На перехрестях часті ДТП. Поліція нагадала правила переїзду

На перехрестях часті ДТП. Поліція нагадала правила переїзду
  • У Вінниці на перехрестях часто стаються непорозуміння між водіями, і як результат — аварії.
  • Патрульна поліція нагадала автомобілістам головні правила переїзду перехресть.

Ситуаційний центр постійно публікує відео різних ДТП, які стаються у місті. Дуже часто зіткнення відбуваються саме на перехрестях. Переконатися у цьому можете, проглянувши матеріали, які ми опублікували протягом останнього місяця:

Сьогодні, 17 червня, на сторінці у фейсбук Патрульна поліція Вінницької області нагадала основні правила проїзду перехресть, яких необхідно дотримуватись.

  • Забороняється виїжджати на будь-яке перехрестя, у тому числі при сигналі світлофора, що дозволяє рух, якщо утворився затор, який змусить водія зупинитися на перехресті, що створить перешкоду для руху інших транспортних засобів і пішоходів.
  • На регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку.
  • У разі подання сигналу регулювальником або ввімкнення сигналу світлофора, що дозволяє рух, водій зобов'язаний дати дорогу транспортним засобам, що завершують рух через перехрестя, а також пішоходам, які закінчують перехід.
  • Повертаючи ліворуч або розвертаючись при зеленому сигналі основного світлофора, водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу трамваю попутного напрямку, а також транспортним засобам, що рухаються в зустрічному напрямку прямо або повертають праворуч.
  • На перехресті рівнозначних доріг водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу транспортним засобам, що наближаються праворуч, крім перехресть, де організовано круговий рух.

 

Відео дня

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Тыдыш

    ага. ще нагадайте деяким, що рухаючись на стрілку світлофора треба надати перевагу тим, хто рухається на основний сигнал світлофору.

    особливо це стосується прехрестя Хмельницьке шосе - Галицького - Салтикова-Щедріна.

    а то пре на стрілку і ще бухтить, що воно їде на зелений.
  • Читач71

    Молодці,дуже Д Я К У Ю!!!!!

keyboard_arrow_up