Що очікує долар, євро та рубль наступного тижня (6 - 12 грудня)?

Що очікує долар, євро та рубль наступного тижня (6 - 12 грудня)?
  • На минулому тижні падіння гривні продовжилося, але вже набагато меншими темпами, ніж до цього. Національний банк проводив інтервенції із продажу валюти з понеділка до середи.

Фактори, що викликали сильне падіння гривні останні три тижні, поступово вичерпали себе, повідомляє сайт Курс. Підприємства «зеленої енергетики» на минулому тижні нарешті закінчили покупки валюти. Політична напруженість у країні спадає після того, як 1 грудня (день, на який обіцяли переворот у країні) пройшов спокійно, і все обмежилося кількома мітингами. Так, залишається напруженість у відносинах з Росією та Білоруссю (тут, на жаль, ситуація погіршується на очах), але це вже закладено в ціну гривні. Нерезиденти в п'ятницю закінчили конвертувати отримані дивіденди, а в експортерів добігає кінця гривня від виплаченої компенсації ПДВ. Звичайно, залишаються банки-спекулянти, яким Національний банк з 1 грудня дав більше можливостей (підвищено ліміти відкритої довгої та короткої валютної позиції банків з 10% до 15% від їхнього регулятивного капіталу), але з ними регулятор цілком може впоратися за допомогою жорстких інтервенцій.

Таким чином, наступний тиждень на валютному ринку обіцяє бути спокійним. Звичайно, тест рівня 27,50 знизу виключити не можна, але ймовірність, що долар підніметься вище, — невелика.

  • Діапазон для готівкового долара наступного тижня 27,10-27,50 гривень, ймовірність виходу за його межі — мінімальна.

Курс євро в Україні орієнтуватиметься на світовий валютний ринок FOREX та зміни курсу долара до гривні. Діапазон коливань наступного тижня звужуємо до 1,1140-1,1420 долара за євро.

Відео дня
  • В Україні готівковий євро продаватимуть за ціною від 30,50 до 31,20 гривні за один євро.

Російський рубль наступного тижня перевірятиме на міцність нижню межу коридору 73,00-76,00 рублів за долар. Дуже багато факторів одразу — і поведінка долара у світі, і коливання цін на нафту, і, звісно, геополітична напруженість формуватимуть ціну російської валюти.

  • В Україні готівковий рубль продаватиме в межах діапазону 3,60-3,75 гривень за 10 російських рублів, при цьому у Києві рубль утримається в межах 3,60-3,72 гривень за 10 російських рублів.

А ось по чому продають валюту у Вінниці:

 

Читайте також:

«А шість років Вас все влаштовувало?». Як ми рятували родину від сімейного насилля

У «червоній» зоні субсидії збільшили на 50%. Як вінничанам переоформити виплати?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up