Грант на соціальний бізнес: хто переміг у конкурсі «Ти зможеш! Ми допоможемо!»

Грант на соціальний бізнес: хто переміг у  конкурсі «Ти зможеш! Ми допоможемо!»
Фото у матеріалі: vmr.gov.ua
  • На початку тижня у HUBі «Місто змістів» відбулось підбиття підсумків конкурсу бізнес-ідей «Ти зможеш! Ми допоможемо!».
  • Загалом на конкурс подали 29 заявок, а двоє учасників отримали грантову підтримку для реалізації власних проєктів. 
  • Які саме бізнес-ідеї стали переможця і скільки грошей отримали?

У січні 2021 року Тематичний фонд «Арсенал підтримки» спільно із благодійним фондом «Подільська громада» оголосили конкурс бізнес-ідей для учасників бойових дій, ветеранів та військовослужбовців запасу. На нього подали загалом 29 заявок, і вже 6 липня у HUBі «Місто змістів» визначили переможців. Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

«Для учасників конкурсу провели навчання за підтримки міського освітньо-аналітичного центру допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їх сімей та сім'ям загиблих «Ветеранський простір». В результаті вони презентували свої проєкти, — читаємо на сайті й дізнаємось, що грантову підтримку отримали Леонід Гуменний та Юлія Гаврилюк. — З ними й підписали угоди про фінансування ветеранських бізнесів».

Відео дня

За словами голови наглядової ради ТФ «Арсенал Підтримки» Володимира Сироватка, «Ти зможеш! Ми допоможемо!» став першим конкурсом, який вони провели. Він і розповів детальніше про переможців.

«Це Леонід Гуменний — учасник бойових дій та Юлія Гаврилюк — дружина ветерана та переселенка, — розповідає він. — Приємно, що поповнилася наша ветеранська спільнота підприємців, які мають соціальну складову. Адже переможці мають долучитися до наповнення нашого фонду».

Цікаво, що обидва проєкти тісно пов’язані з їжею. 

«Сьогодні (6 липня — прим.ред.) ми підписуємо угоди з переможцями конкурсу «Ти зможеш! Ми допоможемо!». Це проєкт соціального підприємництва, який започаткований ветеранами АТО. Під час захисту бізнес-ідей ми обрали двох переможців, які отримають кошти на підсилення свого бізнесу, — сказала голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова. — На кожен проєкт ми надаємо підтримку у межах 50 000 гривень. Обидва бізнеси «їстівні». Один — це «Виробництво продукції з в'яленого м'яса «Griffin's kitchen», інший — «Домашні смаколики від Юлії «Garden Stars».

Як розповіла сама Юлія Гаврилюк, усі отримані кошти підуть на підтримку її вже наявного бізнесу.

«Ми переселенці і коли відновлювали чоловікову батьківщину, то єдине, що там було вціліле — це сад. Він гарно плодоносив, і я вирішила — буду готувати для дітей козинаки, — пригадує переможниця. — А робила їх з того, що родило в саду. А потім з'явилися мармеладки, цукати, фруктове морозиво. Так я стала «феєю солодощів». Зараз займаємося вирощуванням малини. До нашої справи долучились друзі. Ми виготовляємо широкий асортимент продукції. Маємо докупити обладнання, якого нам бракує».

А ось інший володар гранту, Леонід Гуменний, зізнався, що його продукція ще на широкий ринок не вийшла.

«Починалося все з хобі. Я і двоє моїх побратимів готували цю смакоту. Хто пробував нашу продукцію, просили продати їм. Дружина відправила мене на конкурс, аби я пройшов навчання, — додає він. — Поки на ринок зі своєю торговою маркою не виходимо. Адже не вистачає ні обладнання, ні оборотних коштів».

 

Читайте також:

«Мрії збуваються»: соціальний ресторан «Коцюбинський 220» отримав приміщення

«Я просто виконую свою роботу». Як працює перша інклюзивна кав’ярня міста?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Елена Савченко

    Щодо найактуальніших бізнес ідей, розробок, задумів - все це можна знайти за лінком https://spravka.site/ua/vishgorod/finansoviy-konsalting Також на сайті представлені послуги фінансовго консалтінгу по всій Україні.

keyboard_arrow_up