Патрульного визнали винним у хабарництві. Як проходило розслідування (ІНФОГРАФІКА)

Патрульного визнали винним у хабарництві. Як проходило розслідування (ІНФОГРАФІКА)
Суддя оголошує вирок патрульному Сергію Жулкевичу. 8 серпня 2017 року
  • Вінницького патрульного Сергія Жулкевича суд визнав винним у хабарництві. Поліцейський зізнався у злочині;
  • Отримав два роки «умовно» із забороною працювати у поліції;
  • Як проходило розслідування, і на кого ще чекає суд?

У кінці травня прокуратура оголосила підозру лейтенанту патрульної поліції Сергію Жулкевичу у тому, що він, нібито, взяв 500 доларів хабаря за нескладання протоколу на водія за керування авто «під кайфом». Це було 27 травня. 30 травня суд взяв його під варту на час проведення розслідування із заставою у 116 тисяч гривень.

У цьому ж розслідуванні підозрюваним проходив «посередник» у хабарницькій схемі. Його затримали у той же день, що і Жулкевича. Тепер, через два місяці розслідування, поліцейського визнали винним.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ВАЗ в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Ціна питання — 500 доларів

Відео дня

У п’ятницю, 26 травня, близько 12:00, на вулиці Андрія Первозванного, екіпаж патрульної поліції зупиняє автомобіль «ВАЗ». Двоє патрульних, Семен Павленко та його напарник, запідозрили водія у тому, що він керує авто «під кайфом». Повезли його до наркодиспансеру. Чоловік здав аналізи… І тоді, за версією слідства, патрульні почали натякати, що питання можна «вирішити».

І якщо водій не хоче отримати протокол за п’яне водіння, то має «знайти» 500 доларів. Чоловіку довелося погодитися. Але він виявився не таким простим. Про те, що у нього вимагали хабар, він повідомив Нацполіції.

Затримання біля «Мегамолу»

Наступного дня водію перетелефонували. Чоловік стверджує, що дзвонив йому поліцейський з двох номерів. Домовилися про зустріч на парковці біля «Мегамолу». Там мали передати гроші за нескладання протоколу.

27 травня, близько 12:30, на парковку до «Мегамолу» під’їжджає «Ssang Yong Korando». У салоні знаходиться посередник у корупційній схемі, який, ймовірно, грає роль підставного нарколога. У Facebook він підписаний як «Dmitriy Vitalievith».

На парковці він бере гроші 500 доларів і одразу ж його затримують працівники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Невдовзі затримують і Сергія Жулкевича. Обом оголошують підозру у хабарництві.

Один з телефонів, з яких дзвонили водію, належить вінницькому патрульному з 1-ї роти Сергію Жулкевичу.

На суді «перевів стрілки» на колегу

30 травня патрульного привели до зали у міському суді у кайданках та під конвоєм.

— Хабар я не брав, а водія, на якого хотіли скласти протокол, я взагалі не знаю, — сказав Жулкевич. — У той день я здав зміну та вийшов з управління. Мій колега Ярослав Семенюк попросив у мене мобільний телефон. Подзвонив нашому спільному знайомому та повернув телефон мені. Коли віддавав, попросив передати знайомому, що йому скоро передзвонять. Я передав. На тому все закінчилося.

Адвокат затриманого приніс до суду характеристику патрульного з роботи та ще кілька десятків його дипломів та нагород. Таким чином хотів довести, що обвинувачуваний є «соціально-активною» людиною може під час слідства побути вдома з родиною. Прокурори наголошували, що у слідства є всі докази провини Жулкевича і що патрульний, завдяки своєму службовому становищу, може тиснути на свідків. Тому, за словами прокурорів, патрульного краще залишити під вартою.

Прокурори казали, що спільник Жулкевича «здав» поліцейського. Суддя Ігор Вишар вирішив посадити «копа» за грати на час слідства. Проте він міг вийти, якщо за нього внесуть заставу 116 тисяч гривень. Також Сергія Жулкевича відсторонили від роботи в управлінні патрульної поліції терміном на два місяці.

Вирок посереднику

Прокуратура починає розслідування. Протягом двох місяців прокурори перевіряють інформацію за допомогою даних телефонних операторів. Арештовують майно підозрюваних, навіть земельні ділянки та квартири. Телефонні розмови — чи не головні докази у цій справі.

7 липня міський суд виносить вирок підставному наркологу (goo.gl/XfXg4A). Виявляється, він визнав свою провину у письмовій формі. Засудили його на 5 років в'язниці, але призначили 1 рік «умовно» (згідно статті 75 Кримінального кодексу).

Пом'якшувальною обставиною зазначили те, що підсудний «активно сприяв розкриттю злочину».

Затримали другого «копа»

Через 6 днів після цього, прокурори затримали і оголосили підозру у хабарництві другому патрульному. Другим арештованим «копом» став Ярослав Семенюк. Саме той, на кого казав Жулкевич.

Про новий виток розслідування повідомляє прокуратура області. Слідчі прокурори у четвер, 13 липня, оголосили підозру патрульному поліцейському у хабарництві. 15 липня міський суд взяв під варту патрульного на два місяці та відсторонив його від посади. І залишив можливість внести заставу 134 тисяч гривень.

Два роки «умовно»

У вівторок, 8 серпня, міський суд виніс вирок у справі Сергія Жулкевича. Виявилося, що патрульний зізнався у злочині. Він підписав відповідну угоду зі слідством. Його засудили до п’яти років в’язниці, але одночасно з цим позбавили від відбування такого покарання, призначивши два роки «умовного» терміну. Ще заборонили працювати у поліції протягом цих двох років.

Сергій відмовився давати будь-які коментарі нашому журналісту.

Також у судових ухвалах був вказаний номер телефону потерпілого у справі — водія «під кайфом». Проте людина, яка взяла слухавку за цим номером, сказала, що номер не є вірним.

Редакція RIA/20minut.ua продовжує слідкувати за ходом розслідування.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Александр

    Зато судьи берут безнаказанно
  • Максим

    А что же тогда за водителя не взялись? Ведь если он был под кайфом за рулем,то ведь это тоже преступление.
  • З.А.Глядач

    "Суддя Ігор Вишар вирішив посадити «копа» за грати на час слідства"

    Це,часом,не той суддя,що розглядав справу "любителя булочок з маком"?
  • Max

    Не понятно, что с патрульным Семен Павленко. Судя по статье, именно он (его экипаж) остановил водителя "под кайфом" и предлагал откупиться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up