Вінницький дрифтер заплатить понад 40 тисяч гривень штрафу. А його машина... вже продається

Вінницький дрифтер заплатить понад 40 тисяч гривень штрафу. А його машина... вже продається
«БМВ» та водій
  • Після публічної демонстрації навичок екстремального водіння, на водія BMW склали постанову. Потім ще одну. І ще...
  • Порушення цієї автівки фіксувалися й раніше. А самого водія ще в жовтні позбавили права керувати транспортними засобами.
  • Що ще нам вдалося дізнатися про водія, який зухвало дрифтував на площі Ліверуль, а потім вибачався?

Кілька днів тому депутат Вінницької міської ради Віктор Перлов опублікував відео, що на ньому водій на чорному BMW дрифтує посеред площі Ліверпуль. Це пішохідна зона, нею активно користуються містяни, зокрема учні фізико-математичної гімназії №17, що вона знаходиться поряд. Пізніше Перлов додав, що перед цим водій дрифтував на шкільному подвір’ї. Ймовірно, мова про вже згадану гімназію. 

Через два дні очільник «Дорожнього контролю Вінниці» Володимир Затайдух публікує відео з вибаченнями водія. У вступному слові очільник ДКВ говорить: «Усі ми помиляємося. Людина повністю усвідомлює свою провину».

Далі продовжує водій іномарки, який представився Сергієм: «Хочу вибачитися за свій вчинок. Я усвідомлюю свою провину. Мені випишуть два адмінпротоколи. Я гадаю, що це правильно. Більше так не буду робити», — обіцяє хлопець.

Відео дня

Вибаченням водія повірили не всі вінничани. До прикладу, користувач мережі Володимир Деркач іронізує: «Я вибачаюся. Я не хотів. Але «БМВ» я не продам і буду далі чудити».

Не повірила й вінничанка Ірина Зінов’єва: «А ви вважаєте що до нього дійшло? З відео бачу що ні, йому весело».

Пізніше стає відомо, що за кілька години після дрифту на площі Ліверпуль, за участю цієї автівки сталася ДТП. Під час перевірки патрульні виявили, що за водіння напідпитку ще в жовтні суд позбавив водія права керувати автомобілем. Інспектор склав на водія постанову за четвертою частиною статті 126. Це штраф 20 400 гривень. 

— Сьогодні на розгляд прийшла справа про порушення, пов’язані з дрифтом на площі Ліверпуль. Санкції статті передбачають, що накладати штраф на водія, який позбавлений права керувати автомобілем, можна стільки разів, скільки він сідатиме за кермо, — розповідає старший інспектор пресслужби патрульної поліції Віктор Постоловський. — Керування авто на площі — це ще одне порушення, за нього також передбачений штраф у розмірі 20 400 гривень. 

У поліції підтверджують, що як до інциденту на площі, так і після нього на водія BMW складали інші постанови: рух тротуаром, вимкнені покажчики повороту перед початком маневру, перевищення швидкості. Та оскільки санкція статті про позбавлення водія права керувати авто значно перевищує попередні порушення, вони усі нею поглинаються. Тож сплачуватиме він лише за два випадки керування без прав — 40 800 гривень. 

Ми знайшли відео, коли в грудні цю саме BMW впіймали на перевищенні швидкості. Замість дозволених 50 км/г, водій їхав 140 км/г. Власник іномарки сплатив штраф за це 1700 гривень.

Наразі ця сама машинавиставлена на продаж. Її власник 2000 року народження просить за неї 19 100$.

Крім того, кілька годин тому депутат ВМР Перлов опублікував й інший допис. У ньому зокрема йдеться: «А вже сьогодні нове порушення правил — проїзд Соборною під заборонний знак 3.2 "Рух механічних транспортних засобів заборонено"». 

Фото Віктора Перлова

У патрульній поліції нам повідомили, що їм невідомо, хто саме був у цей момент за кермом. Ситуацію, кажуть вони, потрібно вивчати. 
 

Читайте також:

Браслет зняли, бо взимку носити незручно... Як просувається суд по справі ДТП на Богуна

«Мирося... Світле дитя». У ДТП біля «Козацького стану» загинула першокурсниця вінницького коледжу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (46)
  • Лариса Кулькова Яковенко

    В інших групах бачила другого хлопця,їх що було декілька чи просто взяли першого,хто під руку попав?
  • Юлія Тіхоненко-Штойко

    А на наркотики йому тест робили?
  • Наталія Гринчук

    Почему негдене упоблипобликковано убийство на Старом Городе  с 30 на 31декабря .Был убит мужчина.
  • Helen Sivitsca

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4563954817047175&id=100002981061555

    Нове подібне порушення 18 січня 2022р і вже в дворі ліцею 17

keyboard_arrow_up