Десять тисяч респіраторів та сто тестів на коронавірус розподілять між лікарнями

Десять тисяч респіраторів та сто тестів на коронавірус розподілять між лікарнями
  • Вчора, 21 березня до Вінниці прибули десять тисяч респіраторів та сто тестів, які здатні визначити, чи є в організмі людини коронавірус.
  • З понеділка засоби захисту та діагностики розподілять між міськими та обласними лікарнями.

В Україні засоби захисту стали справжнім дефіцитом. Медики кажуть, що хоча країна поки лише на порозі епідемії коронавірусу, ризики  є щодня.

Благодійний фонд «Подільська громада» відкрив спецрахунок «СтопВірус»

— На рахунки вже надійшло більше 550 тисяч гривень. Володимир Гройсман і Сергій Моргунов передали 10 тисяч респіраторів і 100 експрес-тестів для виявлення коронавірусу, — сказав голова наглядової ради БФ Андрій Дручинський.

Відео дня

 

 

У «Подільській громаді» створили спеціальну наглядову раду тематичного фонду, до якої в тому числі входять лікарі та інфекціоністи.

 

 

— Саме за рекомендаціями цих людей будемо формувати список необхідних речей, щоб їх купувати і передавати тим медичним закладам, які будуть того потребувати, — зазначає Дручинський.

 

 

Респіратори будуть розподілені між медичними установами міста та закладами обласного підпорядкування, а частину передадуть правоохоронцям.

 

 

— Ми майже повністю використали той резерв марлевих пов’язок, який в нас залишався з 2009 року. Ми видали 85 тисяч по наших закладах. В нас залишилась невелика кількість, тому ці надходження дуже своєчасні, тим більше, що респіратори на порядок вищі по захисту, ніж звичайні марлеві пов’язки. Що стосується тестів – це вкрай вчасно і необхідно, — додає начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи міської ради Олег Парфілов. 

 

Читайте також:              

Головне про коронавірус за сьогодні, другий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, третій день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, четвертий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, п'ятий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, шостий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, сьомий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, дев'ятий день карантину

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Надя Погребняк

    Так это же тесты которые привезли с Китая и распределили по всем областям
  • Oksi Go

    100 тестів....😢
  • Руслан Ковель

    До обеда хватит
  • Каріна

    Районна лікарня взагалі "гола і босса"! Там просто жах! В п'ятницю швидкп привезла пацієнта з підозрою на COVID 19,  1 МКЛ закрилася на ключ.Пацієнт з задишкою і температурою просидів декілька годин на холоді поки ним "кидалися" і вирішували де його подіти! Зараз знаходиться в інфекційному відділенні вінницької районної лікарні( зі слів працівників).навіть не відомо чи йому тест зробили.це жах.ось таке потрібно доносити до вищих інстанцій!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up