З візками й мішками. Що відбувається на осінньому сільськогосподарському ярмарку

З візками й мішками. Що відбувається на осінньому сільськогосподарському ярмарку
  • У неділю, 24 жовтня, біля торгового центру «PlazaPark» розпочав роботу вже традиційний сезонний ярмарок.
  • Містянам пропонують придбати серед іншого м’ясо, яйця, молочні й хлібобулочні вироби, різноманітні крупи, овочі й фрукти, а також  саджанці фруктових дерев, кущі смородини, аґрусу, малини та квіти.             
  • Ми завітали на ярмарку й подивились, що і як купують вінничани.

Сільськогосподарський ярмарок розгорнувся на площі перед «PlazaPark», що на Келецькій, 117-Б, сьогодні о восьмій ранку. Десятки торгових локацій і сотні відвідувачів — кожен хоче купити продуктів за вигідними цінами, а також познайомитись із місцевими підприємцями.

Як повідомляли раніше організатори, до ярмарку мали долучитись близько 160 товаровиробників з усіх районів області та обласного центру. Так, серед інших, помічаємо, виробників з Немирова, Якушинців, Літина, Гайсина, Калинівки, Некрасова та інших населених пунктів. А сама подія покликана забезпечити вінничан сільськогосподарською продукцією та продовольчими товарами за цінами виробників, тобто без звичної «накрутки».

Відео дня

Скільки точно людей прийшли в неділю вранці до торгового центру навіть важко порахувати. Натовп і черги збільшуються буквально кожні десять хвилин. Зауважимо, що серед покупців сьогодні люди абсолютно різного віку, але пенсіонерів і батьків з маленькими дітьми все ж переважна більшість.  

Найчастіше відвідувачі ярмарку купують товари оптом: мішки картоплі, цибулі й капусти вантажать на візки, а зверху ще кладуть кількалітрові банки з олією. Швидко розбирають соковиті яблука, айву та виноград. Чимало людей помічаємо там, де продають яйця, мед, домашні сири й ковбаси.

Насправді попит мають абсолютно всі товари. Але найбільше купують картоплю, цибулю та олію. Переходячи від одного продавця до іншого, вінничани жваво обговорюють ціни, радяться телефоном із ріднею, мовляв, кому що і скільки купити, а також із задоволенням пробують деякі запропоновані продукти на смак.

На ярмарку, попри вітряну погоду, панує тепла атмосфера. Продавці жартують, розповідають про свої товари, діляться рецептами та корисними властивостями тих чи тих продуктів. Так, одна з продавчинь говорить про цілющу силу імбирного чаю, а недалеко від неї інша жінка диктує рецепт шарлотки з її яблуками.

Скажемо ще кілька слів про ціни. Вони хоч і різняться у підприємців і виробників, але різниця ця майже не помітна — коливається у межах гривні - кількох. Як і на будь-якому іншому ринку, залежить вартість серед іншого й від сорту конкретного продукту, його розміру й загального зовнішнього вигляду. То ж, якщо йти від «ятки» до «ятки» не поспішаючи, можна знайти найбільш вигідні цінові пропозиції. 

Як ми зазначили на початку, крім продуктів тут також представлені саджанці та квіти. Саме у той момент, коли ми були на ярмарку, їх купували не так активно, як вже згадану, до прикладу, картоплю та цибулю. Але ті, хто все ж прийшов конкретно за розсадою — навряд чи повернувся додому з порожніми руками. 

Триватиме осінній ярмарок до 15.00. Але якщо ви не встигли сьогодні його відвідати, то не засмучуйтесь. Така можливість у вас буде вже наступної суботи, 30 жовтня, на тому ж місці. 


 

Читайте також:

Протистояння каш, або «смачний» репортаж з першого Міжнародного Ethno Food Fest «Мамалига VS Банош»

Якою є Вінниця на смак? Перевірте свої знання у гастрономічному тесті від 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Лариса Кавун

    И всё так чинно,благородно.
  • Тетяна Герцун

    Молодці всі, хто заробляє своїми руками 🤔
  • Людмила Менчинська

    Хто був на ярмарку, скажіть будь ласка, чи був хлібчик з Іллінців.Дякую

    Olena Pavlyuk reply Людмила Менчинська

    Людмила Менчинська Був, Борзов купував.

    Pavel Ostrovskyi reply Людмила Менчинська

    Людмила Менчинська хліб був, а з відки не цівавився
  • Алла Доценка

    А как же ковид?

keyboard_arrow_up