Поліцейському «зробили зауваження» за те, що не представлявся та погрожував

Поліцейському «зробили зауваження» за те, що не представлявся та погрожував
Юрій Залєвський
  • Капітану поліції, старшому інспектору відділення забезпечення автотранспортом Юрію Залєвському зробили усне попередження за те, що погрожував громадянам, не представлявся та перешкоджав роботі журналістів.

Конфлікт між Залєвським, журналістами та активістами стався місяць тому, коли ми готували матеріал про те, як поліцейські катаються на службових авто у власних цілях.

Коротко: Volkswagen Bora, який проходить у справі про хабарництво як речовий доказ, зараз знаходиться на території автогосподарства поліції області. Автомобіль опечатаний та поміщений на зберігання. Ця машина є службовою, поліцейською. Вона була закріплена за Іванченком та Перцатієм. Зараз на авто «красуються» номери від зовсім іншої машини: МАЗ-500.

Корисне посилання

Актуальні ціни на Volkswagen Bora у Вінниці на Automoto.ua.

Історію цих поліцейських можете почитати у матеріалі: Звільнений за хабарництво поліцейський поновився на службі. І хоче 30 тисяч компенсації

Відео дня

Читайте також:

Тоді ми, спільно з громадськими активістами, викликали патруль до автогосподарства, щоб ті перевірили, чи правомірно на Volkswagen’і встановлені номери. Поки чекали поліцію, до нас підійшов невідомий чоловік, який почав вимагати, щоб ми покинули територію та погрожував застосувати силу.

Потім виявилося, що цей чоловік — діючий працівник поліції Юрій Залєвський. Про його дії, погрози, відмову представлятися та спроби вдарити журналіста та активістів написали заяву до керівництва поліції Вінницької області.

Як все відбувалося дивіться у відео:

Володимир Черкас, очільник громадської організації «Комітет безпеки руху» у Facebook опублікував відповідь від обласної поліції на заяву, написану про дії Юрія Залєвського. У документі, підписаним заступником начальника поліції Вінницької області Сергієм Сокираном, написано, що старший інспектор відділення забезпечення автотранспортом, діючий поліцейський Юрій Залєвський отримав як покарання усне зауваження.

Нагадаємо, що кілька днів тому у Вінниці трапився інцидент, який набув широкого резонансу: патрульний Назарій Чорний, на вимогу представитися, вибив із рук вінничанина Євгена Орла мобільний телефон, одягнув наручники та склав три постанови.

Після вчорашнього скасування у суді однієї з цих постанов, начальник патрульної поліції Вінницької області Редван Усеінов написав на своїй сторінці у Facebook, що Назарій Чорний вже на межі звільнення.

  • «Наскільки протилежно зроблені висновки у одній системі за одне й те ж порушення», — пише Черкас. «Кілька днів всю Україну облітає відео з нетактовною поведінкою патрульного Назара Чорного. Суспільство відреагувало моментально [...] У той же час заступника начальника відділу забезпечення автотранспортом главку вінницької Нацполіціі Юрія Залевського, після місячного службового розслідування, за те, що не представився, висловлював погрози на адресу громадян і журналістів, намагався нанести тілесні ушкодження, перешкоджав професійній діяльності журналістів... усно попередили. І ніякого резонансу, ніяких «омбудсменів», нікого. Все тихо і спокійно «списали».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олег Мартинюк

    Активісти взагалі хоч розуміють, що вони роблять???  Зайшли на режимний об'єкт і качають свої права, абсурд!!! Чому їх не затримали???

    Вася reply Олег Мартинюк

    Если полицаи ничего не могут, то пора идти активистам в балаклавах...
  • ополонка2

    не мичіть, бики. терпіть.
  • Next

    Більше за все дивує те що ст.16 "Розгляд скарг громадян", а ст.17 "Термін подання скарги"  ЗУ "Про звернення громадян" ЯК МОЖНА оскаржувати те що запропонував Сокиран  С.В.  Повторну скаргу, з цією ганебною відповіддю , негайно треба писати Міністру ВС. Дорога правди важка, але можлива.
  • truemalay turemalay

    Уж покарали, так покарали!

    Олексій reply truemalay turemalay

    А по вашому, його убити треба?

    truemalay turemalay reply Олексій

    Ну хотябы премии лишить. Бить гривной.

    Вася reply truemalay turemalay

    Лишить права называться "полицаем".

    Пусть ходит с месяц "Ментом позорным"!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up