На Чорновола з’явиться багатоповерхівка-паркінг. А де ще можуть бути?

На Чорновола з’явиться багатоповерхівка-паркінг. А де ще можуть бути?
  • На Замості з’явиться перший в місті багатоповерховий паркінг. Будівлю зведуть біля «Набережного кварталу», що на Київській
  • За словами проектувальників, будинок буде на 11 поверхів та 300 машин
  • У мерії обговорюють можливість створити ще кілька таких паркінгів в районі «Книжки», Соборної та «Урожаю»

Виконком міської ради ухвалив рішення надати вихідні дані на проектування багатоповерхового комплексу, який буде на перетині вулиць Чорновола та Громова.

Ділянка під будинок-парковку знаходиться там, де протікає річка Тяжилівка. У попередні роки русло ріки пустили через підземний колектор. І вже почалося будівництво, а територія закрита парканом.

Previous Next

Відео дня

Що там буде? За інформацією, що є в рішенні виконкому від 23 лютого 2017 року, розробником проекту є товариство «Каскад-Будінвест». Керівник архітектурного напрямку компанії Олена Голощук розповіла, що за проектом окрім самого паркінгу будуть ще інші приміщення:

— На верхньому поверсі — приміщення під офіси, а на першому — під заклади торгівлі. Проект ще розробляється: буде приблизно 300 паркувальних місць. А сама будівля буде обладнана трьома ліфтами. І так, паркінг буде платний, але ціни назвати ще не можу, — каже Олена Голощук.

Previous Next

Питаємо, чому бажають побудувати багатоповерховий паркінг саме в цьому місці, де, в цілому, немає проблем з місцями для машин.

— По-перше, ця ділянка вже викуплена нашою компанією. По-друге, поряд «Набережний квартал», де є потреба в місцях для парковки. Але ще раз повторюю, поки що триває проектування, — коротко відповідала керівник архітектурного напрямку.

Жахи Соборної. Нещодавно журналіст «20хвилин» Микита Панасенко подивився яка ситуація з парковками в центрі міста. Машини паркуються біля дорожних знаків, «жовтих ліній» та за кілька кроків від зебри.

Водії на свій захист кажуть, що «немає місця». Головний архітектор міста Олександр Рекута такої ж думки: 

— Ми розробили пропозицію, де можна додати паркомісць. Незабаром транспортна комісія спільно з Нацполіцією буде розглядати нашу пропозицію. Зміни торкнуться усієї центральної частини міста, усіх провулків, які прилягають до Соборної. Подробиць поки що не можу сказати. Хочемо на деяких вулицях змінити рух на односторонній. Це дозволить збільшити кількість «кишень» для паркування, — казав головний архітектор Олександр Рекута.

Більше будинків-парковок. А чи будуть схожі багатоповерхівки-паркінги в інших районах міста? Головний архітектор не виключає таку можливість:

— Концепція така, щоб розмістити такі «перехоплюючі» паркінги по районам, щоб розвантажити центр Вінниці, — сказав Олександр Рекута. — Зараз обговорюється питання про можливість будівництва багатоповерхового паркінгу за «Книжкою», біля перехрестя вулиць Блока-Константиновича. Там зараз є автостоянка. Хотіли б ще зробити паркінг біля друкарні, що на Київській (друкарня за адресою Київська,4) — але там цього не дозволяють містобудівельні вимоги. Щодо центру міста, то паркінг можна зробити на території колишнього кінотеатру «Росія» та на «трикутнику» вулиць Магістратська, Соборна, Визволення — зараз ведуться перемовини з потенційним інвестором. Ще є в мене ідея облаштувати паркінг біля «Урожаю», на вулиці Родіона Скалецького, де зараз стоїть невелика автостоянка та магазини.

Нагадаємо, що ще у грудні 2015 року головний архітектор Олександр Рекута розповідав  як зміниться рух в центральній частині міста. Зокрема, він сказав про збільшення вулиць з одностороннім рухом, «кишень» та платних парковок.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 14:43 Пам'ять Дениса Бабія «Трейна» вшанували чемпіонатом України і юнацьким турніром photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up