Чи виплачується пенсія у разі переїзду за кордон: роз’яснення Пенсійного фонду

Чи виплачується пенсія у разі переїзду за кордон: роз’яснення Пенсійного фонду
  • У разі переїзду на постійне місце проживання за кордон пенсія виплачується тільки в тому випадку, якщо це передбачено міжнародними договорами України.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України (ПФУ).

Відповідно до закону пенсія в Україні виплачується в грошовій формі щомісяця до 25 числа через відділення «Укрпошти» або через банк за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України.

«Під час перебування пенсіонера за кордоном пенсія виплачується в тому разі, якщо це передбачено міжнародними договорами України», — йдеться в повідомленні.

Відео дня

Крім того, у разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання пенсія, призначена в Україні, може бути виплачена за шість місяців наперед перед від'їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем постійного проживання.

Порядок виплати пенсій у разі виїзду за кордон визначено статтями 47, 51 закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

 

Читайте також:

«Пам'ять про трагедію має залишитись». Батьки 18-річної Саші розповідають про свій біль

Прості поради безпеки, як користуватися громадськими безоплатними мережами Wi-Fi

До яких лікарів можна звертатись без направлення: відповідь МОЗ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ксения Окунева

    Допоки в Україні солідарна пенсійна система ніц не буде. Тим паче, якщо не підписані відповідні договори із іншими країнами
  • Читач99

    Чому так? Якщо людина заробила пенсію в Україні, кому яке діло, куди вона поїхала? Є люди, які за життя ніде не працювали, копійки податків не сплатили, але вони мають право на пенсію, бо живуть в Україні паразитами. Поки будуть несправедливі закони, доти не буде хорошого життя в державі.
  • Ols Kat

    Ви нам платiть все життя у наш фонд, а якщо кудись поїдете, то ми почитаємо договори i подумаєм - повернути вам вашi грошi чи нi

keyboard_arrow_up