Порахували, які поштові перевізники доставляють посилки дешевше та швидше

Порахували, які поштові перевізники доставляють посилки дешевше та швидше
  • У нашому місті є кілька поштових перевізників. Хтось — вже багато років на цьому ринку, а хтось — лише здобуває авторитет та популярність. 
  • Ми порівняли, який поштовий перевізник найшвидше і найдешевше привезе посилку. 

 

Ми будемо рахувати вартість доставки двох посилок — невеликої, вагою 1 кілограм, і більшої, вагою 10 кілограм. Розмір меншої коробки: 24х17х10 см, а більшої — 40х35х28 см. Уявляємо, що у малу коробку ми кладемо щось вартістю 100 гривень, а у великій оголошена вартість 1 000 гривень. 

Ми вибрали три міста, куди відправляємо нашу посилку — Київ, Харків та Львів.

Відео дня

Укрпошта

Почнімо з найбільшого перевізника в нашій країні. Її поштові відділення є по всій території України. У нашому місті є 28 відділень звідки ви можете відправляти чи забирати посилку. 

Спочатку дізнаємось, скільки коштують коробки. За коробку для 1 кілограма доведеться заплатити 7, 50 гривень. За більшу, 10-кілограмову, ви віддасте 13 гривень. 

На «Укрпошті» можна обрати один з двох видів доставки – «Стандарт» та «Експрес». Останній варіант передбачає, що посилка дійде до двох днів у межах обласного центру, області та між обласними центрами. А від трьох днів у межах України, в залежності від населеного пункту. 

Якщо ви виберете «Стандарт», то посилку доставлять у термін до трьох днів у межах міста, до чотирьох днів у межах області та між обласними центрами та до шести днів по Україні. 

Спершу «відправляємо» посилки на Захід, до Львова. Для маленької посилки вартість доставки за тарифом «Стандарт» становить 29 гривень. Якщо ж потрібно швидше, то вартість «Експрес» — 36 гривень. Такою ж вартість відправлення виявилась і в столицю, і в Харків. 

Якщо ж вам потрібно відправляти щось більше та важче, то заплатити доведеться вдвічі більше. За «Стандарт» 63 гривні, а за «Експрес» 65 у будь-яке місто.

Під час розрахунку ви отримаєте приблизну вартість відправлення, тож, врахуйте, що на місці вона може трішки відрізнятися. 

Нова пошта

Не менш популярний перевізник — «Нова пошта», її відділення теж є у більшості населених пунктах країни. У Вінниці є 27 поштових відділень, ще кілька десятків вантажних та поштоматів. 

Коробка на 1 кілограм тут коштує 8 гривень, а на 10 — 19 гривень. Тобто, дорожче, ніж в «Укрпошті». Вартість доставки маленької посилки до столиці складає 51 гривню, великої —  70 грн. До Харкова та Львова пересилка коштує так само. Якщо ж ви хочете, щоб посилку принесли просто під квартиру, то коштуватиме це 95 гривень.

Доставлять посилку, як пише на сайті, в межах міста один день. До іншого населеного пункту України – 1-2 дні. Це залежить від того, коли саме ви відправите посилку.

Остаточна вартість перевезення, нагадуємо, може відрізнятися від розрахованої. 

Justin 

Цей поштовий перевізник з’явився у 2017 році. Є як окремі відділення, так і пункти видачі посилок у різних торгових центрах. Вони є в кожному обласному центрі та у деяких районах. Працюють без вихідних. У Вінниці таких вісім пунктів. 

Відправлення коштує 54 гривні для маленької посилки та 97 для великої. У всі міста вартість доставки однакова. Дізнавалися з допомогою розрахунків онлайн-калькулятора перевізника. Термін доставки до двох днів, а в межах міста впродовж доби.

Meest

Цей логістичний оператор працює в Україні з 2008-го року. Загалом у населених пунктах є понад 1700 представництв. У Вінниці таких близько 15. Граничний термін доставки також можна порахувати за допомогою онлайн-калькулятора, якщо ввести дату відправки посилки. Доставляють посилку за один-чотири дні, залежно від відстані.


А якщо посилку загубили чи пошкодили в дорозі?

Олександр Сарафанюк, адвокат:

 — Кожна ситуація, звісно, індивідуальна, але в будь-якому разі потрібно скаржитися на перевізників, — коментує Олександр Сарафанюк. — Якщо на місці вам компенсувати гроші відмовляються, то доведеться звертатися в суд.  Для того, щоб не бути в суді голослівним, ви маєте сфотографувати одразу ж на місці своє пошкоджене відправлення. Також не викидайте його у жодному разі, це ваш головний доказ. Якщо люди, які знаходилися поруч з вами, коли ви виявили пошкодження, готові бути свідками, то попросіть в них контактні дані. У разі втрати може йти мова про ту компенсацію, яку ви вказали при відправленні. 


Читайте також:

Сукня, бенкет та ведучий: порахували, скільки коштує організувати весілля у Вінниці 

Рости рибко, велика і маленька... Хочете взяти в оренду ставок? Ми дізнались, як це зробити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Варвара Кутузова

    На кого работает автор статьи и "коментатор" Наталия. Хуже, чем Укрпочта я обслуживания не видела. Сидят клуши, которых в селе даже к курам не допускают, коровьими глазами (коров обидеть не хочу) пялятся в компьютер ничего видимо не понимая. потом роются в каких то бумажках, и, наконец, не прошло сорока минут (и это на одного человека) и тебе выносят посылку, о выражении лица - промолчу. Про тарифы? Это к автору статьи и подкормленным коментаторам

    Ян Мельник reply Варвара Кутузова

    Своїм коментом ти охарактеризувала зараз тільки саму себе. Шкода тебе.
  • Читач68

    Найбільш дешево....
    Візьміть філолога на роботу, щоб навчив правильно формувати тексти.
  • Наталия Павлова

    Відправляю  посилки майже щомісяця у Львів і тільки Укрпоштою, задоволена дуже,  швидко і недорого. Останній раз була велика посилка 10 кг, об'ємна, заплатила за Стандарт+ коробка + доставка під під'їзд ( 25грн). Все разом ~110 грн. Завжди навіть Стандарт приходить через сутки, якщо звісно здати вчасно, зранку або до 14.
    Но це так в Вінниці.
    Моя дочка коли відправляє мені зі Львова, то посилка дійсно йде чогось 3 дні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up