У Вінниці з’явився електричний автобус. Але ненадовго

У Вінниці з’явився електричний автобус. Але ненадовго
  • Пасажири маршруту №19 «Вишенька – Вінницькі хутори» протягом чотирьох днів матимуть змогу скористатися новим видом транспорту – електричним автобусом.
  • Мета задуму – ознайомлення керівництва міста і ВТК з цим видом транспорту.

Автобус марки «Skywell» вироблений у Китаї. Але до Вінниці приїхав зі столичного автопарку. Дорога зайняла шість годин з розрядом батареї на 60%. Про це йдеться на сайті Вінницької транспортної компанії .

За чотири дні, що електробус курсуватиме містом, вінницькі спеціалісти мають провести моніторинг його роботи і з’ясувати технічні можливості та зручності для пасажирів.

Автобус має двоє дверей. Другий майданчик обладнаний пандусом для маломобільних груп. Також автобус сертифікований в Україні за європейскими стандартами.

Заряджати автобус будуть від спеціальної зарядної станції, яку доставили до міста. Час зарядки три години. При цьому, самого заряду має вистачати на повний робочий день.

Нагадаємо, що майже рік тому, гендиректор Вінницької транспортної компанії Михайло Луценко, розповідав нам у інтерв’ю, що електробуси для міста занадто дорогі.

«Будувати мережу з підстанціями, щоб прокласти новий маршрут – це дорого. А мати тролейбус, який зможе рухатися без зовнішньої інфраструктури – перспективно. Проте, зараз, електробуси мають важкі акумулятори та невеликий запас ходу. І їх вартість занадто велика для нашого підприємства. Але як перспектива – дуже цікава» , – говорив Луценко

До речі, автобус вже на маршруті, тому якщо ви вже перевірили його на комфорт і якість послуг, пишіть про враження у коментарях. 

Фото у матеріалі depo.vn.ua






 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Наталія

    автобус-привид, де його розкглад???
  • Vladimir Sviridov

    1-2 зими по суміші снигу води піску та найголовніше солі і кирдик китайцю!
  • Порошок

    Китайська тарабарщина, ззовні має жахливий вигляд. Загниє після першої зими. Але, як варіант замість маршруток-чудовий.
  • Юрий Гончеренко

    блин,нормальный автобус.Крутяк.Сегодня ехал.Бомба.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up