Сукня, бенкет та ведучий: порахували, скільки коштує організувати весілля у Вінниці

Сукня, бенкет та ведучий: порахували, скільки коштує організувати весілля у Вінниці
  • День весілля — така зворушлива, хвилююча та водночас, будьмо відвертими, яка ж фінансово затратна подія. 
  • Ми підрахували, у скільки обходиться весілля у Вінниці, враховуючи лише основні витрати.

Підготувати незабутнє свято справа не з простих. Процес організації весілля займає багато часу та сил, тому молодята часто звертаються до агенцій, де всю роботу беруть на себе професіонали. Приблизну вартість послуг агенції назвати не можливо, як вияснили, потрібно все розраховувати індивідуально. 

Можливості святкування весілля зачасту обмежуються не лише фантазією молодят, а й вартістю проведення цього свята. Ну і в умовах пандемії ще й впровадженими локдауном. Ми вирішили дізнатися, без чого точно у цей день не обійтися, а на чому можна заощадити.

А ще — розрахували у скільки обійдеться весілля, до прикладу, на 50 осіб, враховуючи, що бюджет обмежений.

Відео дня

Ми не враховували кортежі з автівок, розкішні прикраси нареченої чи оренду фотозон з живих квітів. Лічили лише найнеобхідніше. Тож, скільки коштує організувати весілля у Вінниці? Давайте рахувати та розбиратися.  

Реєстрація шлюбу

Щоб зареєструвати шлюб офіційно потрібно подати заяву до будь-якого ДРАЦСу — незалежно від прописки. До заяви додаються кілька документів. В час карантину вимушено з’явилася ще одна функція — подача заяви онлайн.

Також у Вінниці є можливість скористатися послугою шлюб за добу. Вартість — 2 470  (2 570 для іноземних громадян), якщо реєстрація буде відбуватися в будній день. Потрібно буде заплатити 2 970, якщо реєстрація буде відбуватися у вихідний день. Детальніше можна дізнатися ТУТ.

Також, якщо є бажання вінчатися в церкві, то розцінки на це можна дізнатися у статті Скільки коштує хрещення, вінчання та відспівування у різних церквах Вінниці?.

Обручки

Ми розглянули недорогі варіанти у трьох ювелірних магазинах міста. У «Столичній ювелірній фабриці» класичні золоті обручальні колечка можна знайти від 2 000 до 3 500 гривень.

У «Золотому віці» класичні обручки без каміння чи особливих гравіровок коштують теж від 2 000 до орієнтовно 4 000 гривень. Проте можна знайти й дешевший варіант, наприклад, обручки з срібла. Вони коштують орієнтовно від 500 до 1000 гривень за одну.

У ювелірному магазині «Мальва» класичні обручки можна знайти за схожою ціною — від 1 700 до 4 000 гривень. Тож, в середньому на дві класичні обручки із золота доведеться витратити 6 000 гривень. 

Фото та відеозйомка

Ми дізналися у фото-відео студіях міста, які користуються популярністю на сайті ТОП-20, скільки коштують їхні послуги. Фотограф Yaroslav Gunko, наприклад, робить весільну зйомку за 7 000 гривень, якщо це буде зйомка весілля лише до застілля, то 5 000 гривень. 

Фото-відео студія «Happy Studio» має три пакета послуг: лайт, стандарт, преміум. У найдешевший входить реєстрація, вінчання, весільна прогулянка та зйомка банкету до першого танцю. Коштує він 4 000 за відео та 3 000 за фото. Стандартний пакет коштує трішки дорожче, тривалість роботи фотографа та відеографа на вашому весіллі вісім-десять годин. Заплатити доведеться 5 000 гривень за відео та 4 000 за фото. 

Як читаємо на сайті, студія «Він-Відео» пропонує весільне відео високої чіткості. Коштує зйомка всього весілля від початку до завершення 12 тисяч гривень. У фотостудії Індіго година роботи фотографа на вашому весілля обійдеться вам у 1000 гривень. 

Ведучий

Ведучого потрібно бронювати далеко не за тиждень наперед, а мінімум за кілька місяців. Тим паче через карантин багато хто переносив дати свого урочистого свята і у цьому сезоні у ведучих побільшає роботи. Якщо, звісно, пандемія знову не внесе свої корективи.

Ми також дізнались у трьох вінницьких ведучих, які користуються популярністю на ТОП-20, у скільки нареченим обходиться їхня робота. Наприклад, робота ведучого Юрія Постового коштує 10 000 разом із звукооператором. У цю суму теж входить проведення церемонії. Вартість, наприклад, роботи зіркового Теренчука на весіллі дорівнює 1000$. 

Можна замовити на весілля й тандем ведучих. Наприклад, ведучі-сестри Кравчук беруть за проведення весілля 7 000 гривень і оплата дороги, якщо весілля за містом. Також у цю суму може входити проведення церемонії. 

Образи наречених

Обрати ту саму весільну сукню — чи не найголовніше завдання при підготовці до свята. Найбюджетнішим варіантом буде купити б/у, на «OLX» їх не проблема знайти. Ціни — від 1 200 гривень. 

Якщо ж економити на сукні вам не хочеться, то потрібно завітати у весільні салони міста. Наприклад, у салоні QUEEN & MariMar ціни на весільні на брендові моделі суконь актуального пошиву коштують від 5 000 до 23 000 гривень. У салоні «Княжна» ціни на сукні теж починаються від орієнтовно 5 500 гривень.

