«Я не був п’яним»: після зупинки автівку депутата обласної ради забрали на арештмайданчик (ОНОВЛЕНО)

«Я не був п’яним»: після зупинки автівку депутата обласної ради забрали на арештмайданчик (ОНОВЛЕНО)
  • За словами водія, після зупинки було чимало порушень з боку самих правоохоронців. Саме через це він відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння.
  • На депутата склали адмінпротокол за статтею про водіння у нетверезому стані та вилучили автомобіль. 
  • У поліції розповіли про причини зупинки та підстави складати на водія адмінпротокол.

Вчора, 19 травня близько 22.40 поліціянти зупинили автомобіль Toyota RAV4. За кермом знаходився відомий економіст та депутат Вінницької обласної ради Андрій Гижко. Про це редакції стало відомо з власних джерел.

Від проведення огляду на стан сп’яніння як на місці, так і у медичному закладі водій відмовився. Поліціянти склали на Гижка адмінпротокол за статтею 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння). Автомобіль вилучили та доставили на арештмайданчик. 

Під час телефонної розмови з журналістом 20minut.ua Андрій Гижко підтвердив факт зупинки. Однак, говорить, відмовився від освідування через низку порушень з боку правоохоронців. 

Відео дня

— Я відмовився, тому що процедура була порушеною, і я не був п’яним, — пояснює депутат обласної ради. — Порушень було багато: авто рухалося без проблискових маячків, коли мене зупинили, то були без камер, не пояснили причину зупинки, не представилися, і була маса інших питань. 

За словами Андрія Гижка, його зупинили, коли він повертався додому. Говорить, якраз закінчив з розвантаженням гуманітарної допомоги. 

Із рішенням поліціянтів, які склали на нього адмінпротокол, депутат не згоден, тому збирається оскаржувати його в суді. Адвоката, каже, вже найняв. 

Депутата Гижка зупинили співробітники групи реагування патрульної поліції відділку поліції №3. За коментарем про причини зупинки та підстави складати на нього адмінпротокол, ми звернулися до відділу комунікації ГУНП у Вінницькій області. 

— У водія були явні ознаки алкогольного сп'яніння: різкий запах з ротової порожнини та млява мова, — розповідає речниця ГУНП у Вінницькій області Заріна Маєвська. — Наші співробітники запропонували йому пройти освідування на драгері, але водій відмовився. Є відео всієї розмови. Тоді йому запропонували проїхати до соціотерапії. У присутності лікарів він знову відмовився від проходження освідування. Це також є на відео. 

За словами речниці, скарг на спецлінію «102», а також письмових скарг про неправомірні дії правоохоронців, до поліції від Андрія Гижка або його представників не надходило. 

На сервісі YouControl нам вдалося дізнатися, що в Андрія Гижка Toyota RAV-4 Hybrid 2021 сірий легковий універсал

Нагадаємо, що минулого року, 24 травня, біля Універмагу сталася ДТП, коли Volkswagen не розминувся з Toyota RAV4. За інформацією наших джерел, порушником був водій останньої. За кермом «Тойоти» тоді знаходився саме Андрій Гижко, якого госпіталізували до лікарні.

Що відомо про Андрія Гижка?

Він є членом політичної партії «Європейська Солідарність». Балотувався до міської ради, двічі до обласної ради та під час дострокових парламентських виборів до ВРУ. Пройти вдалося лише у 2019-му, коли він став депутатом обласної ради від «ЄС». Очолював обласний департамент економіки. Має три вищі освіти. Має звання Заслуженого економіста України. 

Відомо також, що раніше Андрій Гижко обіймав посаду заступника голови Вінницької облдержадміністрації, а також проректора з інноваційної діяльності та розвитку інфраструктури Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Читайте також:

«На папері пишуть 14-15 тисяч, а на руки видають вісім». Від чого залежить зарплата водія швидкої?

Бійців з 79-ї бригади посадили на гауптвахту і призначили заставу — 744 тисячі 300 гривень кожному

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (60)
  • Маша Шевчук-Денчиля

  • Світлана Харчук

    А то чому тоді було відмовлятися, треба було пройти тест. Тепер зроблять крайніх поліцейських, а він буде правий. У нього ж у Вінниці криша, все схвачено... А ми чекаємо якихось змін в державі...
  • Галина Коханова

    Щоб казати правду - треба мати мужність. Помиляються зараз усі, але зізнатися у своїх помилках дано не кожному. Разбудова правової Держави -  наша мета, то будьмо чемними і поважними один до одного, незважаючи на посади і регалії. Їде війна і усі ми під загрозою, а винних хай наказують ті, хто за це відповідає. Закони треба поважати.
  • AK

    Був би мужиком - чесно сказав, так був п'яний, провину визнаю, ось 17 тисяч штрафу і все, без скандалів, відповів як чоловік. Ну і шоб перед громадкістю не так соромно дав би ше 10-20 тисяч на ЗСУ. Все. Питання закрито. Всі помиляються



    Так ні, треба лізти в залу*у, "заробляти" собі славу і в черговий раз підтверджувати те що ти просто гнилий порохобот який чхав на всіх як до війни, так і під час



    В кінці кінців справу закриють через "спливання сроків притягення до відповідальності або за відсутністю доказів", ну класика ж



    Особливої пікантності додає те, що 17 тисяч для такої "жаби" це ніщо, але жадібність дорожча за репутацію, так Грижко?

keyboard_arrow_up