Скільки у Вінниці коштує орендувати квартиру та як змінився ринок нерухомості під час великої війни?

Скільки у Вінниці коштує орендувати квартиру та як змінився ринок нерухомості під час великої війни?
  • Наскільки зросла ціна оренди житла у Вінниці? Чи змінилася ситуація з кількістю квартир під оренду та попитом на них? 
  • Показуємо, скільки коштує оренда квартир у різних мікрорайонах нашого міста та яке житло пропонують за ці гроші. 

Інтерес до оренди житла у Вінниці під час широкомасштабного наступу суттєво виріс. Наше місто стало місцем прихистку багатьох переселенців з міст, де ведуть активні бойові дії. 

За даними пошуковика нерухомості на вторинному ринку Flatfy, у Вінниці інтерес до оренди житла виріс на 266% в порівнянні з минулим роком, а вартість +42% у доларах. 

Голова вінницького регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості Лілія Пшенична говорить, що зараз у Вінниці попит перевищує пропозицію. За словами фахівчині, найбільше людей цікавлять однокімнатні та двокімнатні квартири. 

Відео дня

— На початку березня/наприкінці лютого пропозицій майже не було, попит був великий. Зараз же попит знизився на близько 15%. Але загалом суттєвих змін чи нових тенденцій у ринку оренди житла немає, — говорить Лілія Пшенична. — Зараз ціни стали помірні. Вони, звісно, не будуть такі, як були до 24 лютого. Ціни на 10-15% зросли у порівнянні з довоєнним часом. 

Генеральна директорка агенції нерухомості «Прометей» Юлія Штойко теж каже, що попит на оренду є, але він трохи знизився, порівняно з початком широкомасштабного вторгнення. Якщо ж порівнювати з довоєнним часом, то нині все одно попит великий. 

— Якщо порівнювати ціни, то вони орієнтовно на 20% знизилися з першими місяцями великої війни. Проте ціни все одно не такі, як були до 24 лютого, — каже Юлія Штойко. — На початку війни і ціни були завищені, і квартири не відповідали тим цінам. 

Щодо передумов для пожвавлення ринку нерухомості обидві експертки сказали, що все залежатиме від ситуації в країні. 

Тож, за скільки пропонують квартири у Вінниці? Переглянули ціни у п'яти мікрорайонах нашого міста. 

Центр

За однокімнатні квартири у цьому районі просять від 6 тисяч гривень і до 22 тисяч. Середні ціни коливаються у межах 10-12 тисяч. До прикладу, за однокімнатну квартиру із кухнею-студією на Магістратській просять 10 тисяч. Загальна площа 35 м², а у квартирі є всі необхідні меблі та техніка. 

За двокімнатну квартиру в серці нашого міста просять щонайменше 8 тисяч, а в середньому — 12-13 тисяч. Оголошень у цій категорії більше, ніж однокімнатних. 

Наприклад, на Соборній за 13 тисяч можна знайти двокімнатну квартиру на шість спальних місць, повністю мебльована та готова до проживання. Загальна площа 50 м², опалення — централізоване. 

Щодо трикімнатних квартир у цьому районі, то оголошень є близько двадцяти. Середні ціни — 15-17 тисяч. За цю ціну вам пропонують умебльовану домівку з технікою, хорошим ремонтом та площею мінімум 60 м². 

Замостя

Ціни на однокімнатні квартири з необхідними меблями та задовільним ремонтом стартують від 7-8 тисяч гривень. Найдорожчий варіант однокімнатної квартири у цьому районі — 15 тисяч. 

Щодо двокімнатних квартир, то найдешевший варіант, який пропонують — 8 тисяч, а в середньому ціна на квартиру з меблями та ремонтом — 10-12 тисяч. До прикладу, двокімнатна квартира на проспекті Коцюбинського площею 52 м² коштує 11 тисяч гривень. Опалення — індивідуальне, є меблі та побутова техніка. 

Трикімнатна квартира на Замості коштує в середньому 13-15 тисяч. Найдорожчий варіант — 18 500 гривень. 

Вишенька

На цьому мікрорайоні є багато квартир під оренду. В середньому за квартиру з хорошим ремонтом та всім необхідним для комфортного проживання просять 7-9 тисяч. 

