Карантинне безробіття: у Вінниці зросло на 29%, в Україні — на 73%

Карантинне безробіття: у Вінниці зросло на 29%, в Україні — на 73%
Фото: Вінницькй міський центр зайнятості
  • Станом на 31 серпня кількість зареєстрованих безробітних в Україні в порівнянні з минулим роком зросла на 73% , про це повідомила Державна служба зайнятості.
  • У Вінниці кількість безробітних стало на 29% більше.

Вінничанка Олена Будківська як безробітна, перебувала на обліку у центрі зайнятості з січня 2020 року. На попередньому місці роботи працювала менеджером з транспортно-експедиторської діяльності. За направленням служби зайнятості безробітна пройшла співбесіду з менеджером з персоналу ТОВ «Промавтоматика Вінниця», в результаті отримала роботу менеджера зі збуту. 

Тільки у серпні цього року за направленням центру зайнятості, на вакансії: електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсар з КВПіА, торгівельний представник, менеджер зі збуту, на цьому підприємстві отримали постійне місце роботи дев’ять безробітних осіб. Кар’єрний радник Олени, Олександра Собко, говорить: «Робота знаходить того, хто сам не складає рук».

Відео дня

Останні кілька місяців, після скасування жорстких карантинних обмежень, у місті відбувається поступове відновлення роботи підприємств, з'являються нові робочі місця, говорять у Вінницькому центрі зайнятості. Лише за серпень службою працевлаштовано 640 осіб, серед який медсестри, кухарі, інженери, менеджери.

— Станом на 1 вересня 1650 роботодавців звернулися у Центр та заявили про 6865 наявних у них  вакансій. В минулому році роботодавців було на 200 більше,а вакансій —  7722, — розповідає Жанна Чубій, начальник відділу організаційної роботи та архівної справи. — У період з початку року до кінця серпня отримали роботу більше 4,5 тисяч вінничан. За відповідний період в 2019 році працевлаштованих було 5,5 тисяч.

Також фахівець Міського центру зайнятості говорить, що найбільше затребувані вакансії на робітничі професії. Також роботодавці шукають гарних перукарів, водіїв, продавців, бухгалтерів.

Загалом статистика по безробіттю у Вінниці,як в країні в цілому, досить непроста. Слід нагадати, що не лише підприємства стали на паузу та скоротили кількість робочих місці, чим поповнили кількість безробітних. Сотні заробітчан повернулися із закордонних заробітків у рідне місце та стали на облік у центри зайнятості. 

Станом на 1 вересня 2020 року, у нашому місті статус безробітного за цей карантинний період офіційно отримали 7420 осіб, що на 29% більше ніж за  відповідний період минулого року.

В Україні за період карантину з 12 березня по 31 серпня статус безробітного отримали 444,4 тисячі осіб. З них у квітні — 149 тис. осіб, у травні — 97 тис., у червні — 75 тис., у липні —  68 тис. Грошову допомогу з безробіття в цей період отримували 400 тис. осіб. З початку 2020 року працевлаштовано понад 409 тисяч безробітних, у тому числі за період карантину— 260 тис. Роботу в сільському господарстві знайшли 45% від усіх працевлаштованих, у переробній промисловості — 14%, у торгівлі — 13%.

Читайте також:

Яким було карантинне 1 вересня? Розказуємо про зміни на прикладі однієї школи

Проїзд у Вінниці тепер тільки з муніципальною картою. Що робити гостям міста?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Кеп

    "Роботодавці шукають гарних перукарів, водіїв, продавців, бухгалтерів", -а негарним де робити,з голоду вмерти,це що за соціальний расизм?
  • сергій

    Робочих місць повно. Але ЗП  на більшості з них не дозволяє забезпечити первинні потреби людини.
  • Тимур Викторович

    Дивна річ безробіття по Україні 73 відсотки? Збіг?

    Валєра Загорійчук reply Тимур Викторович

    Тимур Викторович і про теж саме. Що саме на 73%. Дякуємо 73%,за 73% безробітних. Зе рулить.
  • Ols Kat

    Ой, а як же 500 тисяч робочих мiсць, якi навеснi обiцяв Шмигаль?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up