Накопичуєте на мрію, авто чи квартиру? ТОП-5 додатків для ведення особистого бюджету

Накопичуєте на мрію, авто чи квартиру? ТОП-5 додатків для ведення особистого бюджету
  • Ми говорили з фахівцями про те, як грамотно розпоряджатись коштами, щоб досягти успіху. Всі вони насамперед радять вести бюджет. 
  • Один з найпопулярніших методів — це контролювати бюджет у мобільному додатку. Зібрали для вас такі застосунки у добірку. 

«Ми можемо управляти тільки тим, що можемо порахувати» — відома бізнес-цитата, яку варто запам’ятати тим, хто хоче почати керувати своїми фінансами. І саме особистий бюджет — це перший крок до управління власними грошима, пояснювали нашій журналістці раніше фахівці. 

 — Особистий бюджет — це облік особистих доходів і витрат. Він потрібен кожному. Він дає розуміння структури фінансового потоку, — розповідала фінансова консультантка Катерина Московенко. — Маючи облік доходів і витрат за певний період, наприклад рік, можна спланувати майбутній грошовий потік і досягти бажаних цілей: вийти з боргів, поїхати у подорож, відкрити бізнес, вкласти у навчання чи вийти на новий фінансовій рівень. 

Записуючи свої доходи і витрати, ми будемо розуміти, скільки з наших доходів йде на ті чи інші витрати і на що взагалі ми можемо розраховувати, кажуть фахівці. 

Відео дня

Для контролю витрат і доходів найпростіший та найпоширеніший спосіб — це написати планові дані за місяць і порівняти з фактичними. Вести бюджет можна по-різному: у зошиті, у спеціальних планерах, в Excel чи у мобільному додатку. Можливостей зараз для цього є вдосталь. Фахівці радять спробувати кілька варіантів і обирати той, що буде найбільш зручним і зрозумілим.

Ми зібрали для вас найпопулярніші додатки для ведення особистого бюджету. Ці допомагають самостійно або спільно з близькими легко контролювати ваші витрати, заощаджувати бюджет і контролювати банківські рахунки. 

Money Lover

Це безплатний додаток дає детальну статистику про доходи-витрати. На головній сторінці є набір вкладок з різними періодами: поточний день, минулі дні, майбутні витрати. 

За допомогою нього ви стежите за рухом коштів, а графіки-діаграми підкажуть, куди саме йдуть гроші. Є можливість ставити ліміт витрат, і як будете до нього наближатися, програма дасть попереджувальний сигнал. Є й платна версія цього додатка. 

Monefy

Додаток підтримує різні валюти, є широкий вибір звітного періоду та приємний інтерфейс. Всі грошові операції сортуються за категоріями й виносяться на велику кругову діаграму на стартовому екрані. Категорії можна додавати самостійно.

MY FINANCES

Витрати, додані в цьому додатку, можна пересилати у ваш Календар Google. Окрім перегляду графіку категорій та витрат, ви можете це зробити також із заробітками та витратами. За бажанням програма повідомить вас, щоб ви не забули оплатити свої витрати. Це також може зробити служба Google Calendar.

Wallet

Як читаємо в описі, у додатку автоматичне оновлення банківських операцій та надійна синхронізація з вашим банком. Сервіс має функцію спільного доступу до облікових записів, тому ви можете керувати бюджетом спільно з іншими людьми, наприклад, партнером. Програма підтримує кілька валют, відстеження гарантій, шаблони, списки покупок і експортує різні типи файлів.

Spendee

Як дізнаємося, у додатку можна створити певний бюджет, щоб почати контролювати свої основні витрати. Spendee фіксуватиме ваші фінансові успіхи і не дасть витратити більше, ніж потрібно.

Додаток має допомагати ефективніше управляти вашими засобами і створити фінансову подушку. Він дає корисні поради та рекомендації щодо прийняття правильних рішень на кожен день. 

 

Читайте також: 

«Дожити до зарплати», або як і навіщо вести особистий бюджет

Скільки коштує купити дачу у Вінниці та недалеко від міста? Ми перевірили

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Yuriy Gorbunkov

    В прошлом месяце купил криптовалюту "кардана" по цене 1 доллар (купил на 1 тысячу долларов). А сегодня 13 августа она стоит уже 2 доллара. Решил продать все что было. Заработал 1 тыс долларов на ровном месте ничего не делая. Закрыл остаток по кредиту. Зачем мне приложения для ведения бюджета. Умным людям такие приложения не надо. Надо немного разбираться в криптовалюте и все. А мой друг поднял на этой монете почти 3,5 тыс баксов. Люди, АУ работайте на себя а не на дядю

keyboard_arrow_up