Оголошень з двокімнатними квартирами на Вишеньці теж є вдосталь. Найдешевший варіант — 6 тисяч, однак комфортних умов для проживання у цій квартирі немає. Натомість найдорожчий варіант — 35 тисяч. За ці гроші пропонують домівку в новобудові з хорошим ремонтом, необхідними меблями та технікою. 

В середньому ціни на цей сегмент квартир — 10 тисяч гривень. 

Трикімнатну квартиру на Вишеньці можна зняти в середньому за 14-15 тисяч. За цю суму здебільшого пропонують квартири з індивідуальним опаленням, всією необхідною технікою та хорошим ремонтом. 

Старе місто

У цьому мікрорайоні є лише вісім пропозицій однокімнатних квартир під оренду. Ціни стартують від 7 тисяч і сягають 12 тисяч гривень. В середньому — 8-9 тисяч. Наприклад, на вулиці Ілика Володимира здають квартиру за 8 тисяч гривень вже разом з комунальними, але, якщо заселятиметься більше, ніж чотири людини — ціна підвищується до 9 тисяч. Загальна площа 30 м². 

Пропозицій двокімнатних квартир теж небагато у цьому районі. Найдешевше коштує 8 тисяч гривень в місяць, а найдорожча — 14 тисяч. В середньому — 10 тисяч. За 9 тисяч, наприклад, на Дубовецькій пропонують квартиру з індивідуальним опаленням, балконом, ремонтом та загальною площею 74 м².

На Старому місті є лише одна пропозиція з оренди трикімнатної квартири за ціною 15 тисяч гривень. Загальна площа цієї квартири на провулку Пластовому — 80 м². Вона розрахована на чотири спальних місця, опалення — індивідуальне, є всі основні меблі та техніка. Однак людям з домашніми тваринами не здають. 

Поділля 

Ціни на однокімнатні квартири у цьому мікрорайоні в середньому коливають у межах 9-10 тисяч гривень в місяць. У більшості оголошень за ці гроші вам пропонують житло у новому будинку, автономне опалення та хороший ремонт. 

Ось, наприклад, квартира за 10 тисяч на Зодчих на 48 м². Власники пропонують житло з євро ремонтом, всією необхідною побутовою технікою та автономним опаленням. 

За двокімнатну доведеться віддати в середньому — 12-14 тисяч, а найдорожчий варіант вартує 22 тисячі гривень в місяць. Що пропонують за середню ціну? Дивимося на прикладі квартири на 70 м² на Зодчих за 14 тисяч. Тут індивідуальне опалення, вся необхідна побутова техніка, меблі та можна заїжджати з тваринами. 

За трикімнатну на цьому районі в місяць треба платити мінімум 13 тисяч гривень, максимум — 37 тисяч. А в середньому ціни коливаються від 20-25 тисяч в місяць. 

Наприклад, трикімнатна квартира площею 121 м² за 20 тисяч гривень «прийме вас» хорошим ремонтом, необхідними меблями та технікою. Опалення індивідуальне. 

Читайте також:

«Ціна незмінна та довоєнна»: скільки вінничани заплатять за газ у новому опалювальному сезоні

У Вінниці розповіли, як може розвиватися економіка під час війни

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Павел Прис

    Бля! Я,заробляю сто тисяч,і живу в ямі!!!
  • Тереза Корнійчук

    Ціни як в Європі , а зарплати як в Україні . В Чехії однокімнатну квартиру можна зняти дешевше ніж у нас і зарплата там 30000 , а як можна зняти житло тут при мінімальній чи середній зарплаті ?!
  • Cheshik Polek

    Гарна оглядова стаття.

    Але якщо в заголовку сказано "Скільки у Вінниці коштує орендувати квартиру...", то в тексті не розкрито ще один маленький, але суттєвий моментик щодо додаткових матеріальних витрат шукачів житла. :)
  • Oleksii Muliar

    Я розумію новобудови продавати за валюту, але ось ці старі, пошарпані панелі та хрущовки продавати за валюту 🤷 Так само і оренда, таке відчуття ніби у нас національна валюта доллар США, і всі отримують заробітну плату в доларах.

    О. Святой reply Oleksii Muliar

    В старих і пошарпаних квартирах оренда недорога. Але ж люди шукають з гарним ремонтом і комфортними умовами, а це коштує грошей.

keyboard_arrow_up