Шкільна мода: скільки коштує одягнути дитину та що радить купувати стиліст

Шкільна мода: скільки коштує одягнути дитину та що радить купувати стиліст
  • Ми з'ясували, що з відміною старого закону про шкільну форму, за великим рахунком, у школах нічого не зміниться.
  • Тому проаналізували, скільки коштуватиме одягнути дитину за допомогою інтернет-магазинів та офлайн. 
  • А також запитали у стиліста що таке «діловий стиль» та на який одяг звертати увагу батькам. 

 

Президент відмінив указ від 12 червня 1996-го року «Про шкільну форму для учнів середніх закладів освіти». Відтак, шкільна форма стала не обов'язковою, але шкільні адміністрації все ж таки наполягають на наявності, так званого, ділового стилю

Велика кількість батьків першокласників все ж замовляє однакову форму для дітей. Така опція подекуди коштує до трьох тисяч гривень – це індивідуальний пошив однакових піджака, жилетки, брюк або спідниці. В інтернет-магазинах звичайний костюм може коштувати близько двох тисяч гривень, залежно від виробника. Сорочку можна придбати за знижкою як за 200 гривень, так і без знижки за 700 або тисячу. Звичайні поло або футболки коштують 200-400 гривень. Сарафани для дівчат у середньому – 700 гривень. Спідниці теж варіюються від 400 гривень і вище. Власне, вибір немалий і знайти необхідний варіант, який підходить фінансово – нескладно. Тим паче, що в інтернеті є можливість придбати одяг як українських виробників, так і європейський мас-маркет Zara Kids, H&M та інші. 

Відео дня

Звичайно, є батьки, які бажають на власні очі побачити і доторкнутися до речей, які збираються купувати своїм дітям. Тоді у нагоді стають магазини та ятки на ринку. Джинси або брюки можна придбати за тисячу гривень у фірмовому магазині, сорочку за півтисячі гривень. Піджак у такому разі коштуватиме від півтори-дві тисячі гривень. Футболки та джемпери на кожен день можна придбати за знижками: від 250 гривень. 

Із взуттям, звісно, треба пошукати варіанти, позаяк, ціни на якісні черевики можуть здивувати. Хоча в мережі можна знайти взуття і за 500 гривень, проте на скільки їх вистачить вашій дитині – невідомо. Якісні шкіряні черевики можна придбати від півтори тисячі гривень і вище. Фірмові кросівки коштуватимуть дорожче – від двох тисяч. Але взуття – це те, на чому точно не варто економити. 

Підсумовуючи всі витрати, в середньому форма чи то діловий стиль вашої дитини обійдеться близько п'яти тисяч гривень. Це мінімальний набір необхідних речей без урахування верхнього одягу, рюкзака і канцтоварів. 

Що таке діловий стиль 

Анжела Швець, персональний стиліст 

Діловий стиль – це, в першу чергу, синій, коричневий та бордовий кольори. Діловий стиль – це мінімум деталей та яскравих акцентів. Мова йде про спокійний крій, гудзики і відсутність мережева. По суті, діловий стиль – це та ж сама шкільна форма. 

Біла сорочка, може бути у смужку або інших базових кольорів. Наприклад, щоб одягнути хлопчика у діловому стилі, нам знадобиться звичайний синій піджак, на якому може бути якась вишивка на кишені або емблема, не більше. Така деталь повинна бути однією. Поки тепло, можна придбати чорну, синю, сіру чи бежеву футболку. Вона не повинна бути в горошок чи в клітинку, максимум – смужка. Низ – джинси, але не подерті чи з дірками, бажано – однотонні. Взуття може бути різним: мокасини або туфлі. Власне, стиль повинен бути максимально спокійним. Це такий собі smart casual. 

Для дівчат, перш за все, потрібно забути про банти. Зараз дуже модні різноманітні шпильки для волосся: можна чіпляти по кілька штук на одну сторону. Стосовно одягу, то всі правила залишаються такими самими, крім того, що брюки або джинси можна замінити на спідницю. Коли стає прохолодно, то можна одягати водолазки. Але обов'язково дотримуватися максимально спокійних кольорів, жодних принтів, максимум – смужка.   

Особисто я «за» форму. Тому що у одних батьків є можливість одягати дітей красиво, у інших – такої можливості немає. А діти дивляться одне на одного, приходять додому і починають вимагати від батьків неможливого. 

Читайте також: 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дональд_К

    шкільні адміністрації пусть идут в сраку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up