Де дешевше орендувати електросамокат у Вінниці та скільки коштує купити свій?

Де дешевше орендувати електросамокат у Вінниці та скільки коштує купити свій?
  • Днями у Вінниці з'явилася нова служба прокату самокатів: які ціни та інші особливості оренди?
  • Зібрали для вас у порівняльній інфографіці ціни на всі служби з оренди цього електротранспорту. 
  • Та промоніторили ціни на електросамокати у магазинах Вінниці. 

У нашому місті тепер діє чотири служби прокату електросамокатів: Bolt, Ecos, Ewings та Jet. Остання — це нова служба, яка почала працювати у Вінниці кілька днів тому.

Всі ці служби мають аналогічні правила користування самокатами. Для того, щоб скористатися самокатом будь-якого сервісу потрібно просканувати QR-код, який є на транспортному засобі. Далі — відштовхнутися та натиснути на ручку газу. Наприкінці поїздки потрібно припаркувати самокат у дозволеній зоні, про яку ви можете дізнатися у додатку. Там же потрібно сфотографувати самокат, аби поїздка вважалася завершеною. 

Нагадаємо, що цьогоріч експлуатація цього транспорту здійснюється у рамках меморандуму між Вінницькою міською радою та операторами прокату електросамокатів. Меморандум передбачає кілька правил:

Відео дня
  • ранковий старт електричних самокатів буде здійснюватись з відповідних графічно окреслених майданчиків,
  • обмеження швидкості електросамокатів до 20 км/год, а в окремих зонах (парки, пішохідні зони, площі тощо) – до 15 км/год.
  • також у цих зонах буде заборонено залишати самокати.

Які розцінки на прокат?

Кожен сервіс має однакові правила користування самокатами, але відрізняється у розцінках та ще певних заохоченнях клієнтів. Пропонуємо вам переглянути в інфографіці ціни за розблокування електросамоката та вартість однієї хвилини поїздки у різних службах прокату. 

У Bolt своїм клієнтам пропонують доволі багато дозволених зон, де можна завершити оренду двоколісного. Також, якщо ви користуєтеся таксі Bolt, то вам не потрібно скачувати окремий додаток для оренди самоката. Він вже інтегрований. Також у Bolt є можливість резервування самоката на три хвилини, така послуга безоплатна.

Завантажити Bolt: Android, iOS.

Серед особливостей у новій службі прокату Jet — це те, що можна орендувати одночасно кілька самокатів. «Відскануте QR-код. Самокат активується після натискання на кнопку "Почати поїздку". Повторіть дану дію з наступним самокатом скористайтеся кнопкою "Сканувати"», — пояснюють у компанії. На сайті Jet запевняють, що у їхньому парку надійні моделі електросамокатів з великим запасом ходу.

Завантажити Jet: Android, iOS.

У сервісі Ewings також пропонують таку функцію, як мультиоренда. Ви можете орендувати два самокати з одного девайсу. Також у компанії можна купити абонементи, які вартують дешевше, якщо ви знаєте, що будете часто користуватися їхніми послугами. 

Завантажити E-wings: Android, iOS.

У службі прокату ECOS мережа покриття аналогічна іншим додаткам для оренди електротранспорту. З одного акаунта можна орендувати три самокати. Також у сервісу є функція «пауза», її вартість: 1 гривня/хвилина.

Завантажити ECOS: Android, iOS.

Скільки коштує купити електросамокат?

Ми промоніторили ціни у трьох магазинах, які працюють у Вінниці: «Епіцентр», «Алло», «Цитрус». Переглядали ціни на сайтах магазинів. 

Найдешевший у самокат, який можна знайти в «Епіцентрі», коштує 11 999 гривень. За цю ціну пропонують самокат для дорослих, однак з максимальним допустимим навантаженням 60 кілограмів. Максимальна швидкість — 25 км/год. Самокат має запас ходу до 15 км при їзді в першому режимі. Самокати середнього сегменту коштують орієнтовно 20 000 гривень. А найдорожчий пропонують за 114 999 гривень. Ви отримаєте за ці гроші самокат зі запасом ходу 90 кілометрів, та з максимальною швидкістю 70 км/год.

Найдорожчий самокат у «Цитрусі» коштує 68 999 гривень. За ці гроші ви отримаєте електросамокат, що може розвивати швидкість до 60 км/год і здатний проїхати на одному заряді до 80 кілометрів.  

Знайти у цьому магазині можна й дешевші варіанти за 18 000 гривень чи за 22 000. 

У «Алло» найдешевший електросамокат можна взяти за 12 500 гривень, а найдорожчий, який пропонують, коштує — 114 999 гривень. Є й самокати середнього сегменту, вони коштують орієнтовно 18 000-25 000 гривень. 

Ставлення вінничан до електросамокатів

Ми питали містян на вулицях Вінниці про їхнє ставлення до електросамокатів, і більшість відповідей були негативні. 

Переглянути відповіді вінничани можете у нашому відео. 

Читайте також:

Що робити, якщо на дорозі збили дику тварину і хто дійсно може допомогти?

Тест: хмаринка чи острів? Впізнай район Вінниці на мапі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Natasha Makarova

    Бляха, научите фирмы наконец своих "пользователей" ставить эти гребаные самокаты не где попало. Сегодня проезжаю перекресток возле Нансена и вижу картину маслом - стал у пешеходного перехода возле троллейбусной остановки самокат, ровненько посреди ширины перехода у самого края тротуара, перекрыв возможность нормально пройти пешеходам прямо, и с него слез олень, фоткающий свое "завершение поездочки". Это недоразумение обходят переходящие дорогу, косятся на парня, но ни один пешеход мозг ему так и не вправил. А тот сфоткал и пошуровал восвояси. Рядом школа, если что, народу всегда хватает, так как пересаживаются тут с разных маршрутов. А вот это как рогатый настоящий поступило и учапало. Фирмам, как уже все поняли, на...ть с высокой башни на пешеходов, пользователям самокатов - тем более, но должен же где-то быть этому свинству предел!
  • Галина Семенець

    І служби і самокати, все це добре. А метрова в ширину пішохідна дорожка для пішоходів, велосипедистів, і самокатчиків, це круто!!!!

    Галина Семенець reply Галина Семенець

    Demchenko Igor Абсолютно з вами погоджуюсь!!! Це все відноситься до культури поведінки,як пішоходів так і велосипедисті, тощо.

    Igor Demchenko reply Галина Семенець

    Галина Семенець будь який тротуар буде замалим для вінницьких пішоходів. На Космонавтів наприклад пішоходам не вистачає того широкого тротуару і вони йдуть на окрему велосмугу.
  • Ната Ли

    Як же без всепропальщиків? Ніяк 🤦‍♀️
  • Іван Данилюк

    Нехай цих піда..в судить судить судья який був на нолю поті побачим який вирок . Героям слава.

keyboard_arrow_up