Не перекрили, а обмежили: «євробляхарі» влаштували акцію за доступне розмитнення

Не перекрили, а обмежили: «євробляхарі» влаштували акцію за доступне розмитнення
Ці люди приїхали на акцію за доступне розмитнення. Скільки продовжуватимуться протести — невідомо, тому взяти з собою термос — гарне рішення
  • Через нещодавно прийняті депутатами правила розмитнення авто, почалися акції непокори по всій країні.
  • У Вінницькій області дороги повністю не перекривали. Автомобілісти тільки обмежили рух у напрямку Хмельницького та Києва. Як проходять протести та чого вимагають водії?

Вінницькі водії автівок на єврономерах приєдналися до всеукраїнської протестної акції. Автомобілісти закликають президента України не підписувати законопроекти № 8487 та № 8488, якими змінюються умови розмитнення автомобілів, а також вводяться нові штрафи за порушення митних правил.

Активісти громадської організації «Автоєвросила» не згодні з тим, щоби при розрахунках враховувався вік машини. Чим старше авто — тим більше доведеться викласти грошей. Суми можуть бути навіть вищими за вартість самого автомобіля.

Окрім цього на водіїв нерозмитнених авто чекають значні штрафи.

Відео дня

Вирішили протестувати

Спочатку акція була запланована на 15 листопада, але остаточно її вирішили проводити 20-го. Про місця перекриття доріг обіцяли повідомити пізніше, що і зробили.

«Розуміємо, що акції створять ускладнення руху в точках їх проведення, аби ми не створили вам дискомфорту, просимо Вас утриматись від руху вказаними на мапі місцями, оскільки ми дуже не хочемо завдати Вам незручностей. Просимо нас зрозуміти — нас дістало, що влада не чує своїх громадян», — повідомляють активісти у facebook.

У Вінницькій області кілька пунктів, де «євробляхарі» влаштували протести:

  • центр Вінниці, біля будівлі облдержадміністрації;

  • виїзд із Вінниці в напрямку Хмельницького, у районі Якушинців;

  • траса на Київ, неподалік ресторану «Дубовий гай»;

  • точки в Могилів-Подільському та Гайсині.

Ось вам відео про те, як проходить акція:

Мітинг біля ОДА

Активісти обіцяли повністю перекривати дороги, але вирішили не йти на такі радикальні кроки. Біля ОДА влаштували звичайний мітинг та зачитали звернення до президента.

— У нас таке обурення, що нас знову надурила влада, тому ми вийшли на протест», — каже голова вінницького осередку «Автоєвросили» Олександр Марцинківський. — Скоро депутати будуть голосувати за скасування прийнятих законопроектів. Якщо не скасують, президент ще може використати вето й не дати законам вступити в дію.

Про те, якими можуть бути подальші дії активістів, якщо президент не накладе вето на закони, Марцинківський не каже.

Під стінами ОДА активісти поставили старезні «Ладу», «Жигулі», «Таврію». Марцинківський каже, що саме на такі машини змушені будуть пересідати прості українці, якщо прийняті закони запрацюють.

Акція на трасі

Ми подивилися як проходить протест за містом. Одну з точок, де відбувається акція, знайшли неподалік Якушинців.

Там кілька десятків водіїв «євроблях» поставили свої машини з двох сторін уздовж дороги, таким чином звузивши проїжджу частину. Рух ускладений, але не перекритий. На місці працюють патрульні поліцейські, які організували реверсний рух. Поки проїжджає колона автівок з однієї сторони — водії з іншої чекають.

— Я за те, щоби вартість розмитнення була мінімальною, — сказав один із водіїв, який чекав своєї черги для проїзду. Тимчасові незручності на дорозі обурення в нього не викликають.

Біля дороги вони облаштували собі такий собі пункт обігріву, де варять юшку. Говорять, що можуть стояти стільки, скільки потрібно.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Николай Энэми

    Не перекрили, а обмежили... І не вони, а їх в дитинстві в розвитку...
  • Виктор Гаврилюк

    Политика сайта ясная, 2 моих комента удалили. Оставляем только выгодное мнение, да? Оставайтесь сами клоуны и ездите на вазах

    Николай Энэми reply Виктор Гаврилюк

    Буду ходить пешком, только не портите людям жизнь...
  • Daily

    люди вышли поддержать  бизнес который накравыется  это то же самое что укрмашина  на доверенности
  • Искра

    Це нитка, що потягне клубок проти антинародноі влади.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду на кордоні 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up