ФОТО ДНЯ: у Подільському зоопарку у родині лемурів народився малюк

ФОТО ДНЯ: у Подільському зоопарку у родині лемурів народився малюк
  • У вінницькому зоопарку вперше народилось дитинча лемура.
  • Перші два місяці після народження лемурчик пересуватиметься переважно на животі або спині матері. Тут йому безпечно і тепло.

У Подільському зоопарку розповідають, що це перше поповнення у родині лемурів.

— Тож, разом з вами, наші відвідувачі, ми зможемо спостерігати, як зростатиме маленький смугастохвостик, — зазначають у зоопарку. 

Немає опису світлини.

Відео дня

Як і в дикій природі, малюк постійно з мамою. Він міцно тримається лапками за її животик. В такому положенні він у будь-який момент може вживати грудне молоко матері. Мама ж час від часу сідає на підлогу, пригортає малюка, розправляє йому його тоненького довгенького хвостика та уважно роздивляється.

Немає опису світлини.

Перші два місяці після народження лемурчик пересуватиметься переважно на животі або спині матері. Тут йому безпечно і тепло. Окрас хутра малюка, як і в матері. Тож, здалеку малечу не одразу помітно.

Немає опису світлини.

— Харчування у матері з дитям покращене. Малюк перебуває на грудному вигодовуванні. Тож, ми збільшили кількість кисломолочних продуктів у раціоні породіллі. Йогурт, твердий сир, молоко, творог в її меню щодня, — каже директор Подільського зоопарку Євген Ткачик.

Історія зоопарку

Історія вінницького Подільського зоопарку розпочалася у 2005 році. Відтоді заклад постійно розвивається, вдосконалює свою територію та вольєри і регулярно поповнюється новими мешканцями.

Станом на жовтень 2022 року у колекції зоопарку — 138 звірів і 127 птахів. Серед них є й евакуйовані з інших регіонів через повномасштабну війну росії проти України: ягуар, рись, тигр, верблюд і чотири лемури.

Детальніше про звіринець можна дізнатися у матеріалі:

 

Читайте також:

У Подільському зоопарку все цвіте та буяє. ФОТО ДНЯ

ФОТО ДНЯ: зима панує в Подільському зоопарку

У Подільському зоопарку оселилась пара «гавкаючих» оленів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up