«Вона під присягою казала неправду», — говорить волонтер Пашкевич про водійку, яка його збила

«Вона під присягою казала неправду», — говорить волонтер Пашкевич про водійку, яка його збила
Ярослав Пашкевич на місці ДТП
  • Майже рік тривають слухання у кримінальній справі, що в ній постраждав вінницький волонтер Ярослав Пашкевич.
  • Водійка кросоверу, яка не поступилась дорогою скутеру, своєї провини не визнає.
  • Пашкевич, каже, що йому не оплатили навіть лікування.

У серпні минулого року, на розі вулиць Чорновола та Богуна сталося ДТП за участю скутера та кросовера KIA Sportage. Внаслідок аварії тоді травмувався кермувальник моторолера. Ним виявився вінницький волонтер Ярослав Пашкевич. У чоловіка була зламана колінна чашечка. Допомогу Пашкевичу надавали медики, які прибули на місце пригоди.

«Я проїжджав відділок поліції. Їхав у правому ряду зі швидкістю 35 кілометрів на годину. Увімкнув лівий поворотник, щоб повернути на баню. І тут мене просто зносить позашляховик, який їхав по лівій смузі. Машина повертала на Богуна і зачепила мене боком», — розповідав після аварії Ярослав. 

Пізніше відео моменту ДТП оприлюднили співробітники Ситуаційного центру. З того, що видно на відео, дійсно можна припустити, що водійка кросоверу не надала скутеристу перевагу в русі. 

Відео дня

«Водійка автомобіля KIA при виконанні повороту праворуч не надала перевагу у русі електроскутеру, що рухався у крайній правій смузі попутного напрямку. Внаслідок зіткнення керманич двоколісного впав на проїжджу частину і отримав тілесні ушкодження», — йдеться в повідомленні Ситуаційного центру.

Потерпілий написав заяву до поліції. Після було відкрито провадження за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України. Санкції статті передбачають штраф від 51 000 до 85 000 гривень, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий термін.

Сьогодні, 2 липня, у Вінницькому міському суді мало відбутися чергове слухання у цій справі. На ньому суд якраз мав розглядати відео, що на них зафіксоване ДТП. Проте через неявку прокурора, слухання перенесли. 

Перед початком засідання, Ярослав Пашкевич розповів журналісту, що одразу після аварії водійка KIA почала звинувачувати його в тому, що це він її підрізав. Прибулим на місце події патрульними, жінка казала те саме. 

— Вона під присягою казала неправду. Наприклад, що це вона мені викликала «швидку». Ще казала, що надавала мені домедичну допомогу. Мені аж самому цікаво, яку це допомогу вона надавала, — розповідає Ярослав. — Коли реєстрували ДТП, вона намагалася переконати, що потерпілих у ній немає. У базі поліції є такі дані. Там видно, що спочатку справу кваліфікували без потерпілих, а потім з потерпілими. 

На місці ДТП

Невдовзі після аварії, Пашкевичу провели операцію, під час якої йому в ногу встановили титанову пластину. Він говорить, що водійка обіцяла приїхати до нього в лікарню і допомогти з лікуванням, однак цього так і не зробила.

— Телефоном вона розповідала, що цілий тиждень шукала мене у різних лікарнях, але знайти так і не змогла. Після операції я набрав її, вона сказала, що приїхати у неї ніяк не виходило. Зараз вона цього чомусь не пам’ятає. Говорить, що я сам не сказав їй, в якій лікарні знаходжусь, — продовжує потерпілий. — Мій лікуючий лікар передавав їй список ліків на десять тисяч гривень, вона взяла і пішла. Зараз каже, що і такого не було. Від оплати мого лікування, реабілітації та компенсації — вона відмовилась. 

Пройти курс реабілітації, каже Ярослав Пашкевич, йому потрібно для того, щоб нормально ходити. Він досі не може стрибати та бігати. 

У приміщенні суду журналіст намагався поспілкуватись з водійкою KIA та її адвокатом. Обидвоє відмовились від будь-яких коментарів. 

 

Читайте також:

Електросамокат на дорогах та тротуарі. ТОП-7 безпечних порад для водіїв

У Вінниці встановлять сім камер автофіксації порушень ПДР (Перелік)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anton Cheelishev

    Обезьяна с гранатой

keyboard_arrow_up