Розіб'ють серце вашому гаманцю... Дізналися, як змінилися ціни на квіти в День закоханих

Розіб'ють серце вашому гаманцю... Дізналися, як змінилися ціни на квіти в День закоханих
  • День Святого Валентина все набуває популярності в Україні. Сьогодні його неможливо уявити без взаємних подарунків та презентів. Квіти у цьому переліку — атрибут №1.
  • Ми пройшлися спеціалізованими крамницями Вінниці та запитали про ціни на найпопулярніші квітки.
  • На скільки вони подорожчали сьогодні? Чи будуть ціни ще вищими, наприклад, на 8 березня?

Більшість кіосків та павільйонів Вінниці сьогодні були переповнені покупцями. Біля деяких з них навіть були черги.

За прогнозом міжнародної федерації роздрібної торгівлі, у світі цього року виручка з квітів на День Святого Валентина сягне 50 мільярдів доларів. Але лише два роки тому в Нідерландах (країні — найбільшому експортері квітів) квітникарі через відсутність попиту знищували свою продукцію. Багато з них по всьому світу тимчасово закрили підприємства через коронавірусні локдауни. Але прагнення людей жити повноцінно дуже швидко відновило попит.

У Вінниці здебільшого продавці зізнаються: ціни на День Святого Валентина зросли у межах 20%. Переконують, що реалізують свіжі рослини і вартість підвищили не реалізатори, а постачальники. А торгують в нас квітковою продукцією як вітчизняного, так і імпортного виробництва.

Відео дня

Найбільшими імпортерами квітів в Україну в останні роки залишаються Кенія, Нідерланди, Колумбія та Еквадор. Навесні минулого року наш законодавець збільшив вартість розмитнення імпортованих рослин — внаслідок цього квітки зросли в ціні подекуди на 30%. Слідом за іноземними свої цінники підняли і українські виробники.

Лідерами продажу, як і щороку, є троянди. Їх найбільше різноманіття — усіх кольорів та відтінків. І жовті, і червоні, і фіолетові. Ціни на троянди у Вінниці варіюються від 20 до 70 гривень у роздрібі. Найдешевші навіть на опті брати не радять: то, мовляв, відходи з теплиць.

Продавці кажуть: якщо ціни в середньому з нагоди Дня Святого Валентина зросли незначно, то до 8-го березня вартість продукції може збільшитися іще. До точних прогнозів не вдаються, але визначальним називають курс долара. Саме його коливання і зараз найбільше визначає ціни.

Друге місце у рейтингу найбільш вподобаних сьогодні містянами квітів посідають тюльпани. Сьогодні їх продавали за ціною від 20 до 50 гривень за квітку.

Залишаються популярним в день закоханих і хризантеми. Вони коштують від 40 до 70 гривень за гілочку.

Різного роду композиції у букеті в цінах необмежені. Стартують від 200 гривень. Нерідко можна побачити і цінники у тисячу й більше.

Зі свого боку реалізатори квіткової продукції переконують, що ціни вважають цілком прийнятними і економічно обґрунтованими, однак в більшості випадків коментувати цю тему на камеру вони відмовлялися.

А хочете знати, які ціни на квіти в цей день були два роки тому? Найдешевші тюльпани, наприклад, коштували так само 20 гривень. Подивіться інші ціни у нашому репортажі: 

 

Читайте також:

Вінницькі знаменитості розповідають про першу закоханість і справжнє кохання

Як (не) зіпсувати День святого Валентина. Історії невдалих побачень від вінничан

«Безсердечні» валентинки від 20minut: комуналка, дистанційка, маршрутки та робота в Польщі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Daily

    100  відсотків дятли   продавай наоборот дешевше  свою хімію ,втричі більше людей візьмуть те саме в мясних павільйонах задерли ціни на святки а тепер стоять кліпають  зі  своєю ножкою свиною
  • Karina VN

    І тільки в нас на свята все стає в тричі дорожче....
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

  • Павел Прис

    Я от це -- дивуюсь, чому в таке Велике Свято немає вихідного

    Олена Ткач reply Павел Прис

    Павел Прис

keyboard_arrow_up