У Вінниці затримали водія під дією двох наркотиків та без права керування

У Вінниці затримали водія під дією двох наркотиків та без права керування
  • Вінницькі патрульні затримали водія, що був під дією двох наркотиків та з підробним посвідченням.
  • На чоловіка склали два протоколи.

У неділю вранці, 21 січня, за порушення правил дорожнього руху на вулиці Магістратській патрульні зупинили автомобіль HyundaiSonata. Про це вони проінформували на своїй сторінці.

Перевіряючи документи водія, інспектори виявили ознаки підробки в його посвідченні. Перевіривши кермувальника по базі даних, патрульні встановили, що він не має права керування.

Відео дня

Під час спілкування з порушником правоохоронці також помітили в нього ознаки наркотичного сп'яніння. Чоловік погодився пройти огляд у лікаря-нарколога.

Результат виявився позитивним — в організмі кермувальника виявили амфетамін та метамфетамін.

— На 29-річного водія автомобіля Hyundai Sonata патрульні склали протоколи за статтею 130 (Керування в стані сп'яніння), за частиною п'ятою статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має такого права, вчинене повторно протягом року) та винесли постанову за частиною другою статті 122 (Рух по зустрічній смузі) Кодексу України про адміністративні правопорушення, — йдеться в повідомленні.

Для з'ясування всіх обставин охоронці порядку викликали слідчо-оперативну групу.

Нагадаємо, що в Україні законом чітко визначено покарання за виготовлення, зберігання та розповсюдження наркотиків. Це регулює Кримінальний кодекс України.  Людина несе відповідальність за виготовлення, зберігання, купівлю, перевезення чи пересилання наркотичних засобів без мети збуту.

Тобто, коли людина придбала або виготовила наркотики для себе. За це передбачено штраф від 850 до 1700 грн, виправні роботи на строк до двох років, арешт на строк до шести місяців, обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Найбільша відповідальність передбачена за виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів з метою збуту. За такий бізнес можна отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Якщо це робить група осіб або особа вже притягувалась до відповідальності за збут наркотиків — загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Якщо ж особа добровільно здала наркотичні засоби поліції і вказала джерело їх придбання або сприяла розкриттю злочинів, пов'язаних з їх незаконним обігом наркотиків, то вона звільняється від кримінальної відповідальності.

 

Читайте також:

У комендантську годину вінничанин намагався втекти від патрульних на велосипеді

Колишній військовий з Запоріжжя, втративши все, опинився на вулиці нашого міста. Чи допомоглиму?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up