Податок на вживані авто, «листи щастя» та екстремальне відео: огляд автоновин

Податок на вживані авто, «листи щастя» та екстремальне відео: огляд автоновин
  • Разом з головним авто-сайтом України AUTO.RIA, зібрали важливі новини минулого тижня
  • П’ять хвилин — і ви дізнаєтеся про податок на вживані авто та новий закон про паркування.
  • Ще розкажемо, чому паливо знову дорожчає та покажемо екстремальне відео.

В Україні пропонують ввести транспортний податок на вживані автомобілі

Ідея обкласти податком всі транспортні засоби, яким більше 5 років з дня випуску, виявлена в поправках до законопроекту №8487, який влітку був прийнятий за основу. Розмір податку буде залежати від об'єму двигуна, його типу, екостандарту «Євро» та віку машини.

Наприклад, річний платіж за середньостатистичний 15-річний легковик - в діапазоні від 8 до 15 тисяч гривень. Найдешевше обійдуться мотоцикли, - всього-то пару сотень гривень на рік. Найбільше дістанеться вантажівкам і автобусам - їхнім власникам доведеться щорічно розлучатися не менш ніж з тисячею євро. Зрозуміло, якщо ця ініціатива буде закріплена в законі.

Відео дня

Читати більше...

Евакуатори, «листи щастя» та інспектори з паркування: Приготуйтеся до зустрічі!

27 вересня Закон «Про реформування сфери паркування транспортних засобів» почав діяти. Як часто буває, нововведення одразу ж обросло домислами й міфами про «драконівські штрафи» і навіть про «введення нових правил дорожнього руху». Насправді, все набагато простіше, і водіям, особливо законослухняним, боятися нічого.

А от любителям жити за «власним статутом» варто задуматися – прийняти нові правила гри, або ж постійно отримувати «листи щастя» та бігати по штрафмайданчиках.

Читати більше...

Дрібниця, а неприємно: ціни на пальне знову пішли вгору

Для тих, хто ще не на електромобілі, знову сумні новини. Ціни на автозаправках зросли: середня вартість «дев'яносто-п'ятого» майже 32, дизпалива – 30 гривень. Це означає, що вартість одного кілометра шляху в міському режимі (при середній витраті 10 літрів на сотню), вже близько трьох гривень.

До речі, якщо ми вже згадали про електричний транспорт – один кілометр на популярному Nissan Leaf обійдеться максимум у 30 копійок, а то й вийде даром. Є про що подумати!

Читати більше...

«Пріуси» патрульної поліції полагодять за 4 млн грн

Причому, не всі і не повністю. Чотирьох мільйонів повинно вистачити для заміни батарей в «Пріусах» лише столичного департаменту патрульної поліції.

Про решту машин, які експлуатуються в поліції та потребують ремонту, в тому числі після ДТП, в цьому тендері не згадується. Таких теж чимало: близько 79-ти авто взагалі не виїжджають з гаражів, а більше трьох сотень мають «бойові шрами».

Читати більше...

Одним махом: Ford Mustang проїхав весь Нюрбургринг в дрифті. ВІДЕО

От чого не варто робити на власному автомобілі, тим більше на дорогах загального користування – так це влаштовувати заїзди на швидкість. Само собою, важливе питання безпеки, а крім нього – вартість покришок, які у випадку з дрифтом точно доведеться викинути.

Втім, вам ризикувати і не доведеться: це вже зробив чемпіон світу з дрифту Вон Гиттін-молодший. На 900-сильному купе Ford Mustang RTR він проїхав всю гоночну трасу Нюрбургринг у безперервному ковзанні.

Перейти до перегляду відео...

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрий Бондарук

    "податок на вживані авто"))) нє, мля, вони таки хочуть новий майдан)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up