АТОвців більше не будуть возити безкоштовно. А бійці кажуть "Не повезеш — не поїдеш"

АТОвців більше не будуть возити безкоштовно. А бійці кажуть "Не повезеш — не поїдеш"
Скріншот з відео Олега П’явки. Конфліктна ситуація між ветеранами та водієм автобуса
  • Із 1 липня в усіх автобусах, які їздять на Вінниччині, скасовують пільговий проїзд для пільгових категорій громадян;
  • Як пояснюють перевізники, усе через монетизацію пільг в транспорті та відсутність відшкодування за перевезення пільговиків
  • У той же час бійці вважають це самодіяльністю та порушенням закону. Та анонсують протестні акції.

Про те, що незабаром скасують безкоштовний проїзд для вояків, написав на своїй сторінці facebook Андрій Грачов. У дописі розмістив фотографію оголошення від обласних перевізників, в якому йдеться, що з 1 липня учасники АТО зобов’язані платити за свій проїзд. Причина — монетизація пільг в транспорті та відсутність відшкодування перевізникам за проїзд пільговиків.

Це, на думку військових, є порушенням закону «Про статус ветеранів війни».

«Станом на 7 червня ГО перевізників навіть не намагається вийти на перемовини з найбільшою АТОшною асоціацією у Вінницькій області. Членами асоціації у вечері було прийнято рішення провести певні конкретні дії, щодо демонстрації сили та правоти, — пише Грачов. — З 1 липня проводимо громадський контроль: групами УБД по 10 людей на одну маршрутку, шляхом заходу в транспорт та демонстрацією посвідчення УБД, інваліда війни при фіксації на камеру мобільного телефона. При виявлені порушення викликаємо поліцію і складаємо протокол на водія транспортного засобу».

Відео дня
blockquote>

При цьому як написав АТОвець в дописі — така акція буде в будь-якому випадку, навіть якщо асоціація перевізників відмовитися від скасування пільг ветеранам війни.

Голова вінницької міської організації перевізників

— У Вінниці такого не буде. Наші перевізники не скасовують безкоштовний проїзд в міських маршрутках для АТОвців. Тим паче, ми товаришуємо з бійцями, за потреби надаємо власний транспорт. Наскільки я знаю, таке рішення прийняла обласна спілка. Тобто, стосується перевізників, які возять в області, — сказав керівник ГО «Маршрут» Олександр Гота.

Що кажуть перевізники?

Голова громадської спілки «Вінницька обласна об'єднана асоціація перевізників» Вячеслав Дарморос зауважив, що мова йде не тільки про ветеранів війни, а взагалі про усі пільгові категорії людей. Також сказав, що рішення про те, щоб брати гроші з пільговиків, було прийняте на загальних зборах обласних перевізників.

— У зв’язку з тим, що перевізникам ніхто не відшкодовує проїзд пільговиків, вирішили, що з 1 липня будемо брати гроші з таких людей, — сказав він. — Справа у тому, що, у зв’язку з монетизацією, пільговикам будуть відшкодовувати проїзд органи місцевого самоврядування.

Вячеслав каже, що перевізники возять громадян з пільгової категорії за власний кошт, отримуючи таким чином збитки. За його словами, у деяких перевізників збитки сягають сотень тисяч гривень на рік.

Дарморос говорить, що наразі ситуація ще не вирішена і найближчими днями має відбутися зустріч представників бійців АТО та перевізників. На ній обговорять усі моменти та спробують дійти консенсусу.

Нагадаємо, згідно з прийнятою монетизацією деякі пільговики будуть отримувати гроші на проїзд у транспорті. Зокрема АТОвцям даватимуть 96,9 гривень та плюс 20% (19,38 грн) на місяць. Щоправда, таке рішення мають прийняти на місцях — у селах та містах області.

Конфлікт у Козятині

«Сьогодні, (9 червня — авт.), внутрішнім розпорядженням, водій маршруту Вінниця — Козятин, посилаючись на розпорядження перевізників, розпорядження КМУ, принижуючи учасника АТО, намагався випроторити його з маршрутки. Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», категорія учасників АТО, за присутності підтверджуючого документу учасника бойових дій, мають право пересуватися безоплатно на міжміських та інших маршрутах. У Козятині ми зустріли маршрутний транспортний засіб, проте водій навіть відмовився спілкуватися доки дві автівки учасників АТО не «зламались» поруч», — написав у facebook голова Козятинської асоціації учасників АТО Олег П'явка.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Жора

