Як у Вінниці студент стрибав з балкону, ніхто не бачив

Як у Вінниці студент стрибав з балкону, ніхто не бачив
Немає свідків, які б підтвердили, що вінницький студент Володя Куделя сам стрибнув з висотки на Келецькій. Зате є жінка, що бачила трьох хлопців, які ховалися на балконі. Убивством з інсценізацією самогубства називають смерть хлопця його батьки.

- Ми думали з дружиною, що не витримаємо огляд тіла в морзі, та витримали. І на місці були. Там нема слідів крові. Якби падала жива людина і розбилася, була б кров. Він хіба безкровний був? Свідки на місці не побоялися поторгати – захололий. Труп падав. А мені тепер майори міліції і експерти хочуть довести, що не так було. Це вбивство з інсценізацією самогубства.
Так говорив батько Вови по телефону і просив не писати більше про сімейну трагедію. Але в редакцію звернулася 27-річна вінничанка, на очах у якої хлопець упав. Тож редакція змушена повернутися до надрукованого, щоб розповісти те, що в офіційний протоколах не знайти.

Викликала міліцію
Олена живе в домі коло висотки 61-а на Келецькій. Вона просила не називати її справжнього імені, щоб сусіди не доймали питаннями. Але мовчати про те, що бачила, каже, їй сумління не дає.
- Я йшла біля під’їзду, коли почула зверху шум. Не можу сказати, що саме чула. Але на звук підняла голову. Щось падало на рівні 3-4 поверху. Якби не зупинилися, він би впав прямо на мене.
Що це людина, Олена одразу не розібрала. Вона була з другом-сусідом. Вони ще між собою перемовилися: знов хтось мішки з цементом викидає.
- Ми туди, а це труп. Він ногою зачепив – наче кам’яний чи дерев’яний. Я тоді голову підняла догори і побачила, що з одного з балконів, десь на рівні 12 поверху, троє хлопців виглядали. Звісно, не роздивилися їх, але, думаю, малолітки, років 17-22. Якщо вони ні при чому, тоді чого сховалися, коли я голову підняла?
Олена викликала міліцію. Дзвонила тричі, поки не приїхали. А до того, через хвилин 15 після події, бачила: троє хлопців вийшли з під’їзду і пішли геть. У чому одягнені були, запам’ятала. Вона тоді стояла біля третього під’їзду сусіднього дому.
- Того, що я бачила хлопців, у моє пояснення не внесли. І я підписала. У шоковому стані була. А зараз, повірте, вночі не можу спати.

Викинули мертвим
Олена думає, що хлопця викинули вже мертвим. Пояснює це тим, що крові не було взагалі:
- Адреналін піднімається, тому мало б бути багато крові. А не було. Мені доводилося бачити самогубцю. Дев’ять років тому, до сьогодні пам’ятаю, 31 січня хлопець стрибнув з 14-поверхівки в нашому районі. Тоді все було у крові. І він справды стрибнув вперед. А цей просто впав перед домом. Хіба самогубець летів би так, щоб антену собою зачепити? Він би стрибав якнайдалі.
Олена ходила до батьків і розповіла все, що бачила. Тепер знає, що на телефон Вова з шостої вечора не відповідав. Упав він з висотки о 21.30.
- Мені розповіли, що Вова був глибоко віруючою людиною, тому не міг сам покінчити з життям, - каже Олена. - І словам «вКонтакті» теж родичі мають пояснення: це з пісні Пугачової, яку він дівчині адресував, а не його прощання.
Володіна сім’я – римо-католики, тому відспівали померлого в приході на Вишеньці, де він з 12 років служив коло вівтаря. У міліції ж досі проводять перевірку. Спілкуються з друзями Вови, співкурсниками, родичами.

Відео дня
>Самогубство?
Це - самогубство. Так стверджують у відділі зв’язків з громадськістю обласної міліції. Про щось інше зараз нема підстав говорити.
Але, за словами начальника Ленінського райвідділ Віктора Сидоренка, ще нема результатів окремих досліджень. Кримінальної справи за фактом не порушували, бо ознак злочину не знайшли.
І начальник міської міліції Юрій Куций говорить, що усі зібрані правоохоронцями матеріали тільки підтверджують версію суїциду. За його словами, в матеріалах справи є записка Вови. Але остаточного висновку міліцейської перевірки ще не дають.
Читайте також:
Студент із Вінниці упав із 14 поверху висотки на Келецькій

Обставини смерті Володі Куделі у Вінниці вивчає слідче управління обласної міліції

Батьки загиблого студента Вови Куделі доводять, що їх син не самогубця

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • Anonymous

    знал его лично удевляет статусы "мы с тобой", "пусть земля будет пухом" людей, которые вообще не общялись с ним
  • Anonymous

    Почему же он записки никакой не оставил...раз говорят что суицыд??
  • Anonymous

    Ок,спасиб,поспрашиваю..
  • Anonymous

    жах...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up