Опалення здешевіє. Проте тільки для мешканців багатоповерхівок без лічильників

Опалення здешевіє. Проте тільки для мешканців багатоповерхівок без лічильників
  • Тепло в будинках без обліку тепла тепер рахуватимуть не по «метрам», а по середньому показнику лічильників на опалення по місту
  • У середньому це зменшить оплату за кожний метр на 4 гривні
  • Вінничани отримають додаткову «знижку» за рахунок переплати у жовтні та листопаді 2016 року

Вінничани були шоковані, коли прийшли перші платіжки за опалення в жовтні. У квитанціях були суми по 400, 500, а подекуди більше ніж 1000 гривень. У листопаді, ці суми «помножили» на два. Але за грудень ці цифри мають трохи зменшитися.

Кабмін ще 30 листопада прийняв постанову, за якою тепло в багатоповерхових будинках без лічильників будуть розраховувати за новою системою. У таких будинках сплачуватимуть тепло не за квадратними метрами, а за середнім показником загальнобудинкових лічильників тепла по місту.

— Для всіх міст нараховувати оплату за тепло по лічильниках. Для всіх. Якщо в будинках немає лічильників, то, будь ласка, в місті є лічильники? Беріть середнє за цими лічильниками на квадратний метр і нараховуйте тим будинкам, в яких немає лічильників, — заявляв прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Уряду.

Відео дня

Скріншот постанови КабмінуЯк кажуть у прес-службі «Вінницяміськтеплоенерго», тариф на опалення для мешканців багатоповерхівок без лічильників зменшиться, в середньому, на 4 гривні за «квадрат».

 

— Це стосується лише мешканців будинків, в яких не встановлені загальнобудинкові лічильники. А це приблизно 20% від наших споживачів (приблизно 300 будинків). Таким чином, якщо раніше для цих людей тариф був 28,80 грн за квадратний метр, то тепер він буде зменшений приблизно на 4 гривні, — розповідає речниця «Вінницяміськтеплоенерго» Юлія Петришена.

 

Але, це ще не все. Незважаючи на те, що постанова Кабміну набула чинності 9 грудня, зменшення тарифу буде стосуватися і тих платіжок, які вже були сплачені:

— Вінничани, на будинках яких немає приладів обліку тепла, отримають перерахунок за жовтень та листопад. Ця переплата піде в платіжку за грудень. Тобто, якщо переплата була великою, те, ймовірно, людина отримає у платіжках «нуль» за опалення, — каже Юлія Петришена.

Дивіться ще на цю тему відео:

Нагадаємо, що у Вінниці приблизно 80% багатоповерхівок обладнано загальнобудинковими лічильниками.

Прилади обліку тепла не економлять, але дають можливіть знати, скільки споживають жителі будинку.

До кінця 2017 року комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» має обладнати всі 100% багатоповерхівок, що є їх споживачами, приладами обліку.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • SV SV

    "Тель-Авив" рулить!
  • Без Имени

    То що, тепер знімати лічильник? Раніше говорили ставте внутрішньобудинковий лічильник будете меньше платити, а тепер виходить навпаки?....

    Валерий Чудновский reply Без Имени

    Для жителів без приладів обліку тепла будуть брати середній показник у тих будинках, де є лічильник.

    Тобто, так 1-і жителі будуть сплачувати стільки ж скільки й жителі з тепловими лічильниками.

    Але ви ж й так можете заощаджувати: прикрутити опалення, коли на вулиці та й в домі тепло
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up