Чи можна знайти пристойну роботу в карантин у Вінниці? Поради від Центру зайнятості

Чи можна знайти пристойну роботу в карантин у Вінниці? Поради від Центру зайнятості
  • Коронавірус змусив тисячі вінничан забути про заробітки за кордоном. Чи не є це шансом знайти себе вдома, не покидаючи дітей і сім’ю?
  • У міському Центрі зайнятості кажуть, що нині на ринку праці міста є вакансії, роботодавці шукають кваліфікований персонал і активно використовують можливості служби зайнятості щодо підбору працівників.  

Які професії найчастіше пропонували і пропонують роботодавці вінничанам під час карантину? На які зарплати запрошують? Ці питання нині актуальні, як ніколи, з огляду на те, що багато наших співвітчизників не можуть поїхати на заробітки за кордон і змушені шукати шматка хліба вдома.

В пошуках роботи люди звертаються до Міського центру зайнятості та використовують можливості служби для успішного працевлаштування. 

— За 11 місяців 2020 року, за сприяння нашого Центру зайнятості на роботу влаштувалися майже 7 000 вінничан. Середній розмір заробітної плати, яку пропонували у вакансіях роботодавці міста, восени становив 7,5 тисяч гривень, — розповідає фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою Вінницького міського центру зайнятості Людмила Палій.

Відео дня

Терміново потрібні працівники

Сьогодні роботодавці активно звертаються до Центру зайнятості і просять донести до людей, які шукають роботу, свої пропозиції. З січня поточного року до тепер (за даними на початок грудня) таких звернень було більше двох тисяч та було понад 10,5 тисяч актуальних вакансій. Найзатребуванішим залишаються працівники у таких сферах: 

  • Оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів: 2242 вакансії, середній розмір з/п — 8 300 гривень.
  • Переробна промисловість: 2144 вакансії, середній розмір з/п — 8 000 гривень.
  • Освіта: 915 вакансій, середній розмір з/п — 5 500 гривень.
  • Будівництво: 846 вакансій, середній розмір з/п — 8500 гривень.
  • Професійна, наукова та технічна діяльність: 743 вакансії, середній розмір з/п — 7 300 гривень.
  • Охорона здоров'я та надання соціальної допомоги: 679 вакансій, середній розмір з/п — 6 900 гривень.
  • Транспорт, складське господарство, поштова та кур'єрська діяльність: 528 вакансій, середній розмір з/п — 8 400 гривень.
  • Тимчасове розміщування й організація харчування: 398 вакансій, середній розмір з/п — 5 600 гривень.
  • Державне управління й оборона; обов'язкове соціальне страхування: 350  вакансій, середній розмір з/п — 6 700 гривень.
  • Діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування: 339 вакансій, середній розмір з/п — 5 900 гривень.
  • Інформація та телекомунікації: 345 вакансій, середній розмір з/п — 5 800 гривень.
  • Постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря: 331 вакансія, середній розмір з/п — 7 400 гривень.

Шукають водіїв різних спеціалізацій 

Серед найбільш затребуваних професій, які пропонують роботодавці, — водії автотранспортних засобів. Таких вакансій аж 60. Станом на 10 грудня середній  розмір запропонованої заробітної плати в цій сфері становив 8 850 гривень. Роботу з непоганою зарплатнею пропонують і водіям інших спеціалізацій:  

Центр зайнятості працює як рекрутер

Роботодавці оцінили потенціал Центру зайнятості і, з огляду на карантин, все частіше звертаються за сприянням у підборі працівників методом рекрутингу.

— Цьогоріч послуга з рекрутингу стала досить затребуваною. За кожним роботодавцем закріплено особистого консультанта-фахівця відділу взаємодії з роботодавцями, який володіє детальною інформацією щодо діяльності підприємства, його поточної та перспективної кадрової потреби, — пояснює фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою. — Фахівці служби професійно допомагають їм у підборі працівників, проводять попередні співбесіди з шукачами роботи, які претендують на вільні вакансії.

Наприклад, сьогодні, після грунтовної попередньої співбесіди в Центрі зайнятості, на вирішальні перемовини до роботодавців спрямували тих громадян, які бажають працювати і повністю відповідають вимогам вакансії. Серед них — лікар сімейної медицини, електрогазозварник, вчитель англійської мови, охоронники, закрійник, менеджер із збуту, бухгалтери. І так, щодня.

Інвалідність не заважає працевлаштуванню

У Центрі зайнятості кажуть, що допомагають оперативно працевлаштуватись. Наприклад, у листопаді вінничани, яких цікавили вакансії охоронника, укладальника виробів, комірника швидко влаштували на роботу до ТОВ «Вінтар», ТОВ «Грін Кул», ТОВ «ЮФ «Еліт», ТОВ НВП «Аргон», ТОВ «Легіонер», ТОВ «Лісопарк».

Аналогічна ситуація і з іншими вакансіями. Робота є на міських підприємствах, в установах, закладах торгівлі, медицини, освіти тощо.

Не дивлячись на карантин, міський Центр зайнятості впродовж 2020 року надавав допомогу з працевлаштування і людям з інвалідністю. 

— Упродовж цього року фахівці нашого Центру працевлаштували на постійне місце роботи 88 безробітних осіб з інвалідністю, — розповідає Людмила Палій. — Семеро осіб з цієї категорії безробітних, за сприяння нашої служби, пройшли професійне навчання і нині працюють. 


Читайте також:

Коли творчість лікує душу або Як лялькотерапія допомагає вирішити психоемоційні проблеми

Бейбі-бокс чи грошова компенсація. Що обирають вінницькі матусі?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Сергей Топоровский

    Поки що,,существую,, на мінімалку......
  • Андрей Брычук

    І правильно роблять що виїжають.За квартиру заплати+комуналка й зарплати не має
  • Юрий Иванович Драч

    Ви самі написали, в середньому 7500. Ви вважаєте що цього вистачає людям прожити?
  • Тетяна Григорук

    І виїжджають , і сім'ї  забирають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up