Більше 10 тисяч вінничан отримують муніципальні доплати. Як оформити?

Більше 10 тисяч вінничан отримують муніципальні доплати. Як оформити?
  • До 500 гривень щомісяця виплачують мешканцям Вінниці, які мають менше двох тисяч доходу. Виплати нараховують на картку чи поштове відділення.
  • Програму продовжили і на 2021 рік. Плюс, її учасниками можуть стати жителі семи сіл, що приєднали до Вінниці.

У рамках антикризової програми підтримки громади «Вінничани важливі», яку прийняли у травні 2020 року, щомісяця упродовж ІІ півріччя минулого року понад 10 тисяч вінничан отримували муніципальну доплату. 

Програма «Вінничани важливі» розроблена у зв’язку з пандемією коронавірсу, має ряд блоків по підтримці вінничан. Серед них — допомога тих мешканців громади, які потребують найбільше уваги. 

У такий спосіб у Вінниці підтримують тих жителів громади, в кого пенсійні або державні виплати складають менше 2 тисяч гривень. Середній розмір щомісячної доплати — 360 гривень.

Відео дня

Загалом з міського бюджету на ці цілі було виділено 20,7 млн гривень.

Вінниця — єдине місто, яке зробило муніципальні доплати. І у 2021 році цю виплату стануть отримувати жителі громад, які приєднали до вінницької громади. Йдеться про мешканців Щіток, Писарівки, Гавришівки, Стадниці, Вінницьких Хуторів, Малих та Великих Крушлинців.

Перелік документів

0000000000.jpg

  • Щоб отримати муніципальну виплату треба у «Прозорому офісі» чи у сільраді заповнити заяву про призначення такої допомоги на ім’я міського голови, і надати копії таких документів (з пред’явленням оригіналів):
  • Паспорт громадянина України, або інший документ, який підтверджує громадянство України; 
  • Довідка про ІПН або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття номера облікової картки платника податків та мають відмітку у паспорті); 
  • Свідоцтво про народження дитини (в разі потреби); 
  • Пенсійне посвідчення (в разі потреби); 
  • Довідка про відкриття особового рахунку в установі уповноваженого банку, у разі виплати муніципальної щомісячної доплати через банківську установу. 

До цього переліку пенсіонери мають надати довідку про розмір пенсії за минулий місяць, який передує місяцю подачі заяви.

Хто має право на доплату

Муніципальна програма «Вінничани важливі» | Телеканал ВІТА ТБ — головні  новини та події міста Вінниці

Раніше ми розлого описували процедуру та нюанси призначення муніципальної доплати. Право на доплату мають:

  • непрацюючі пенсіонери з пенсією до 2000 гривень;
  • непрацюючі люди, які отримують соцдопомогу та не мають права на пенсію;
  • особам з інвалідністю;
  • непрацюючим людям, що мають інвалідність з дитинства;
  • люди, що доглядають за важкохворою дитиною.

 

Читайте також:

Як змінити газового постачальника. Досвід вінничанина

Зарплати, тарифи та пенсії, що будуть для вінничан у 2021 році

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:25 Новий закон про мобілізацію: що чекає призовників, військових і ухилянтів? 19:03 Вінничан попереджають про відключення газу: адреси 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up