Муніципальне житло: у Вінниці відбулося жеребкування по будинку на Привокзальній

Муніципальне житло: у Вінниці відбулося жеребкування по будинку на Привокзальній
  • Сьогодні, 8 травня, відбувся черговий етап жеребкування з відбору кандидатів на участь у Програмі «Муніципальне житло Вінницької міської територіальної громади».
  • Мова йде про нову багатоповерхівку із підземним паркінгом на вулиці Привокзальна, 30.
  • Це другий житловий будинок, який зводиться за Програмою з початку повномасштабного вторгнення та є найбільшим за всю її історію.

Жеребкування відбувалося в приміщенні міської ради. Заступник міського голови Андрій Очеретний нагадав, що найбільша квота — 32 квартири — встановлена для Захисників та Захисниць, які виборюють майбутнє нашої країни.

«Під час додаткової реєстрації у нас зареєструвались 16 кандидатів на участь у Програмі. І найголовніше — це те, що ви вже всі визначені учасниками Програми першої черги, тож гарантовано будете в другому етапі сьогодні тягнути жереб на квартири», — додав він.

Окрім учасників бойових дій у російсько-українській війні, сьогодні жереб тягнули працівники закладів освіти та охорони здоров’я, молоді сім’ї, представники інших категорій громадян, а також одна людина з інвалідністю першої групи.

Відео дня

Оксана Швецова переїхала до Вінниці із Донецької області в 2015 році. Розповідає, відтоді пройшла навчання у «Центрі комплексної реабілітації «Поділля», здобувши фах — візажиста. Наразі ж її заповітною мрією є власна оселя.

«В мене зараз склались так обставини, що можу взяти участь у цій Програмі. Вже дуже хочеться свого житла, оскільки дотепер винаймаю, — каже пані Оксана. — За жеребом мені дісталася однокімнатна квартира на 3 поверсі. Це майже 45 квадратних метрів. Для мене буде цілком достатньо».

Радіє тому, як розпорядилася фортуна й інша учасниця жеребкування — Наталія Раковська. Зізнається, вже вдруге випробовує долю у Програмі, раніше витягнути заповітний жереб їй не поталанило.

«Я завжди надіюся, що все, що робиться — все на краще. Це вже мій другий досвід і він видався вдалим, — посміхається дівчина. — Витягнула однокімнатну квартиру навіть більшу за площею, ніж сподівалась. Вже уявляла, що має бути та як у квартирі — все чітко в кольоровій гамі. Взагалі чудово знаю той район, думаю, що там буде гарний краєвид».

Наступний етап жеребкування по будинку на вул. Привокзальній, 30 відбудеться влітку 2023 року. 

Також, варто зауважити, що Привокзальна, 30 — це юридична адреса Інклюзивно-ресурсного центру №2 Вінницької міської ради.

Програма «Муніципальне житло Вінницької міської територіальної громади», нагадаємо, діє вже дванадцятий рік.

У 2021 році розпочалось будівництво нового об'єкта на вулиці Бортняка, що на Поділлі. Тут за міською програмою вінничани отримали 75 зі 105 квартир, які розподілялись по квотах для різних категорій населення.

У міськраді повідомляють, що найбільша квота була віддана медикам та освітянам — це тридцять три квартири. Решта квартир після проведення жеребкування дісталась іншим працівникам бюджетної сфери, а також робітникам комунальних підприємств, учасникам АТО/ООС, людям з інвалідністю, молодим та багатодітним сім’ям.

Також саме виконком міської ради визначає вартість квадратного метра у «Муніципальному житлі». Наприклад, ціна квартири у будинку на Бортняка становить 16,9 тис. грн. І за умовами програми вона є незмінною протягом всього терміну будівництва.

Про умови участі в програмі та іпотечного кредитування можна ознайомитись у розділі «Муніципальне житло».

 

Читайте також:

Скільки коштує житло у вінницьких новобудовах? Огляд цін за мікрорайонами

На 600-річчі побудують муніципальний будинок. Квартири зможуть купити і переселенці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Алина Осипова

    Хороша програма 👍

keyboard_arrow_up