Ощадбанк вводить комісію за сплату комуналки. А де найнижча комісія?

Ощадбанк вводить комісію за сплату комуналки. А де найнижча комісія?
Фото з інтернету
  • З 1 грудня Ощадбанк вводить комісію на оплату комуналки
  • Тепер за кожний платіж буде нараховано 3 гривні. З терміналу — комісія 0 гривень.
  • А де найнижча комісія за сплату комунальних послуг?

З початку наступного місяця вінничани будуть сплачувати комуналку в Ощадбанку разом з комісією. Про це повідомляють на сайті банківської установи.

Так, за кожний платіж по комунальним послугами треба буде сплачувати три гривні. У прес-службі Ощадбанку пояснили, чому вводять комісію на сплату комуналки.

Відео дня

«На сьогодні компенсація, яку Ощадбанк отримує від постачальників послуг ЖКГ та фіксованого зв’язку, не покриває витрат на проведення операцій. Закон України «Про банки і банківську діяльність» забороняє банкам встановлювати комісійну винагороду за банківські послуги на рівні нижче собівартості операції. Отже, на виконання вимог чинного законодавства Ощадбанк з 1 грудня 2016 року встановлює тариф при оплаті в касі на рівні, що забезпечує покриття витрат на проведення таких операцій на рівні собівартості. Зазначений тариф – 3 грн. – є найнижчим на банківському ринку», — поясняють у повідомленні.

Через термінал без комісії

У одному з відділень Ощадбанку, що у Вінниці цю інформацію підтвердили:
— За кожний платіж по комуналці — газ, вода, опалення, за вивіз сміття тощо, тепер треба платити по три гривні. Але якщо ви скористаєтесь нашим терміналом, то тут комісію платити не треба. Для цього треба оформити нашу картку, яку у відділенні зроблять за п’ятнадцять хвилин. Можете підійти в кінці місяця, щоб зробити картку, бо тоді найменша черга, — каже консультант.

Співробітники банку допоможуть розібратися як зробити платіж через термінал. Фото з інтернетуЯк пояснила консультант «Ощадбанку», такі термінали є в кожному відділенні. А ще можна сплачувати за комуналку вдома, через веб-банкінг Ощад24.

Дійсно, найнижча комісія?

А чи дійсно комісія у три гривні за платіж — найнижчий на банківському ринку? Журналіст обрав кілька банків, які мають найбільшу кількість відділень та розгалужену мережу банкоматів.

Приватбанк

На сайті Приватбанку вказані тарифи за сплату комуналки через відділення, інтернет-банкінг Приват24, термінал та через номер 3700.

Якщо людина має договір з отримувачем (підприємство, що надає комунальні послуги — авт.), то у відділенні комісія за переказ становить до 1% (мінімум 3 гривні, максимум 200 гривень), у Приват24 — до 1 гривні, через термінал — від 0 до 0.5% (мiнімум 2 грн, максимум 50 грн).

А якщо сплачувати за комуналку через телефон 3700, тоді комісія становить вiд 0 до 1% (мiнімум 3 гривні, максимум 200 гривень) + 8 гривень.

Втім, як пишуть на сайті установи, комісії наведено «за замовчуванням». І послуги більшості підприємств (облгаз, водоканал тощо) можна оплачувати з більш низькими комісіями або взагалі безкоштовно.

Укрпошта

Хоча поштові відділення «Укрпошти» не є банківською установою, ця служба користується великим попитом серед вінничан.

Відділення Укрпошти в центрі міста

Так, у відділеннях можна сплатити за комуналку без комісії:

— Жителі Вінниці сплачують за комунальні послуги без комісії. Але прийом платежів за ряд інших послуг, таких як наприклад, послуги стаціонарного зв’язку, оплата за дитячий садок, здійснюється з комісією. — повідомляють в Укрпошті

Укрсиббанк

Цей банк також має велику кількість відділень та банкоматів по Вінниці, хоча значно меншу ніж в Приватбанку. Консультант по телефону підтвердив, що сплачувати за комунальні послуги можна як в відділенні, так і онлайн:

— Якщо ви будете платити у відділенні, то треба мати всі реквізити отримувача. Платіж здійснюватиметься як стандартний. Комісія за платіж становить 1—2%, але не менше 17 гривень, — казав консультант Укрсиббанку.

відділення Укрсиббанку на Київській/ЧорноволаТакож він розповів, що якщо сплачувати за комунальні послуги через інтернет-банкінг, то комісії немає. Для цього треба отримати картку банку та поповнити її на необхідну суму.

Райффайзенбанк Аваль

Більшість банкоматів та відділень цього банку сконцентрована в центрі Вінниці. І тут також можна сплатити за комунальні послуги:

— У відділеннях можна сплатити, але є комісія за переказ платежу, — пояснює консультант банку. — Мінімум 15 гривень за платіж від 100 гривень. А за платіж від 500 гривень треба буде заплатити 25-30 гривень комісії. Також є можливість сплачувати через інтернет-банкінг Райффайзен банку.

Скріншот з сайтуТак за комунальні послуги можна сплатити на іншому ресурсі, який є партнером «Райффайзен Аваль» — portmone.com. Тут є вінницькі постачальники тепла, газу, світла і за кожний платіж треба сплатити комісії: від 1%, але не менше 1 гривні.

Читайте також:
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Dmytro Kravets

    А в чому складність платити через www.pay.vn.ua?  І зручно і безкоштовно і всякі привати не потрібно піарити. Схоже на заказуху від того ж Привата

  • Без Имени

    Ощадбанк вводить комісію за сплату комуналки.

    Раніше теж брав, тільки тепер "офіційно"
  • Анонім

    А какже истерика по поводу того, что в комуналку уже учтена комисия за оплату
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up