Суд скасував постанову про «злісну непокору» Вороновича патрульним поліцейським

Суд скасував постанову про «злісну непокору» Вороновича патрульним поліцейським
  • Сьогодні, 1 червня, суддя Вінницького апеляційного суду Віра Ващук прийняла рішення щодо «злісної непокори» Дмитра Вороновича патрульним поліцейським.

Розгляд почався ще вчора, а під вікнами суду активісти влаштували мітинг. Як проходило засідання та як пояснювали свої позиції сторони?

Читайте також:

Що сталося?

Вінницький водій, активіст Дмитро Воронович опинився у центрі резонансного конфлікту з патрульними поліцейськими, який стався 19 квітня. Розпочався інцидент на вулиці Київській, а закінчився — на Чорновола. Дмитро їхав на Renault Megane та почав сигналити поліцейському Toyota Prius, який з увімкненими синіми проблисковими маячками зупинився, щоб підібрати інших патрульних. Ситуація закінчилася тим, що Вороновича грубо затримали, кілька разів вдарили в голову та склали чотири адмінматеріали.

Читайте також:

Які штрафи отримав та які оскаржив?

На Вороновича склали чотири адмінматеріали:

  • за незупинку на вимогу працівників поліції,

  • за те, що не був пристебнутий паском безпеки,

  • за дрібне хуліганство, тобто нецензурні висловлювання у громадському місці;

  • за злісну непокору патрульним.

Перші дві ще не розглядали. За лайку у міському суді вже скасували, бо салон авто Вороновича не є громадським місцем.

За злісну непокору поліцейським суддя міського суду Вінниці Ковальчук оштрафувала Дмитра. Цю адмінку водій тепер оскаржує в апеляції.

Суд у четвер, 31 травня відбувався понад три години. Тому ми подамо позиції сторін тезово.

Яка позиція Дмитра?

Коротко пояснюємо позицію Вороновича, яку він висловив у судовому засіданні. Ми не стверджуємо, що так все було насправді, а переказуємо його слова.

  • Він не знав, що спілкується з поліцейськими, бо жоден з них не представився; поводили себе не так, як мають поводити себе поліцейські, били авто та самого Дмитра, спілкувалися грубо. Поліцейські не пояснили для чого вони підійшли до нього і вимог не висували;

  • Коли його вже почали наздоганяти та намагатися силою відчинити двері авто, Дмитро злякався за своє життя та майно. Вирішив продовжити рух, бо знову ж таки не знав, що то поліцейські та щоб мати час попросити пасажирів увімкнути камери;

  • Вже на Чорновола побачив червоні маячки. Зупинився сам, його не блокували. Вийти з авто хотів сам, про що казав патрульним, але його силою витягли. Швидко вийти з авто заважав пасок безпеки, який потрібно було відстебнути.

Яка позиція поліції?

У засіданні свідками виступали патрульні, які були на місці під час інциденту та складали на Вороновича адмінматеріали. Олександр Степанов виписував штраф за непокору (який розглядається), а Катерина Цілінська — за лайку (вже скасована). Нагадуємо, ми стверджуємо, що так все було насправді, а переказуємо їхні слова.

Степанов:

  • Почув, що водій на білому Renault сигналить, подумав, що у нього сталася екстрена ситуація, тому підійшов спитати, що сталося.

  • Не представився, бо не хотів гаяти на це час — водію могло стати погано, наприклад, і йому терміново потрібна була допомога;

  • У процесі розмови водій почав нецензурно висловлюватися. На опублікованому відео ми цього не бачимо, бо воно змонтоване, але це можна помітити, бо у деяких місцях у ролику переривається аудіодоріжка;

  • У водія вимагали показати документи, вимагали зупинитися, вийти з авто, але він не виконував.

Цілінська:

  • Сиділа на задньому місці в службовому авто. Все, що відбувалося, бачила і чула, бо у неї було відкрите вікно;

  • Підтверджує, що водій лаявся та не виконував вимоги патрульних.

Суд став на сторону

Засідання вирішили продовжити 1 червня, сьогодні. Суддя вирішила, що не було законної вимоги, яку б висували патрульні Вороновичу, а відтак немає і складу порушення. Справу закрила.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Петро Петрович

    суд зашибісь, можна так а можна так, ніякої відповідальності суддів. Люди мовчать - злісна непокора, пікетують - нема злісної непокори
  • Юрий Гуд

    І Ви ще хочете щоб на дорогах був порядок????  Який нормальний поліцейський, після цього, буде когось затримувати? Бидлота, яка себе активістами називае, робить усе щоб поліцейських дискредетувати . І який нормальний полісмен, після цього, буде сумлінно виконувати свою роботу? До цього стада треба старий "Беркут" з їх методами.

    Петро Петрович reply Юрий Гуд

    недоумки, почитайте законодавство а потім коментуйте. РАБИ
  • Вадим Ерёменко

    водитель первый начал себя вести как бычара, а потом кричал как баба(на что он надеялся в начале?? что ему откланяются и извиняться?) превышение конечно тоже было, но как говорится "они нашли друг-друга"

    Петро Петрович reply Вадим Ерёменко

    а ти раб?

    Вадим Ерёменко reply Петро Петрович

    раб походу ты со своим тупым мышлением, водитель изначально начал быковать, за что и получил встречную агрессию(да перегнулу)  но мое мнение, если бы водила изначально был адекватом, а не быдлом тупым, такой ситуации просто не возникло бы, даже люди которые были в машине с этим клоуном не понимали чего он стартует( а как на меня он просто захотел зарисоваться перед пассажирами)

    И таких примером полно, когда человек начинает вести себя неадекватно, в ответ получает встречную агрессию(или когда его крутят кричит "мама, люди помогите мусора убивают" и.д.), не раз были разговоры с патрульными и при нормальном общение, ребята просто говорили старайтесь не нарушать, счастливого пути...
  • Vladimir Molotov

    ACAB
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up