В Україні можуть дозволити керувати автівкою з 16 років. ОПИТУВАННЯ

В Україні можуть дозволити керувати автівкою з 16 років. ОПИТУВАННЯ
  • Народні депутати пропонують дозволити керувати автівкою з автоматичною коробкою передач із 16-ти років, а з механікою — із 17-ти років.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №8039 про внесення змін до деяких законів України щодо керування автомобілями, який пропонує дозволити сідати за кермо з 16 років.

У документі зазначають:

  • з 16 років за письмовою нотаріально посвідченою згодою батьків (усиновлювачів) або піклувальників дозволити керувати автомобілями з автоматичною коробкою передач (категорії B),
  • з 17 років за письмовою нотаріально посвідченою згодою батьків (усиновлювачів) або піклувальників дозволити керувати автомобілями з механічною коробкою передач (категорії B).

«У разі заподіяння шкоди іншій особі, неповнолітня особа несе відповідальність за таку шкоду. А саме, відповідає за заподіяну ним шкоду самостійно на загальних підставах, — йдеться у тексті законопроєкту. — У разі відсутності у неповнолітньої особи майна, достатнього для відшкодування заподіяної нею шкоди, ця шкода відшкодовується її батьками або піклувальником, якщо вони не доведуть, що збитки були завдані не з їхньої вини».

Відео дня

Схоже на жарт

Вінничани в соцмережах висловлюють свою думку з даного приводу. Більшість не підтримує таке рішення. Вважають, що це збільшить кількість аварії.

Люди пишуть: «Звучить, як жарт», «Вони там жартують чи що», «Що вони там курять», «Ще тільки цього нам не вистачало», «Давайте зразу з семи років дозволимо, як тільки діти в школу пішли», «Це ж збільшить кількість ДТП», «Вінниці прийшов кінець».

Є коментарі, які підтримують даний законопроєкт:

  • «Якщо повернуть в школу уроки по ПДР, від школи та навчальних закладів буде проводитись гідне навчання, то в принципі чому б ні. Але робити права тимчасові на роки 2-3, попався на алкоголі чи перевищенні швидкості — пожиттєве позбавлення прав».
  • «Поверніть у школи автосправу, підвищити рівень складності на здачі екзамену та зробіть психологічну комісію, якщо пройшов — чому б ні? Знаю безліч підлітків які дадуть фору у грамотності та відповідальності на дорозі, хоча їздять без прав, але адекватно! А ще знаю багато дорослих дядьків, які на дорозі або хасанять, або ведуть себе, як плуг! Це залежить саме від ставлення до життя свого і людей. І точно не від віку! Америка, Європа і багато інших країн практикують таке, і я б не сказав що рівень аварій набагато підвищився».

Опитування

Чи підтримуєте ви таку ініціативу?

Відзначимо, що також депутати хочуть внести зміни до закону «Про освіту», якими пропонують додати в пункт про мету повної загальної середньої освіти дві нових компетенції, необхідних кожній сучасній людині:

  • знання Правил дорожнього руху;
  • навички керування автомобілем.

До речі, у рамках «транспортного безвізу», який 29 червня уклала Україна та ЄС, українські водійські посвідчення повністю визнаватимуться на території блоку. Таке визнання має термін дії. Деталі ТУТ.

Довідка

Читайте також:

ДТП на Шаргородщині: четверо молодих людей госпіталізували до лікарні

Уламки та пальне на дорозі. Під Вінницею перекинулася вантажівка з піском

Поліція, швидка та потерпілий на асфальті. На об'їзній чоловік вскочив під машину

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Віра Колісник

    А чого так довго чекати.
  • Alexandr Doda

    Ага, мажорів мало. Їх діткам потрібно раніше кататись. Блядь, кого що болить. Придурки
  • Анатолий Гордий

    не  ранее  20   смотрю  на  безбашеных  шмаркачей  и  кажется  что  это  инопланетяне
  • Петя Полiщук

    Якщо гарно водить машину це добре но прийде пора сяде за кермо,а відповідальність повині нести винуваці аварії хто розрішив.

keyboard_arrow_up