TruCAM вже на дорогах, чи бути податку на вживані авто: огляд автоновин тижня

TruCAM вже на дорогах, чи бути податку на вживані авто: огляд автоновин тижня
  • Разом з головним авто-сайтом України AUTO.RIA, зібрали важливі новини минулого тижня.
  • П’ять хвилин — і ви дізнаєтеся перелік місць встановлення TruCAM.
  • Ще розкажемо, як скасувати штраф у 300% митних платежів за «євробляху» без адвоката.

 

Через вибух на Чернігівщині обмежено рух дорогами

Надзвичайна подія в місті Ічня: 9 жовтня загорівся склад з військовими боєприпасами. Довелося евакуювати понад 12 тисяч місцевих жителів, закрити повітряний простір у радіусі 30 кілометрів та зупинити рух на дорогах району. Повідомлення про припинення великих пожеж стали надходити у середу, 11 жовтня, а в четвер ще фіксувалося близько трьох вибухів в годину. На щастя, загиблих і травмованих внаслідок події не зареєстровано.

Силовики називають кілька можливих причин загоряння: диверсія, порушення правил пожежної безпеки або навмисний підпал з метою приховування нестачі боєприпасів.

Читати більше...

Відео дня

Швидкість на дорогах вже вимірюють. Перелік місць встановлення TruCAM

Якщо ви читаєте цю новину в понеділок – знайте: це останній день, коли за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год можна обійтись лише попередженням. З вівторка, 16 жовтня, патрульні почнуть виписувати порушникам справжні штрафи. Де працюватимуть екіпажі, що вимірюють швидкість, можна дізнатися із таблиці, оприлюдненої самою поліцією. А найкращий перевірений спосіб не «відхопити» штраф – дотримуватися швидкісного режиму, тобто не перевищувати.

Читати більше...

Як скасувати штраф у 300% митних платежів за «євробляху» без адвоката

Короткий зміст історії: митники вилучили автомобіль «на бляхах», і оформили на власника штраф у розмірі 300% митних платежів. Увечері того ж дня ворота митного складу, де зберігалася вилучена «Ауді», були зламані, групою близько з двох десятків людей, хтось завів машину «рідним» ключем і поїхав «у невідомому напрямку», як це описали самі митники.

А мораль цієї історії така: «невідомий напрямок» — це, насправді, безсилля держави, яке вона проявляє чи то через справжню неміч, чи то тому, що комусь так вигідно. І якщо не навести лад із правилами розмитнення, збереться ще не одна юрба, яка знесе на своєму шляху чергові ворота. Як мінімум.

Читати більше...

Перегнули: ідея про податок на старі авто попала під жорстку критику

В одній з депутатських поправок до законопроекту «про розмитнення» №8487 було запропоновано ввести податок на всі машини, яким більше п'яти років. Автор ідеї навіть склав формулу, за якою цей податок слід було би нараховувати.

В результаті кожен автовласник легковика мав би платити пару тисяч, а вантажівки чи автобуса – до декількох сотень тисяч гривень щорічно. Таку пропозицію, при всій її потенційній привабливості (в якості джерела супер-доходів в бюджет), у міністерствах і навіть у Фіскальній службі порахували перебором. Що і правильно.

Читати більше...

Техогляд вкотре намагається повернутись

Новий, точніше доопрацьований законопроект, що стосується запровадження ТО, оприлюднений на сайті Мінінфраструктури для публічного обговорення. Відповідно до цієї редакції документа, перші приватні легкові авто доведеться привезти на станцію техконтролю у 2022-му році.

Періодичність перевірки складе раз у два роки, а нові авто перевірятимуть через 4 роки від дати першої реєстрації.

Читати більше...

Автомобіль тижня: SEAT Tarraco

Якщо VW Touareg для вас завеликий, а Skoda Kodiaq або Volkswagen Tiguan Allspace все ж «дрібнуваті», зверніть увагу на Seat Tarraco. Він крупніший за своїх колег по платформі, будуть версії з третім рядом сидінь, ну і виглядає інакше. В якості опції покупцям запропонують віртуальну панель приладів та адаптивні амортизатори, але і в базовій версії чимало «смаколиків»: інформаційно-розважальна система з 8-дюймовим тачскріном, клімат-контроль, світлодіодна головна оптика.

Початок продажів Tarraco в Європі заплановано на грудень цього року, тоді ж стануть відомі точні ціни на нову іспанську модель.

Читати більше...

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

Читайте також:

Штрафи «за перевищення» та що буде з розмитненням електромобілів у 2019: огляд автоновин

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up