Як бачимо на соцсторінках салону, зараз проходить розпродаж весільних суконь моделей 2020-го року. Якщо сукня коштувала 30 тисяч гривень, то можна її придбати за 10 тисяч.

У салоні «Єва», наприклад, цінова політика на сукні коливається від 6 000 до 35 000 гривень. Тобто, в середньому ми порахуємо, що сукню можна придбати за 8 000 гривень. 

Туфлі для нареченої можна знайти за 1 500-2 000 гривень. Макіяж та зачіска нареченої не менш важлива складова. Весільний макіяж в середньому коштує від 600 гривень. Ціна зачіски, звісно, залежить від складності, але орієнтовно її виконання обійдеться від 300 гривень за найпростішу. Не обійтись й без манікюра, однотонне покриття гель-лаком коштує в середньому 200 гривень. 

Ну і завершить образ красуні-нареченої весільний букет. У вінницьких флористичних магазинах ціни на нього коливаються від 800 до 2000 гривень. 

Щодо нареченого, то тут все обійдеться трішки дешевше. Потрібно купити костюм, сорочку, взуття та аксесуари. Можна це все придбати й у звичайному магазині, а не у весільному салоні, так вийде дешевше. Біла сорочка коштує орієнтовно 500-600 гривень. Недорогі костюми в магазинах коштують орієнтовно 2 000-5 000 гривень. Туфлі коштують орієнтовно 1500-2000 гривень. Чоловіча стрижка у салоні краси коштує від 70 гривень, а манікюр коштує від 80 гривень. 

Місце проведення бенкету

Бенкет — одне з найважливіших і найдорожчих етапів у святкуванні. Ціна організації весільного банкету безпосередньо залежить від кількості гостей. Ми ж уявляємо, що у нас невелике весілля на 50 осіб. Вартість меню на одну людину в середньому коливається від 800 до 1 000 гривень та залежить від вибору страв. 

Ми зателефонували у три заклади нашого міста, які організовують весілля, щоб скласти орієнтовну середню вартість. Наприклад, у ресторані Mont Blanc вартість замовлення зазвичай складає 800-900 гривень з людини. Є можливість задекорувати весілля та церемонію у закладі. У ресторані «Скіфія» сказали, що вартість на одного теж орієнтовно обійдеться у 800 гривень, і бронювати потрібно мінімум за два тижні. У ресторані «Млин Фата-Моргана», наприклад, з одного доведеться заплатити орієнтовно 900 гривень. 

Ніхто ж не відміняв можливість приносити з собою алкоголь, фрукти чи солодощі. Бо очевидно, що ціни у ресторанах на ці товари значно вищі, ніж ви можете придбати десь гуртом. Звісно, що потрібно попередньо уточнювати у закладі, чи можна приносити щось з собою. 

Варто врахувати, що, крім банкету, для гостей зараз часто ще організують весільний фуршет з легкими закусками чи фруктами, десертами і напоями.

Тож, якщо порахувати, що у нас 50 гостей і на одного потрібно заплатити 800 гривень, то це обійдеться у 40 000. До цієї суми додайте алкоголь, який ви бажаєте. Ми додаємо, до прикладу, 5 000 гривень. 

Запрошення

Якщо подивитися на сайтах з продажу товарів, то всереднього звичайні паперові запрошення можна купити від 15 до 35 гривень за штуку. Тобто, з нашими уявними 50 гостями, доведеться віддати 1000 гривень, якщо ми замовимо запрошення за 20 гривень.

Можна знайти в інтернеті й зовсім дешеві варіанти, наприклад, запрошення за чотири гривні за штуку. Або навпаки шукати оригінальні варіанти запросити на свято, наприклад, у вигляді календаря чи виготовленні на склі або дереві. Відповідно, їхня вартість буде дорожча. 

Торт

Ну і на завершення ми дізналися ще й про солодощі. Про замовлення торту, як розповіли нам кондитери, потрібно думати мінімум за тиждень до свята. У Сake.vn, наприклад, коштує стандартний двоповерховий торт орієнтовно 1 500 гривень за чотири кілограма, кілограм коштує 380 гривень. У кондитерській «Тарта» стандартний весільний торт обійдеться у орієнтовно 350 гривень за кілограм. 

На сайті кондитерської «Насолода» є онлайн-конструктор тортів, ми там склали стандартний торт на 3,5 кілограми з тематичними прикрасами і обійдеться він нам у 1 350 гривень. 

Інші витрати та підсумок

Ми намагалися враховувати основні весільні витрати. Очевидно, що кожне весілля, як і побажання наречених, індивідуальне. Тому до нашого списку витрат можна додавати ще й інші витрати. Як, наприклад, замовлення весільного кортежу чи виступи зірок естради.

Проте ми намагалися порахували, скільки коштує організувати весілля з орієнтовно мінімальними витратами на наших уявних 50 гостей. 

У підсумку в нас вийшло 92 тисячі 600 гривень. 


Читайте також: 

Скільки коштує хрещення, вінчання та відспівування у різних церквах Вінниці? 

Бізнесу на замітку. Нові правила і податки, які діють для ФОПів з 2021-го року

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up