Служба перевезення для людей з інвалідністю. Як безоплатно нею скористатися?

Служба перевезення для людей з інвалідністю. Як безоплатно нею скористатися?
Фото: ВМР
  • Понад десять років у нашому місті працює Служба для перевезення людей, яким важко пересуватися самостійно. Більшість вінничан з інвалідністю знають про неї, однак від початку повномасштабної війни у Вінниці проживає й чимало переселенців, які мають захворювання опорно-рухового апарату, але «соціальне таксі» не чули. Що їм потрібно знати про цю Службу?

Служба перевезення працює при Міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія». У 2006 році Служба отримала свою першу автівку, обладнану підіймачем. 

Відтоді люди з інвалідністю I і II груп із захворюваннями опорно-рухового апарату на візку та люди, яким важко пересуватись і які живуть в межах Вінницької територіальної громади, можуть безоплатно нею користуватися. ⠀

З часом кількість заявок почала зростати й постало питання розширення Служби. Нині у розпорядження перевізника є три спеціалізовані автівки, що регулярно виїжджають на маршрути. 

Відео дня

Найбільше викликів надходить від маломобільних людей, яким потрібно дістатися до лікарень, центрів надання адміністративних послуг, реабілітаційних закладів та вокзалів. 

За словами диспетчера Служби перевезення Сергія Максимова, зростання кількості низькопідлогових тролейбусів та автобусів, що є зручними для пересування маломобільних людей, не розв'язує проблему. Щодня до диспетчерської Служби продовжує надходити понад 50 дзвінків. 

Директорка центру реабілітації «Гармонія» Олена Чернобривенко пояснила, що частина переселенців у Вінниці мають інвалідність. Ними у центрі також опікуються й надають пільги. До прикладу, є люди, які евакуйовувалися поспіхом і могли забути засоби для пересування, або, скажімо, свій інвалідний візок могли залишити через брак місця в автівці. 

У «Гармонії» вирішили, що люди з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які переїхали до Вінниці, також можуть користуватися послугами Служби перевезення для людей на візках на безплатній основі. 

Замовлення приймаються з 9.00 до 18.00 за телефоном: (067)430-00-62. Замовляти послугу перевезення потрібно завчасно, за два робочих дні до того, як її необхідно надати.

Читайте також:

У «пироговці» більше не проводять МРТ досліджень. Чому так і які альтернативи мають вінничани?

Заїдаєш та запиваєш стрес? Військовий психолог дав поради, від яких легше голові та шлунку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Natasha Palchenko

    Кому 10 років? І заголовок тупий, тому що електропотяг не збив, а підліток сам під нього попав.

    Ирина Ч reply Natasha Palchenko

    Я з Вами погоджуюсь на всі 100%

    Але коментар Ви випадково написали не під тією статтею...

keyboard_arrow_up