«Драконівські» штрафи: нардепи придумали покарання для водіїв авто на «єврономерах»

«Драконівські» штрафи: нардепи придумали покарання для водіїв авто на «єврономерах»
  • Зайвий місяць перебування «євроавто» на митній території України коштуватиме порушнику 170 тисяч гривень або навіть транспортного засобу, який може бути конфіскований за рішенням суду.

Верховна Рада проголосувала за законопроект, який обмежує кількість авто, що можна ввозити без грошового забезпечення на територію України, і посилюється відповідальність за порушення митних правил. Відповідне рішення підтримали 245 народних депутатів. Про це повідомляє «Європейська правда».

Законопроект № 8488, зокрема, вводить обмеження на кількість авто, які можна ввозити без грошового забезпечення. Так, нерезидент зможе ввезти в режимі тимчасового ввезення лише одну машину.

Для того, щоби ввезти наступні автомобілі, потрібна гарантія. Гарантом може виступити фінансова установа, яка буде зобов’язана сплатити всі митні платежі, якщо машина не покине територію України.

Відео дня

Крім того, посилюється відповідальність за порушення митних правил.

  • Особа, яка ввезла в Україну автомобіль у режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування або розпорядження іншим особам чи розукомплектовувати його.
  • Також заборонено використовувати авто на іноземних номерах для отримання прибутку, наприклад, для роботи в таксі. Штраф — 34 тисячі гривень.
  • Будь-яка інша людина, яка отримає транзитне або тимчасово ввезене авто у володіння, користування або розпорядження чи використовуватиме таке авто для заробітку, також буде оштрафована.

Піймали один раз — штраф 8,5 тисяч, вдруге — 17 тисяч, позбавлення права керування на 1 рік та оплатне вилучення авто за рахунок порушника.

За невивезення авто за межі країни своєчасно, порушники мають сплатити штрафи. Розміри штрафів будуть залежати від кількості днів перевищення встановлених строків.

За один день прострочення вивезення транзитного авто з порушника буде стягнуто 170 грн, а за три дні відтермінування вивезення тимчасово ввезеної машини — 850 грн.

Зайвий місяць перебування такого автомобіля на митній території України коштуватиме порушнику 170 тисяч грн або навіть транспортного засобу, який може бути конфіскований за рішенням суду.

У законопроекті прописані чіткі правила взаємодії всіх приналежних служб і відомств — підрозділів органу доходів і зборів, Державної прикордонної служби, Національної поліції.

Якщо дозволений строк перебування іноземного авто в Україні сплив, а машина так і не була вивезена, митник повинен повідомити інші органи про правопорушення.

Отримавши повідомлення, поліцейські мають пильніше відслідковувати таке авто на автомобільних дорогах України, а прикордонники, у свою чергу, повинні не допустити перетину кордону особою, яка ввезла авто без сплати відповідних штрафів.

Крім того, Національній поліції буде надано право перевіряти особу водія авто з іноземною реєстрацією на відповідність особі, яка його ввезла. Якщо за кермом буде будь-яка інша особа, поліцейський може накласти на водія відповідний штраф і повідомити про порушення митних правил митницю.

Важливо, що протокол про порушення, може бути складений митником за відсутності порушника, і вручений йому під час виїзду з України.

Нагадаємо, учора народні депутати також змінили розмір акцизних платежів на розмитнення авто та надали водіям авто на іноземних номерах 90 днів для того, щоби розмитнити своїх «залізних коней» зі знижкою.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Vyacheslav Terlikovsky

    Еще ничего не решено, окончательно. Шоу маст гоу он.
  • Oleksandr Stoliarov

    Панасенко, ти журналіст чи глашатай оленів з ВР? Де аналіз прийнятих законопроектів? Де думка експерта? для чого переписувати, коли закон ще не підписаний?
    Ти якби не халтурив і звернувся до нормального юриста, тобі розказали, що більшість прийнятих норм незаконні і неконституційні... Ех журналызд
  • Олександр Кравченко

    Давно пора..)

    Aleksandr Dvirniy reply Олександр Кравченко

    умный расскажи сколько дотаций получает бизнес приблеженный к шакаладному?
  • Ruslan Didur

    Це буде війна

    Ruslan Didur reply Ruslan Didur

    Задоркин  тільки його треба за яйці вішати?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up