На Вінниччині зловили людей та дітей, які нелегально збирали малину

На Вінниччині зловили людей та дітей, які нелегально збирали малину
  • На Вінниччині посадовці Держпраці виявили близько 30 людей, які нелегально виконували польові роботи.

Інспектори Управління Держпраці у Вінницькій області здійснили позаплануперевірку фермерського підприємства у селі Рів Жмеринського району.

— У ході заходу контролю посадовці Держпраці зафіксували близько 30-ти осіб, що виконували польові роботи в інтересах суб’єкта  господарювання, а саме збирання малини — нелегально. Також, виявили неповнолітніх осіб, що працювали на рівні з дорослими, — зазначають у відомстві.

Відео дня

Підприємцю надали припис на обов’язкове усунення виявлених порушень, а також попередили про передбачену законодавством відповідальність.

Наразі, захід контролю триває, усі обставини допуску працівників до роботи — встановлюються.

Управління Держпраці у Вінницькій області наголошує, що працюючи нелегально, без укладення трудового договору, зовсім не просто, а то й неможливо захистити себе у разі конфлікту з роботодавцем, відмови в оплаті праці чи незаконного звільнення.

Нагадаємо, що фактичний допуск працівника до роботи без належного оформлення з ним трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

 

Читайте також:      

Невакциновану вчительку ледь не звільнили з роботи. Чим все закінчилось?

У МОЗ видали нову постанову про карантинні правила у школах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олексвндра Ротар

    Чого нема цього закону у сокірянскому рай
  • Лилия Леденёва

    Мені найбільше сподобалось "вберегти їх від незаконного звільнення". Можливо у людей єдиний реальний заробіток і той забрали. А фермерам, які дають можливість заробити, тільки "палки в колеса тикають", замість підтримки таких. Це ж усім зрозуміло, що усе для галочки робиться, а простим людям жити не дають.
  • Юлія

    Як нас школа на поля возила працювати безкоштовно і без згоди, то це був не"кримінал", а  зараз якщо підліток захотів підзаробити 2-3 дні, то це адміністративна або кримінальна відповідальність??? І власник малини має оформляти на пару днів робітників? Краще перевіряйте заводи де працюють нелегали не 2 дня, а роками.
  • Читач47

    Я вам друкував комент. Де він???

    Ols Kat reply Читач47

    Пишите еще

keyboard_arrow_up