Списало кошти за проїзд кілька разів? «Картсервіс» пояснив причину

Списало кошти за проїзд кілька разів? «Картсервіс» пояснив причину
  • У місті діє безготівкова система оплати за допомогою муніципальної чи банківської карти, SMS-повідомленнями та з допомогою QR-коду.  
  • Вінничани почали скаржитися, що оплату за проїзд у них знімають по декілька разів, а то й навіть тоді, коли вони вдома сплять.
  • У «Вінницякартсервіс» пояснили, що з кожним таким зверненням працюють індивідуально.

Вінничани, які платять банківськими картками за проїзд в транспорті, скаржаться на некоректну оплату проїзду. У соцмережах дописують, що платять один раз, а потім списує по 4-5 гривень кілька разів протягом кількох днів.

Раніше 20minut.ua пояснював, чому так сталося і де можна з’ясувати, за що саме з картки знімає гроші. Деталі у матеріалі: «Зняло гроші за трамвай о третій ночі». Вінничани скаржаться на роботу валідаторів.

Тим часом, директорка КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна каже, що за весь цей час надійшло близько 1000 скарг, кожну з яких перевіряли окремо. І після надання відповіді, де вказували дати поїздок та дати транзакцій — у людей питань більше не виникало.

Відео дня

— Найбільш поширені випадки були пов’язані з картками «Приватбанку». Коли, наприклад, син віддає саму пластикову картку матері, а сам використовує мобільний додаток «Приватбанку» для розрахунку QR-кодом, а батько водночас використовує технологію NFC. Мати, отримуючи повідомлення про списання коштів з картки, бачить, що стільки поїздок вона не здійснювала і звертається до нас, — каже Бабіна. — Ми розглядали кожну ситуацію окремо, розділяли транзакції по валідаторах, кодам і NFC, використовуючи виписки з банків. Якщо у вас виникають питання, прошу всіх звертатися на нашу «гарячу лінію» за номером — (0800)330-155,  або в Телеграм канал чи на Фейсбук

Про відсутність проблем розповіла і заступник директора вінницької обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Віта Горобець. Каже, що їх клієнти скарг не надсилали.

— При розрахунку у транспорті проходить така ж сама транзакція, як у магазині при  купівлі товарів. Але єдина відмінність, що оплата проходить в офлайн режимі без підтвердження пін-коду.  Якщо у вас є кошти на рахунку — відбувається списання, якщо ж їх немає, то відбувається повторне списання наступного дня, потім через три дні і через тиждень. Звертаю увагу, що списання буде проводитися до того моменту, поки людина не здійснить оплату, — каже Горобець. — За весь період, відколи запрацювала безконтактна система оплати проїзду, наші клієнти до нас не зверталися, але в такому випадку ви можете звертатися до свого банку.

 

Читайте також:

З 1 вересня пільговики мають фіксувати проїзд через валідатори. А як діятимуть проїзні?

По три автобуси на маршрут. Пустили маршрутки на Щітки та Писарівку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (51)
  • Читач76

    Не розраховуючи карткою,тільки  сканування.

    І який сюрприз: оплата за проїзд карткою🤯(В той час коли я не виходила з дому)

    Це як так?

    Карт сервіс: це не до нас!
  • Катерина

    Зробили MIN суму поповнення від 20 грн.Тепер щоб хоч один раз проїхати треба викласти гроші за карту - 60 грн. + 20 грн. - разове поповнення = 80 грн. Непогана сума для тих, хто приїздить з району до Вінниці на один раз.Бабіній на мерседес не вистачає?
  • Ольга Вильчинская

    Квота на певну кількість місць і реєстрація пільговиків та пенсіонерів у комунальному транспорті Вінниці повинна бути обов'язковою. Автобуси ( Старе місто) катають (90%)пільговикіів та пенсіонерів. Щось з цим треба діяти.  Надавати перевагу платоспроможним, які в години пік, на жаль, залишаються на зупинках. У вересні додадуться учні та студенти. Проїзд стане просто нереальним...

    Владимир Трофимов reply Ольга Вильчинская

    Ольга Вильчинская
    Вчимося ходити пішки.

    Ярослав reply Владимир Трофимов

    Ну от нехай і вчаться пенсіонери ходити пішки. Всеодно нікуди не поспішає вже. Не з неї штрафи за запізнення на роботу знімають, і точно зарплатню вона не отримую за покатушки на трамваях.
  • Чоловік

    викрадення коштів з картрахунків це кримінальний злочин. пишіть зави відразу у прокуратуру.

keyboard_arrow_up