На приватизацію виставили Вінницький завод «Кристал». Умови продажу

На приватизацію виставили Вінницький завод «Кристал». Умови продажу
Вінницька влада ще з 2017 року збирається побудувати на території ювелірного заводу інноваційно-технологічний парк «Кристал»
  • Вінницький завод «Кристал» розпочав свою діяльність у 1973 році.
  • З 1992 році ювелірне виробництво виготовляє ювелірні вироби з дорогоцінних металів з вставками з діамантів та іншого дорогоцінного каміння.
  • Виклали інформацію щодо аукціону з приватизації заводу «Кристал».

На приватизацію виставили унікальне підприємство з переробки алмазів — Вінницький завод «Кристал». Про це повідомляє Вінницька ОДА з посиланням на Фонд державного майна України.

— Тут не лише ограновують і шліфують дорогоцінні каміння, але й виготовляють ювелірні вироби. Відповідно, завод може забезпечити повний цикл алмазопереробки – від сировини до готового продукту для вітчизняного і світового ринку, — зазначають в ОДА.

На сьогодні Вінницький завод «Кристал» виготовляє більше п'яти тисяч моделей ювелірних прикрас.

Відео дня

Аукціон

Аукціон з приватизації 100% пакету акцій заводу має відбутися 1 жовтня. Стартова ціна об'єкта — 89,932 млн грн. Про це йдеться на сайті Фонду держмайна.

Новий власник отримає, зокрема технологічне обладнання, необхідне обробки алмазної сировини та виробництва ювелірних виробів з діамантами, а також нерухомість підприємства.

Опис

Найменування обєкта приватизації: Державний пакет акцій Акціонерного товариства «Вінницький завод «Кристал» (далі – АТ «Вінницький завод «Кристал», товариство) у кількості 89932000 штук, що становить 100 % статутного капіталу товариства.

Місцезнаходження товариства: 21100, м. Вінниця, вул. 600-річчя, 21.

Ідентифікаційний код  згідно з ЄДРПОУ: 33323245.

Розмір статутного капіталу товариства: 89 932 000,00 грн.

Середньооблікова чисельність працівників: станом на 30.06.2021: 56 осіб.

Основний вид економічної діяльності за КВЕД: 32.12 виробництво ювелірних виробів.

Основна номенклатура: виробництво ювелірних виробів.

Товариство має зареєстровану торгову марку (свідоцтво на знак для товарів і послуг № 144400, зареєстровано в Державному реєстрі свідоцтв України на знаки для товарів і послуг 12 вересня 2011 року).

Історія заводу

Вінницький завод «Кристал» розпочав свою діяльність у 1973 році в системі алмазопереробної промисловості. В 1992 році з метою розширення внутрішнього ринку збуту діамантів на підприємстві було створено ювелірне виробництво, яке виготовляє ювелірні вироби з дорогоцінних металів з вставками з діамантів та іншого дорогоцінного каміння. В 2020 році підприємство  перетворено в Акціонерне товариство.

— На сьогодні є унікальним підприємством в Україні з переробки алмазів у діаманти. Підприємство може виготовляти діаманти класичних круглих форм огранки на 57 граней. Технологічні підрозділи підприємства оснащені сучасним обладнанням, — розповідають акціонери.

На сьогодні «Вінницький завод «Кристал» виготовляє більше 5000 моделей ювелірних прикрас. Технологія виробництва відповідає сучасним вимогам, забезпечує виготовлення високоякісних прикрас, які мають конкурентну здатність.  Технологічне обладнання наявне в повному обсязі, необхідному для всіх операцій технологічного процесу обробки алмазної сировини та виробництва ювелірних виробів з діамантовими  вставками. Технологічний процес відповідає ТУУ 36.2-00226744-001:2007 та ДСТУ 3527-97 «Золотарські вироби». Ювелірні вироби  реалізуються під торговою маркою «Вінниця-Кристал».

