У Вінниці з’явився перший проєкційний перехід. Подивилися, як він працює

У Вінниці з’явився перший проєкційний перехід. Подивилися, як він працює
  • Наше місто стало першим в Україні, де з’явився проєкційний пішохідний перехід. Він допомагає водіям бачити пішоходів з далекої відстані і дає більше можливостей для «маневру».

Проєкційний перехід з'явився навпроти одного з входів до парку імені Леонтовича з боку Магістратської. Для пішоходів це виглядає, як простий перехід, який підсвічується в темну пору доби. Однак водії, які в темряві наближаються до такого переходу, ще здалеку можуть бачити відблиски пішоходів, які його перетинають, себто бачити їх рух. 

Завдяки такому ефекту водії матимуть більше часу, щоб зреагувати та загальмувати. Тим більше, що в нічний час на Магістратській авто нерідко перевищують швидкість. 

Відео дня

Вдень, до слова, ця диво-«зебра» цілком звичайного вигляду. Дія LED підсвітки помітна лише після настання темряви. Виглядає це так, що на фарбовані смуги переходу проєктується червоно-біле світло з двох проєкторів, що над ним закріплені. 

Навіть у темну пору доби проєкція працює не весь час. Передбачений спеціальний датчик, який реагує на наближення людей. До прикладу, коли наш журналіст підійшов до пішохідного переходу, він зі звичайного одразу перетворився на проєкційний, тобто спрацював датчик руху. 

«Нас цікавить, як воно буде працювати в зимовий період та за дощу. Перевіримо, чи надійна ця техніка, оскільки аналогів цілодобового її використання в Україні немає. Взагалі такі системи встановлюють у захищених місцях. Ми встановили над датчиками руху та проєктором додаткові піддашки від потрапляння вологи», — пояснював раніше директор Вінницької СМЕД з організації дорожнього руху Сергій Чернов. Про вартість системи наразі невідомо.

 

Читайте також:

Не лише розклад транспорту і час: на розумних зупинках тепер показують відео про Вінницю

Експеримент без соцмереж: наша журналістка тиждень ними не користувалася. А ви б змогли?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up