Подробиці аварії на Зодчих, в якій загинув байкер. Є відео

Подробиці аварії на Зодчих, в якій загинув байкер. Є відео
  • На Зодчих мотоцикліст на Kawasaki врізався у позашляховик BMW X5, який саме виїжджав від багатоповерхівки.
  • Від отриманих травм він загинув на місці.
  • Можливо все б обернулося добре, якби не дощ...

Вулиця Зодчих. Четверте вересня. Чорне BMW виїжджає від багатоповерхівки і повертає наліво в сторону “Поділля City”. У цей час в сторону Електромережі їде мотоцикліст. Кілька секунд і пішоходи, які стояли неподалік, здригнулися. Це все можна було побачити на відео, яке отримали журналісти з камер спостереження.

Момент аварії на камери не потрапив. Але наслідки бачив журналіст, який побував на місці одразу після аварії.

Після зіткнення мотоцикла з позашляховиком, до місця ДТП з’їхалися патрульні. Приїхала швидка. Медики намагались врятувати чоловіка… але безрезультатно. Він помер, лежачи на мокрому асфальті. Зламав шию.

Одразу після аварії почали збиратися люди. Їх було більше півсотні. У натовпі висловлювали слова співчуття рідним та версії того, як таке могло статися. Одним із припущень було те, що мотоцикліст перевищив швидкість і не встиг загальмувати. Говорили і про дощ, що саме через мокру дорогу байкер не зміг вчасно пригальмувати і через це сталося ДТП. Інші говорили, що водій елітного позашляховика «відмазається» і що винен саме він. Слідчі казали, що поки зарано робити якісь висновки.

На момент приїзду журналіста, на місці вже були рідні мотоцикліста. Вони хотіли якнайшвидше забрати тіло з землі, та слідча група не дозволяла зробити цього до завершення своїх робіт. Одній жінці, імовірно матері загиблого, стало зле, їй викликали швидку.  

От що сказав патрульний журналісту:

– Водій BMW виїжджав з двору і не поступився дорогою мотоциклістові. А може просто не побачив його, – каже молодший лейтенант патрульної поліції, який працював на місці пригоди, Ігор Кременєв. – Мотоцикліст в'їхав у ліву частину автомобіля і внаслідок отриманих травм загинув на місці.

Відео з камер спостереження, які знаходяться поруч з місцем події.

Самого зіткнення на них не видно, але синхронізувавши час на обох камерах і підкресливши деякі деталі, ми побачимо, як все було насправді.

В 19:38:27 BMW виїжджає на дорогу. В 19:38:36 на правій камері бачимо автомобіль білого кольору, який в 19:38:41 з'являється в полі зору лівої камери. Через секунду, в 19:38:42, у цій же камері проїжджає мотоцикліст. В 19:38:45 – зіткнення. Робимо такий висновок, тому що саме в цю мить жінка на правій камері здригає і починає бігти в "сліпу зону".

Таким чином, ми спростовуємо думку деяких читачів про те, що водій BMW на великі швидкості виїхав на проїжджу частину. Він не міг цього зробити, оскільки пропускав амтомобілі у проміжок часу з 19:38:27 до самої аварії. Точну причину якої буде з'ясовувати слідство.

 

Загиблим мотоциклістом виявився 31-річний вінничанин, якого звати Ярослав. У Фейсбуці на сторінці однієї з мотоспільнот люди висловлюють слова скорботи і пишуть: “Ярославе, рівних доріг тобі у кращих світах. Ride in peace”.  У нього залишилась дружина і двоє дітей.

Водію BMW, 46-річному вінничанину, попередньо інкримінували звинувачення за ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого, - авт). У разі доведення його вини, чоловікові загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Те ж саме згодом розповіли і у прес-службі поліції Вінницької області. Мовляв, вина водія автівки є, бо він не поступився дорогою, але злочин не вважається умисним. Також додали, що водія не затримано і він співпрацює зі слідством.

Але загиблого це вже не поверне до життя. Редакція висловлює співчуття родині і близьким загиблого.

Є відео аварії. Воно вже у слідчих

Нам вдалося знайти офісне приміщення, відеоспостереження якого зафіксувало момент зіткнення. Журналісту не вдалося отримати його, але побачити – так.

На відео видно, що виїжджаючи з двору на головну дорогу, водій BMW зупинився (імовірно, щоб подивитися по сторонах), після чого продовжив рух. Коли позашляховик перетинав дві смуги дороги, у нього влетів мотоцикліст. На уповільненому повторі видно, що мотоцикліст почав гальмувати задовго до зіткнення, що може свідчити про перевищення швидкості «двоколісного». Також на відеоролику помітно, як мотоцикліст вдаряється грудною клітиною об крило, а шоломом об лобове скло автівки. Крапку мають поставити слідчі, які вже отримали це відео.

Проблемна ділянка дороги

На вулиці  Зодчих вже не вперше стаються трагедії. У 2011 році, водій на Hyundai насмерть збив двох дівчат та хлопця. Ще одного з численними травмами доставили в лікарню. Після того випадку, неподалік місця трагедії поклали «лежачих поліцейських». Та, за словами місцевих, це не стає на заваді мотоциклістам, які з легкістю проїжджають між його перегородками. У 2013 році на пішохідному переході водій на Peugeot збив 28-річну вінничанку. Постраждалу доправили до відділення хірургії з численними травмами. А у 2016 п’яний мотоцикліст врізався у бордюр, влетів у смітник та покалічив жінку, яка стояла на зупинці із дворічною донькою на руках.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Лавренович Игорь

    полностью  согласен. Ярик был замечательным человеком ..............
  • terapevt t

    Непотрібно говорити про те чого незнаете. Я цю людину знав особисто і оббережнішого ніж він мабуть немае він дуже дорожив сімею та рідними і помилок недопускав.
  • Всечитающий

    Одни пишут что летел, другие что нет. У нас же все привыкли, что байки летают по городу под 150. Если здесь , то да не летел, но для этой погоды и условий скорости было много. Скорость с которой он проехал участок на левой камере около 70-80 км/ч, на какой скорости было столкновение не знаем, можно будет судить по другой камере, но можно предположить, что около 40-50 км/ч. Все кто были на месте аварии, видели что там стоял один мудак поперек полосы, который закрывал обзор водителю БМВ, тому для того чтобы увидеть машины слева, надо было выехать и стать поперек дороги, что и получилось. Родным сил и соболезнования,

    Daily reply Всечитающий

    если учесть тот факт что бэха в данном случае выше то да мудак вспоминается пословица о танцоре и яйцах

    Вінничанка reply Всечитающий

    мдаа
  • Всечитающий

    Жаль
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up