Перші квіти весни. Скільки нині коштують примули, нарциси, мускарі?

Перші квіти весни. Скільки нині коштують примули, нарциси, мускарі?
Гіацинти і примули у декративному кошику коштують 499 гривень
  •  У Вінниці вже наповну продають у горщиках весняні квіти. Йдеться про ті цибулинні рослини, які прикрашають наші сади першими у сезоні. Яка їх вартість і чи можна висаджувати у відкритий грунт?

Сонячне проміння та тепло вже нагадують нам про початок весни. А її найприємнішою ознакою є спів птахів та, звісно ж, перші весняні квіти. В лісах та присадибних ділянках з'явилися лише первоцвіти. А от в магазинах — асортимент значно ширший.

 Йдеться не про зрізані букети. Говоритимемо про багаторічні квіти, в горщиках, які можна пересадити у відкритий грунт.  За яку ціну можна їх придбати в магазинах Вінниці?

 Вартість трьох тюльпанів у горщику —150 гривень 

Горщик з трьох тюльпанів разом з цибулинами можна придбати за 150 гривень. Якщо йдеться про нарциси, там буде 5-6 цибулин і коштуватиме він 100 гривень.

Відео дня

По 100 гривень продають мускарі. В горщику чимало цибулинок. іїх легко розсадити у відкритий грунт.

За 80-100 гривень вам обійдеться одна квітка гіацинту. Якщо у горщику три квітки — вартість буде 250 гривень.

 Гіацинт обійдеться в 100 гривень, три квітки — 250 грн

Якщо йдеться про великі декоративні корзини з квітковими композиціями — їх можна придбати за 499 гривень. Туди входять кілька квіток гіацинтів та примул.

Як і де висаджувати весняні цибулинні квіти? Запитали у фахівців.

—  Після цвітіння, квіти потрібно обрізати і цибулини висадити на газоні, у прогрітий грунт, — розповідає продавчиня квіткового магазину Вікторія Мартинюк. — Місце висаджування для всіх цибулинних квітів повинно бути: добре освітленим, захищеним від холодних вітрів, та з добре дренованим грунтом. При недостатньому освітленні квітконіжки будуть витягуватися, викривлятися, такі стебла будуть слабкими і ламкими, а колір квіток буде блідим.

Глибина висаджування має дорівнювати трьом висотам цибулини. Винятком є цибулини нарцисів і гіацинтів, їх висаджуємо на подвійну висоту. Відстань між цибулинами також залежить від їх величини. Малі цибулини на одному місці можуть рости від 4 до 10 років.

 

Читайте також:

«Я все життя мріяв про великого білого кота». Офіцер Підлісний розповідає про улюбленця мейн-куна

Слідами червонокнижних зубрів. Єгер Олександр Сіваченко про тварин, яких доглядає сорок років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Альона

    Де це такі ціни!?
  • Tetyana Oortman

    Zo teuer alles in der Ukraine!
    In Holland 2 Euro in Oostrik , Denekamp

keyboard_arrow_up