    Господин Моргунов, а вы знаете  сколько у нас в Виннице левых инвалидов. ? отвечу ПОЛ города..... На псишке их только  80% . В Греции когда был дефолт там было 80 % населения инвалиды )))))) ДАЖЕ БЫЛИ ТАКСИСТЫ инвалиды по зрению)))))). Вообщем в Греции инвалиды левые и льготники  лет 5 назад привели страну к дефолту. Но Греция страна ЕС, и ее спасли....   Вы хоть знаете что такое кризис и дефолт ??? Это пустые магазины, гипер инфляция, преступность, бандитизм.... вас там просто вынесут в исполкоме.... Майдан который был недавно  с палящими шинами это детский сад.... Поинтересуйтесь про кризис в АРГЕНТИНЕ... Там голодный народ  выносил с магазинов все чтобы прокормить семью.... И ЭТО все  левые инвалиды, льготники, и  коррупция само собой.... Про то что заводы и фабрики уже не работают это ерунда.... Бюджет пополняют небольшое количество бизнеса, но этот бюджет сьедают левые льготники и  липовые инвалиды...  И уже денег нет на бюджетников, пенсии........ Если будет Аргентинский кризис , то  вас руководителей города ждет судьба Яныка.... А ведь Аргентинский кризис был сделан из-за жестких условий МВФ, и  бездарности правителей Аргентины.  Руководители Аргентины  которые тогда управляли страной , чем то похожи на ваше правление ))))))

    Next reply Жора

    ЖорІ

    Костя Шумейко reply Next

    Отвечу вместо Жоры, - пнх. И еще, в данном случае, как именование языка, прилагательное "украинский" пишется с маленькой буквы. Также как "английский", "французский" и т.д.  Можу тобі перекласти українською, але думаю ти второпав. Не слід у вільній бесіді вказувати людям якою мовою їм розмовляти.

    Костя Шумейко reply Next

    Отвечу вместо Жоры, - пнх. И еще, в данном случае, как именование языка, прилагательное "украинский" пишется с маленькой буквы. Также как "английский", "французский" и т.д.  Можу тобі перекласти українською, але думаю ти второпав. Не слід у вільній бесіді вказувати людям якою мовою їм розмовляти.
  • Жора

    Господин  Моргунов , почему в США  участники боевых действий  в Ираке, Афганистане и в Вьетнаме  платят 100 % оплату за ЖКХ ?  А у нас есть бизнесмены  которые участники  АТО и (боевых действий Афганистан, Югославия и др. гор. точки. ) Почему в мире все везде платят 100%  ?  В Греции тоже было море льготниковю И господин мер поинтересуйтесь  в инете как эти льготники довели Грецию до дефолта... Но Греция страна ЕС и ей не дали  пропасть.....  Так что ждем краха нашей экономики  из-за льготников  ???????????????????
  • Олексій

    Безоплатність — пережиток совдепії. Платити повинні всі, і мати з чого платити. А то на цих «відшкодуваннях», «компенсаціях» все і розкрадається.

    З.А.Глядач reply Олексій

    Якраз,при "совдепії" безкоштовного проїзду НЕ БУЛО.

    Олексій reply Олексій

    Потрібно звикнути до того, що проїхатись у транспорті, це так саме, як купити пива, хліба і т.п.

    Elena Kravchenko reply Олексій

    государство должно монетизировать проезд атошникам  также  как пенсионерам.

    Жора reply Олексій

    Так этих льготников  так много что все  они участники боевых действий и платят 50%  за ЖКХ.   ПРИВЕДИТЕ ПРИМЕР ГДЕ В МИРЕ есть хоть одна страна такая ????

    Олексій reply Жора

    Посттовок — Молдова, Росія, Білорусь. Дибільний принцип «За себя и за того парня», це теж постсовок, який ми зараз пожинаємо.  Має бути заслужена оплата працці, разові премії, виплати, разові гарантії і т.п. Інакше, як показує життя, розводиться купа псевдо-ветеранів ВВВ, псевдо АТОшників (які часто в АТО і не були), інвалідів різних груп в асортименті. ІМХО, у світі капіталізму має бути рух живих грошей, інакше це комунізм з усіма наслідками, видадуть пільговики, смердючий "Богдан" і катайтесь, як на прикладі з коровами.
  • Vladimir Sviridov

    всі притензії до влади потрібно предявляти а не до маршрутників, ато з владою не можуть впоратись то бігом знайшли крайніх - маршрутників, були атовцями а стали рекетирами
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up