Картопля по 5 гривень, айва за 20. Скільки коштують сезонні продукти на ярмарку

Картопля по 5 гривень, айва за 20. Скільки коштують сезонні продукти на ярмарку
  • У Вінниці відбувся традиційний осінній ярмарок, де містяни могли придбати сільськогосподарські товари за цінами без «накрутки».
  • Особливо багато людей купували овочі та фрукти та брали запаси на зиму.
  • У скільки в середньому обійшлись вінничанам сезонні продукти на ярмарку?

Передостання неділя жовтня запам’ятається вінничанам масштабним «червоним базаром». На площі перед торговим центром «PlazaPark» організували осінній сільськогосподарський ярмарок. 

Детальніше про це можна прочитати у нашому матеріалі: 

Ми писали, що серед усіх запропонованих товарів, найбільший попит мали сезонні продукти, особливо картопля і цибуля, які вінничани купували — запасалися на зиму. А що ж по чому продавалося на ярмарку?

Відео дня

Серед усіх сезонних овочів й фруктів ми обрали ті, яких було на ярмарку найбільше, щоб легше було прослідкувати середню вартість.

Картопля

Середня вартість: 5 гривень за кілограм

На ярмарку можна було знайти картоплю як за чотири гривні (дрібну), так і за шість. Досить поширена вартість — п’ять з половиною гривень за кілограм. Додамо також, що продавали й купували картоплю відразу в мішках. 

Цибуля

Середня вартість: 7 гривень за кілограм

Цибуля стала другим за популярністю товаром. Її, як і картоплю, купували містяни мішками й часто навіть по кілька штук. Роздивившись пропозиції продавців, ми знайшли цибулю за шість, сім і вісім гривень за кілограм.

Морква

Середня вартість: 8 гривень за кілограм 

Активно шикувались у чергу вінничани й за морквою. На ярмарку можна було знайти її досить різних розмірів. Ціни, до речі, трохи від цього розміру варіювались. Ми знайшли моркву за ціною: чотири гривні, вісім гривень (найпоширеніша вартість) і 10 гривень за кілограм.

Капуста

Середня вартість: 5 гривень за кілограм

А ось ціни на капусту майже «не гуляли». Продавці загалом були солідарними одне з одним — п'ять гривень за кіло. Звернемо увагу, що і розмір цього товару у різних підприємців був фактично однаковим: капуста велика й зі «здоровим» кольором.

Буряк

Середня вартість: 6 гривень за кілограм

На ярмарку ми не знайшли багато «локацій» із буряками. Але ті, що були — мали, як і у випадку з морквою, фактично однакові ціни. Крім зазначеної середньої ціни, нам ще вдалось побачити буряк за п'ять гривень і за всім з половиною гривень за кілограм. 

Болгарський перець

Середня вартість: 30-35 гривень за кілограм 

Дуже колоритно виглядають ятки з болгарським перцем: червоним, жовтим, помаранчевим і зеленим. Покупців на нього також вистачає. Що стосується цін, то вони досить таки відрізняються. Знаходимо болгарський перець і 28, і за 45, і за 55 гривень за кілограм. 

Помідори

Середня вартість: 15-20 гривень за кілограм 

Як і у випадку з буряками, помідори — вже не така популярна позиція на ярмарку. Їх порівняно мало, але ті що є — вражають насиченим червоним кольором. І оскільки пора закруток минула, купують вінничани помідори у переважній більшості на салати. 

Гарбуз

Середня вартість: 6 гривень за кілограм

Важко уявити жовтень без гарбузів, їх також швидко скуповують. І хоч на ярмарку знаходимо їх не дуже багато, та ціни здебільшого однакові: шість - всім гривень за кілограм. 

Яблука

Середня вартість: 8 гривень за кілограм

Вибір яблук на ярмарку вражає. Їх ту справді багато, при чому вистачає і різномаїття сортів: «Голден», «Семеренка», «Айдаред», «Еліза», «Декоста», «Флоріна» та інші. Власне, саме від сорту й залежить вартість. До прикладу, «Голден» ми знайшли за вісім гривень, а «Семеренку» — за 10 гривень. 

Груші

Середня вартість: 20 гривень за кілограм

Вартість груш, як і яблук, на пряму залежить від сорту. Більшість варіантів, які ми побачили, вартували 20 гривень. Але на деяких ятках груші продавали і за вісім гривень («Лісова красуня») і за 30 гривень («Листопадова»).

Айва

Середня вартість: 20 гривень за кілограм

Яскравим жовтим приваблює покупців айва. На ярмарку вона така ж популярна, як і яблука. Найпоширеніша ціна — 20 гривень за кілограм, але якщо добре придивитись, то можна її знайти й за 10 гривень.

Виноград

Середня вартість: 40 гривень за кілограм

І знову, на остаточну вартість цього продукту також впливає сорт і походження, так би мовити. Ми на ярмарку побачили один виноград за 38 гривень, а інший — за 48 гривень за кіло.  

Осінній сільськогосподарський ярмарок, нагадаємо, відбудеться також у наступну суботу, 30 жовтня, на площі перед «PlazaPark» з 8.00 до 15.00

 

Читайте також:

Пальто за 200 гривень, а чобітки — за 50. У скільки обійдеться осінній «лук» з вінницьких «секондів»

Вино з кульбабок і «молочка» від «щедрих» корів: ТОП смаколиків з Вінниччини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Олег Каськов

    Я айву по 20 брав ще до Покрови. На Привокзальному-2.
  • Руслан Руслан

    Картошка по 6.5

    Pavel Ostrovskyi reply Руслан Руслан

    Руслан Руслан була по 5
  • Ирина Братанова

    Дайте адрес
  • Віктор Мисенко

    Просто продавці переїхали з вокзалу на келецька!

    Olesya Pavlyuk reply Віктор Мисенко

    Віктор Мисенко 💯, і так кожного року

keyboard_arrow_up