Місія нездійсненна або Як і за скільки у Вінниці можна зняти житло на Новий рік

Місія нездійсненна або Як і за скільки у Вінниці можна зняти житло на Новий рік
  • Орендувати квартиру чи дім на Новий рік — завдання, до якого потрібно готуватися заздалегідь.
  • Хтось через пандемію чи з інших причин не планує масово святкувати цьогорічний Новий рік.
  • Але є й сотні людей, які шукають собі житло на новорічну ніч, і тому попит традиційно підвищується. 
  • Переглянули, які пропозиції є на ринку нерухомості  та за скільки можна знайти квартиру чи дім на Новий рік у нашому місті. 

 

Пошук житла на новорічну ніч, починаючи з 1 грудня, зазвичай складна задача, яка здивує вас захмарними цінами. Якщо ж ви знайшли житло на Новий Рік за невелику ціну, думаю, вам краще усе ретельно перевірити. Оскільки традиційно напередодні 31 грудня — ціни на житло знатно зростають. Про це нам розповіла експертка з нерухомості Вікторія Юзвук. 

— Як і кожного року, ціни на житло піднімають, — каже Вікторія Юзвук. —  Якщо орендувати квартиру коштує зазвичай 500 гривень, то в новорічну ніч вона буде коштувати мінімум три тисячі. Цього року, як і в інші роки, клієнти починають вже в грудні активно бронювати житло на свята. І пропозицій, і попиту достатньо. У цьому плані карантин нічого особливо не змінив. 

За словами експертки, вона спілкувалася із знайомими ріелторами і всі вони кажуть, що більшість хороших квартир та будинків для святкування Нового року вже розібрали. 

Відео дня

У скільки обійдеться подобова оренда квартири?

Основна частина оголошень на сайтах з пошуку одразу містить напис «Для святкувань квартира не здається». Тому ми на сайті DOM.RIA відфільтрували пошук, вказавши, що нам потрібно квартира виключно на Новий рік. У підсумку в нас залишилось лише 18 оголошень. 

Зателефонувавши до власників квартир чи ріелторів, вас одразу запитають про кількість осіб, які будуть у квартирі. Оскільки єдиної ціни на орендоване помешкання — немає. Як сказала одна із ріелторок з якою ми спілкувалися: «Ціна залежить від кількості людей, їхнього віку та адекватності». Компаніям з присутніми неповнолітніми здають квартири дорожче. 

Ціна на одно-двох кімнатну квартиру в районі Центру, Вишеньки чи Замостя коливається від 5 000 до 9 000 гривень. До слова, у звичний день ці ж квартир можна орендувати за 500-800 гривень, як вказано на сайті. 

Деякі квартири здаються лише за умови оренди на період з 31 грудня до 2 січня. До прикладу, двокімнатну квартиру на Соборній, при умові, що буде шість людей, готові здати за 5 000 гривень. 

Однокімнатну квартиру на Келецькій, наприклад, здають в оренду за 3 500 гривень. Варіантів оренди трикімнатних квартир наразі, чи то пак вже, немає. Додамо, що всі ріелтори, до яких ми дзвонили, щоб дізнатися ціну, говорили про необхідність мати при собі мінімум два паспорта та заставу у сумі від 500 до 2 000 гривень. 

Напередодні 2019 року наша журналістка теж дізнавалася, за скільки можна орендувати житло на Новий рік. Тоді в основному, ціна на однокімнатну в районі Замостя становили 2 000 гривень, за двокімнатну в центрі доводилось віддати п‘ять тисяч.

А як щодо подобової оренди будинків?

У більшості оголошень про подобову оренду будинків також зазначено, що вони не здаються для святкувань. Ціни на оренду будинків, які все-таки здають на Новий рік, різні. Наприклад, оренда будинку на три кімнати у районі ближнього Замостя у звичайні дні коштує 700 гривень. На Новий рік вартість оренди — 6 000 гривень.

Є й значно дорожчі варіанти, наприклад, оренда будинку на Київській обійдеться у близько 30 000 гривень, якщо бронювати на десять осіб. У звичайні дні за оренду потрібно заплатити 4 000 гривень. Загалом у домі п’ять кімнат з басейном, сауною, каміном та іншими необхідними речами для повного релаксу.

Якщо ж ви готові їхати святкувати Новий рік за місто, то будинок, наприклад, у Зарванцях за одну ніч буде коштувати 8 000 гривень. У звичайні дні вартість його оренди — 2 500 гривень. 

Оренда будинку в селі Агрономічне обійдеться у 6 000 гривень за добу, але знімати його можна мінімум на три дні, з 31 грудня до 2 січня. У домі є сауна з басейном, облагороджена територія з мангалом та великою бесідкою. 

Скільки коштує оренда заміських комплексів?

Якщо ж ви не хочете витрачати час на пошуки квартири самостійно чи вже немає підходящих для вас варіантів, то є ще одна альтернатива — орендувати номер у заміських комплексах. Ціни у популярних відпочинкових комплексах приблизно однакові, проте знайти вільні номери нині вже складно. 

Наприклад, у «Берізках», що в селі Тютьки, вже всі номери зайняті на цей Новий рік. База відпочинку «На Яру» теж не може нічого запропонувати, все зайнято. 

У «Butterfly» ви можете зняти номер на Новий рік тільки, якщо заплатите ще за бенкет 2 200 гривень. Стандартний двомісний там коштує 1 100 гривень, сімейний — 1 500.

У парк-готелі «Теремки» ще залишилося кілька вільних номерів. Двокімнатний обійдеться у 2 200 гривень, а новорічна програма коштує 1 600 гривень. 

У базі відпочинку Barbecue House є можливість орендувати будинок на 16 людей орієнтовно за 10 000 гривень. 

Опитування

Де ви плануєте святкувати Новий рік?


 

Читайте також:

Недобуд на Соборній готують до продажу. Рішення приймуть в 2021 році

Здавай старий одяг — допомагай іншим. Куди у Вінниці можна віддати непотрібні речі?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up