Смертельна ДТП на «зебрі»: у міському суді обрали покарання для таксиста

Смертельна ДТП на «зебрі»: у міському суді обрали покарання для таксиста
  • Чоловік отримав три роки позбавлення волі через ДТП, коли він за кермом Chevrolet Aveo на смерть збив хлопця.

Аварія сталася 30 березня 2019-го. Місце: виїзд із вулиці Івана Богуна на перехрестя з Чорновола та Магістратською. Як стало відомо із судових матеріалів, пішохід переходив дорогу по «зебрі», коли сталося зіткнення. Він помер від черепно-мозкової травми.

Водія звинуватили в тому, що він порушив правила дорожнього руху. А саме: наближаючись до пішохідного переходу, потрібно зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися info.

Що говорив водій

Обвинувачений водій провину визнав. Сказав, що тоді працював таксистом і віз пасажира. Рухався в правій смузі з вулиці Івана Богуна в напрямку Театральної. Швидкість складала приблизно 50 кілометрів на годину.

Відео дня

Коли перетинав «зебру», то відчув удар у лобове скло. Зупинився, вийшов з авто та побачив, що збив людину. Почав викликати швидку допомогу. Пішохода не побачив, бо дивився ліворуч на дорогу чи немає там перешкод для руху.

Одразу після освідування водій попросив слідчих відвезти його до лікарні, щоб дізнатися про стан потерпілого. На суді сказав, що особисто та через своїх рідних не один раз намагався надати батьку загиблого гроші, але їх відмовлялися брати. Потім поштою брат водія перерахував родині загиблого п’ять тисяч гривень.

Позиція батька загиблого

Батько загиблого хлопця на суді розповів про те, як у той вечір отримав дзвінок із телефону сина. Почув, як незнайомий голос сказав, що його син потрапив в аварію. Лікарі зробили МРТ та почали лікування, однак воно не дало результатів.

Говорив про те, що відмовлявся від будь-яких грошей зі сторони водія, щоб на суді не було пом’якшуючих обставин при призначенні покарання.

Загиблий син був його єдиним членом родини. Після його смерті в батька погіршився стан здоров’я. Просив суд стягнути 149 тисяч гривень моральної шкоди. А щодо поштового переказу, то, каже, не отримував ніяких сповіщень про надходження.

Три роки ув’язнення

Як написано у вироку, водія до цього судили п’ять разів. Відсидівши останній строк у 14 років за замах на вбивство, чоловік вийшов на волю 15 січня 2019 року. За ґратами в рамках справи про ДТП він опинився 23 квітня, тобто побув на волі трохи більше, ніж три місяці.

10 липня 2019-го його засудили на три роки позбавлення волі й забрали посвідчення водія на цей же термін.

Суд врахував, що водій раніше вже був засуджений, але аварію не можна вважати рецидивом, бо ДТП сталася з необережності, тобто це не умисний злочин.

На користь батька вирішили стягнути майже 95 тисяч моральної шкоди. Ще 50 тисяч має виплатити страхова компанія. Вирок набере сили через 30 днів після його проголошення.

Нагадаємо, у вересні 2017-го на Пирогова водій за кермом Hyundai Veracruz збив дівчину, яка переходила дорогу по «зебрі». Авто «летіло» на швидкості близько 103,6 км/год. Чоловік отримав три роки «умовно».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up