З прапорами та гучними сигналами: як у Вінниці протестували проти нового законопроекту

З прапорами та гучними сигналами: як у Вінниці протестували проти нового законопроекту
Фото тут і далі: з Фейсбук-сторінки «Дорожній контроль Вінниці»
  • У неділю, 14 лютого, у місті відбувся автопробіг проти «2695». Вінницькі водії вирішили привернути увагу до законопроекту, який передбачає розширення прав поліції та спрямований на боротьбу з п'яними за кермом. 
  • Активісти вважають, що цей проект позбавить людей конституційних прав і перетворить державу на поліцейську. Зокрема, спричинить хабарництво. 
  • Акція набула всеукраїнського характеру, провели її у Франківську, Харкові, Полтаві, Кривому Розі та інших містах.

Десятки автомобілістів сьогодні, 14 лютого, влаштували автопробіг по місту. Водії їхали з транспарантами, українськими прапорами та гучно сигналили.

На знак протесту водії запалили фаєри у центрі міста, неподалік від театру ім. Садовського.

Відео дня

Координатор спільноти «Дорожній контроль Вінниця» Володимир Затайдух проти законопроєкту «2695». Активіст зазначає, що в ньому передбачені розширені можливостей для поліцейських, а відтак права звичайних громадян будуть утискати.

— Цей закон передбачає посилення покарання людям, які в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння перебувають за кермом. Їм можуть дати адміністративний арешт до 15 діб, а штрафи збільшать в кілька разів. Але ж всі мовчать про цікаву ситуацію. Таким законопроєктом вони хочуть розширити права поліції, а саме надати їм змогу безпідставно нас зупиняти, проводити огляд автомобіля без свідків, а ви знаєте що це таке в нашій державі — це ми всі розуміємо, — каже Володимир Затайдух. — Є також цікава поправочка: на вимогу поліції ви маєте заглушити автомобіль. Покласти руки на кермо, передати документи. А ще вони можуть попросити вас та пасажирів вийти з автомобіля. Ви задумайтесь, ви в футболці їдете в машині, а вам кажуть вийти на невизначений час на вулицю.

Володимир Затайдух також зазначив, що учасники спільноти підтримують всі проекти, які карають водіїв у нетверезому стані за кермом, але новий проект — засуджують.

 

 


Читайте також:

У місті запрацював денний центр соціально-психологічної допомоги

Аварія з поліцією, заметені дороги та замерзлі собаки: важливе за 13 лютого на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Читач48

    эй водилы . вы сами и виновны в этих нововведениях. не хер бухими и обкуренными  с превышением летать по населенным пунктам .
  • Жора

    Водители возят наркотики ,закон нужен.

    Несогласны торговцы оружием и наркоты!
  • Ромашка Квіткова

    Хай п"ють, курять травичку, тільки хай не сідають за кермо, але ж ні - їх кортить саме в такому стані сідати за кермо. От вони і протестують, що їм інші.
  • Людмила Марченко.кондратюк

    Я за такий закон. В усіх країнах спиняють і перевіряють. Чесному немає чого боятися

    Жора reply Людмила Марченко.кондратюк

    Все верно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up