Скільки грошей держава виплачує Героям України та лицарям орденів за мужність

Скільки грошей держава виплачує Героям України та лицарям орденів за мужність
  • В Україні є низка державних нагород для військовослужбовців або їхніх родин, що передбачають щомісячні виплати та пільги. Скільки вінничан отримують такі виплати? Які їхні розміри у 2024 році?

Після вторгнення окупаційних російських військ у 2014 році, на захист України стало чимало вінничан та вінничанок. Суттєво їхня кількість зросла після початку повномасштабного вторгнення. Сьогодні можна навести чимало героїчних вчинків, а також прикладів, коли наші земляки проявляли неабияку хоробрість та мужність на полі бою. За вагомі заслуги перед країною їх нагороджували державними нагородами, зокрема найвищою — званням Героя України з врученням ордену «Золота Зірка». 

У цій публікації ми розкажемо, які основні нагороди для українських військових існують, за що їх вручають та які виплати з пільгами належать їх власникам та власницям. 

Зазначимо, що на момент публікації цього матеріалу у нашій області грошову допомогу за заслуги перед Україною отримують 43 людини. З них семеро мають звання Герой України з врученням ордену «Золота Зірка». Двоє вінничан є лицарями ордену Богдана Хмельницького, ще двоє — лицарями ордену «За мужність». Крім того, виплати та пільги отримують 32 члени сімей 13-ти загиблих Героїв України з Вінниччини.

Відео дня

Герой України

Звання Героя України та орден «Золота Зірка» можуть отримати військовослужбовці за визначні геройські вчинки. Наразі така нагорода має найвищий ступінь відзнаки у державі.  

Ця нагорода передбачає щомісячну виплату у розмірі 3-х мінімальних заробітних плат. У 2024 році — це 21 300 гривень. 

Надбавки до пенсії у розмірі 200% мінімальної пенсії.

Пільги зі сплати платежів до бюджету країни.

Першочергове і безплатне забезпечення ліками, за рецептом лікаря.

Першочергове безплатне лікування в санаторіях і на курортах тощо.

Ордени

Ще одна державна відзнака, що нею військових нагороджують за проявлену мужність та героїзм. Орден за мужність має ступені — I, II, III. Нагороджують орденом послідовно, починаючи з III ступеня, І — є найвищим.

Лицарям ордена «Богдана Хмельницького» трьох ступенів — належить отримувати дві мінімальні зарплати. У 2024 році — це 14 200 гривень.

Орден «За мужність» трьох ступенів — в розмірі мінімальної заробітної плати (7 100 гривень)

Орден княгині Ольги трьох ступенів — в розмірі мінімальної заробітної плати (7 100 гривень).

Крім того, у разі загибелі власників нагород, передбачена щомісячна виплата грошової допомоги членам їхніх родин. У 2024 році вона становить 7 100 гривень. 

Як оформити виплати

Необхідно звернутись до найближчого сервісного центру Пенсійного фонду України із підтверджувальними документами та подати заяву про призначення щомісячної грошової допомоги, або ж оформити виплати через портал електронних послуг Пенсійного фонду України. 

Документи необхідні для оформлення виплат:

До заяви про встановлення пенсії членам сім’ї померлого, що мав особливі заслуги, додаються:

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Xxx

    👍👍👍

keyboard_arrow_up