«Не бійтесь дотиків, вона оживає»: що за скульптуру встановили перед міськрадою?

«Не бійтесь дотиків, вона оживає»: що за скульптуру встановили перед міськрадою?
  • На майдані Незалежності кілька днів тому почали встановлювати невідому конструкцію. Що це скульптура і яка її функція?

Про те, що перед міськрадою розпочали щось споруджувати, почали робити дописи у соцмережах. Виглядає конструкція, як кількаметрова споруда, яка облаштована телевізорами з усіх боків. На конструкції є QR-код. 

Як ми прочитали на сайті Air Fest Vinnytsia, який відбудеться вже цих вихідних, це перша у своєму роді медіа-скульптура в Україні зараз вже стоїть у Вінниці на площі перед міською радою.

Відео дня

У дописі фестивалю йдеться, що скульптура зроблена на замовлення МЗС України для міжнародного саміту Кримська платформа.

«Плексус (лат. Plexus - сплетіння) — медіа-інсталяція художника Сергія Нєжинського, присвячено Криму, та символізує соціокультурний взаємозв'язок між людьми, який є чинником громадянського суспільства», — читаємо на сторінці. 

За словами проєктної менеджерки Air Fest Vinnytsia Олександри Венславовської, у Вінниці скульптура погостює до 31 жовтня в рамках фестивалю сучасного мистецтва Air Fest Vinnytsia. Після чого буде встановлена в Маріїнському парку в столиці.

«Не бійтесь дотиків — вона оживає», — додають у дописі. 

А на сторінці інсталяції читаємо: «Скульптура має датчики дотику і серцебиття тому «відчуває» дотик до неї, зчитує серцевий ритм, і відгукується змінами в графіці додаючи «голос» відвідувача в ПЛЕКСУС.

У пасивному режимі на екранах інсталяції представлений партикулярний орнамент, символ Криму і саміту "Кримська платформа", анімований цифрами з баз даних про зміни національного, в основном кримськотатарського, населення півострова з XVIII до змішаного багатоетнічного наприкінці XX - качана XXI століття».

 

Читайте також:

Робота, що не пробачає помилок. Історія вінничанина, який працює вибухотехніком

Чи будемо робити третю дозу вакцини проти коронавірусу? Розбираємося у ситуації

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач88

    Нефиг людям делать? что, других проблем нет?

    Ols Kat reply Читач88

    Они думают что от этой скульптуры Крым захочет вернуться в Украину

    vik n reply Ols Kat

    конечно он вернется.тилькы папизже рокив  так через сто когда  очеред.кремлевский вождь его отдаст.главное верить  и  бубнить себе  под  нос -крым вернеться.
  • Ols Kat

    Это чтобы коронавирус быстрее разносился среди винничан и гостей города
  • vik n

    це Рагультрон-фалос  пана моргунова кожный истинный виничанин  и т ой  хто стояв на мойдани 2005-2014 зобовязанный дотронутысь  до електронного фалоса  Рагулльтрона иначе  вин  буде неизвергнутый и выброшен из матрицы  бытия в небытие

keyboard_arrow_up