Умови продажу:

  • Збереження основного виду діяльності Товариства протягом 1-го року.
  • Погашення протягом 6 місяців заборгованості Товариства із заробітної плати, перед бюджетом, простроченої кредиторської заборгованості у разі їх наявності на дату переходу до покупця права власності  на пакет акцій.
  • Недопущення звільнення працівників Товариства з ініціативи Покупця чи уповноваженого ним органу (за винятком  вчинення працівником дій, за які передбачено звільнення на підставі пунктів 3, 4, 7, 8 частини першої статті  40 та статті  41 Кодексу законів про працю України), протягом 6-ти місяців.
  • Виконання колективного договору, який діє на Товаристві на дату переходу права власності, протягом строку його дії, а після закінчення строку його дії укладення нового або внесення змін до укладеного договору в установленому законодавством порядку та забезпечення його виконання (стаття 9 Закону України «Про колективні договори і угоди»).
  • Дотримання вимог та додаткових обмежень природоохоронного законодавства щодо діяльності Товариства.
  • Фінансування охорони праці в Товаристві відповідно до вимог статті 19 Закону України «Про охорону праці».

Технологічний парк «Кристал»

Вінницька влада ще з 2017 року замислила побудувати на території ювелірного заводу, що на 600-річчя, муніципальний інноваційно-технологічний парк «Кристал». Там хочуть розвивати креативні індустрії, серед яких IT, освіта, стартапи. 

Загальна вартість проекту по будівництву технопарку «Кристал» — 103,5 мільйона гривень. Тендер отримало товариство «Вінницябуд» — місцева компанія-забудовник житла, яку очолює Карло Гігінеішвілі.

Підряднику доручають масштабну перебудову колишнього цеху (600-річчя, 13, літ.Б) ювелірного заводу: доведеться демонтувати старі перегородки та покрівлю, під заміну розібрати перекриття та підлогу, а фундамент — укріпити.

Строк на виконання робіт — до 31 грудня 2022 року.

«Парк «Кристал» спрямований на підсилення існуючих та створення нових високотехнологічних та креативних індустрій у Вінниці та Подільському регіоні. Він забезпечуватиме якісну інфраструктуру і сучасний контент для резидентів і відвідувачів. Простір екосистеми складає понад 8500 м2, до неї входять: Fab Lab і лабораторії, Центр розвитку підприємництва, ІТ-школа, офіси, конференц-зала, коворкінг, публічні простори та дитячий техноцентр», — йдеться в описі проекту на сайті КП «Вінницький муніципальний центр інновацій». 

Вінницька міськрада, нагадаємо, дає 4 мільйони гривень на створення муніципального технопарку. Ще 10 мільйонів виділяє Держбюджет. За планами влади, тут буде до 1000 робочих місць.

За орієнтовним планом, технопарк запрацює на повну потужність у 2027 році. Ось тут можна прочитати концепцію розвитку технопарку «Кристал», за основою якої взяли досвід подібних центрів у Польщі, Швеції, Канаді, Італії, Естонії та в інших країнах. 

Муніципальний технопарк та ще ряд об’єктів у Вінниці, нагадаємо, стануть «Великим будівництвом» президента Зеленського.

 

Читайте також:

Аеропорт «Вінниця» прийматиме по два борти одночасно. Куди б хотіли полетіти?

День міста Вінниці-2021. Програма святкування по локаціям 10 та 11 вересня 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Aleksandra Korzun

    Будет вместо Кристалла, очередной торгово-офисный и ещё один "элитный" ЖК(
  • Lyubov Morozova

    5 тыс. Моделей в день в місяць ,чи за рік???
  • Василь Ткачик

    Вже висмоктують останні соки шо можна продають
  • Катерина Паянок

    Наши брилианты от Кристала ценятся по всему миру, зачем разбазаривать такое имущество???

keyboard_arrow_up