Куди можна полетіти з Вінниці та коли з’являться лоукостери?

Куди можна полетіти з Вінниці та коли з’являться лоукостери?
Фото — вінничани відправляются літаком в Москву, 2013 рік. Директор вінницького летовища казав, що цей рейс зараз неможливо повернути «по об'єктивним причинам».
  • Куди та за скільки можна відправитися з вінницького летовища?
  • Коли з’являться лоукостери та чи відкриють регіональні рейси?
  • Про це «20хвилин» запитали в директора міжнародного аеропорту «Вінниця».

 

Наші читачі задавали подібні питання в коментарях під новинами та спільнотах про аеропорт. І журналісти передали їх директору аеропорту — Ярославу Мазурцю. Тепер коротко про те, що відповів голова вінницького летовища.

  • Які напрямки будуть відкриті цього року?

За словами директора аеропорту, на літній період буде два рейси в тиждень на Варшаву та Тель-Авів. Та, приблизно, чотири чартерних рейси в тиждень на відпочинок в Туреччину: курорти Анталія та, можливо, в Даламан.

Відео дня

— Ще є заявки на період святкування єврейського нового року — хасидська чартерна програма. Ведемо й інші перемовини з авіакомпаніями, про що я поки що не буду говорити. Боюсь наврочити, — казав директор аеропорту Ярослав Мазурець.

Станом на 1 травня, квиток у Варшаву — від 954 гривень. Квиток в Тель-Авів — від 5112 гривень. Вартість квитків на чартерні рейси визначається завантаженістю літака та умовами авіакомпанії-перевізника.

Якщо коротко, то не скоро. Це зумовлено особливостями роботи подібних компаній, що продають квитки за зниженою ціною.

— Такі компанії вимагають компенсації своїх ймовірних витрат. Чи готова місцева влада підтримувати іноземну компанію? Далі, такі лоукостери бажають мінімум три рейси на тиждень та 150 пасажирів на кожний рейс. Якщо цього не дати, авіакомпанія політає місяць і згорне цю програму. Поки що серед вінничан такого попиту на перельоти немає. І коли ми будемо впевнені, що вінничани бажають подорожувати на літаках та буде готова наша інфраструктура — ось тоді можна починати діалог з лоукостерами, — пояснив Ярослав Мазурець.

  • А чи будуть регіональні рейси?

За 2016 рік серед 12,9 мільйонів пасажирів, що скористалися авіатранспортом — 1,6 мільйонів людей літали саме на внутрішніх рейсах (тобто, по нашій країні). А коли ж з Вінниці можна буде полетіти, наприклад, в Одесу, Львів, Київ та в інші українські міста? Директор аеропорту відповів, що для цього потрібна «державна політика»:

Зараз з Вінниці літають чартери та регулярний рейс на Тель-Авів. Джерело: urban.vn.ua

— Внутрішні перевезення обкладаються податком на додану вартість — 20%. А міжнародні — ні. Так от, через цей податок ціна квитка, наприклад, на Одесу з Вінниці буде такою самою, як і ціна квитків на Варшаву. Регіональні рейси можна запускати, попит буде. Але він буде тоді, коли ціна на авіаквитки буде такою самою, як й на автобусні та залізничні перевезення, — казав Ярослав Мазурець.

Нагадаємо, що з 30 квітня знову відкриють регулярні рейси на польський напрямок — у Варшаву. До того ж, якщо брати квитки за заздалегідь, то можна заощадити не менше тисячі гривень.

Незабаром на сайті «20хвилин» з’явиться об’ємний матеріал про здобутки повітряних воріт Вінниці за 2016 рік та про перспективі на майбутнє.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Nataliia Litomina

    Зараз Укрзалізниця в черговий раз підніме ціни, і тоді лоукости стануть дуже популярними)))

    Olvol reply Nataliia Litomina

    Як бачите, не підняла. Ви помилялися
  • TE

  • TE

  • TE

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up